Forum » Pomoč in nasveti » zakaj ne morem s drugega racunalnika dostopat na prvega?!?
zakaj ne morem s drugega racunalnika dostopat na prvega?!?
smash ::
torej kupu sm router ter doma naredu povezavo dveh računalnikov preko routerja v internet
1.) oba racunlanika imata internet ter deluje brezhibno
2.) oba racunalnika lahko drug drugega pingata
3.) oba imata na svojem disku sharan E disk
4.) oba imata iste nastavitve ter file sharing for micorosoft network
5.) ce v prvem racunalniku pozenem run in vpisem //xxx.xxx.x.xxx (IP prvega), se mi brez problemov v prvem racunalniku odpre sharan direktorij prvega racunalnika (isto velja za drugega)
ce hocem s prvega racunalnika dosotpat do sharanega direktorija na drugem, ni nobenih problemov...problem je ko hocem z drugega racunalnika dostopat do sharanega direktorija na prvem racunalniku...javi mi access denied!
pri tem se mi ne pokaze okno za kakrsenkoli username in password
a se komu sanja kaj bi bilo lahko narobe ter kaj naj se probam, da bo zadeva stimala?!?
1.) oba racunlanika imata internet ter deluje brezhibno
2.) oba racunalnika lahko drug drugega pingata
3.) oba imata na svojem disku sharan E disk
4.) oba imata iste nastavitve ter file sharing for micorosoft network
5.) ce v prvem racunalniku pozenem run in vpisem //xxx.xxx.x.xxx (IP prvega), se mi brez problemov v prvem racunalniku odpre sharan direktorij prvega racunalnika (isto velja za drugega)
ce hocem s prvega racunalnika dosotpat do sharanega direktorija na drugem, ni nobenih problemov...problem je ko hocem z drugega racunalnika dostopat do sharanega direktorija na prvem racunalniku...javi mi access denied!
pri tem se mi ne pokaze okno za kakrsenkoli username in password
a se komu sanja kaj bi bilo lahko narobe ter kaj naj se probam, da bo zadeva stimala?!?
kilergas ::
tools/folder options/view/ in obklukaj "use simple file sharing " in tako te nebi smelo prasat po geslu.
kilergas ::
sm narobe prebral,.drugace pa bi moglu tud na enak nacin resit tvojo tezavico,pri meni jo je
DanKick ::
Control Panel -->Administrative tools-->Local Security Policy-->Local Policies-->Security options.
Poišči ti dve vrstici:
Network Access: Do not allow anonymous enumeration of SAM accounts
in
Network Access: Do not allow anonymous enumeration of SAM accounts and shares
ter jih postavi na Disable. (dvojni klik na vrstico)
Preštartaj.
Poročaj o rezultatu.
Poišči ti dve vrstici:
Network Access: Do not allow anonymous enumeration of SAM accounts
in
Network Access: Do not allow anonymous enumeration of SAM accounts and shares
ter jih postavi na Disable. (dvojni klik na vrstico)
Preštartaj.
Poročaj o rezultatu.
smash ::
torej naredil sem kar mi je priporocal kilergas, samo da sem zadevo naredil obratno torej da me vprasa po geslu
tools/folder options/view/ in obklukaj "use simple file sharing "
ko me je zadeva vprasala po geslu, sem vtipkal administratorsko geslo od prvega racunalnika ter je zadeva zacela delat
problem rešen
tools/folder options/view/ in obklukaj "use simple file sharing "
ko me je zadeva vprasala po geslu, sem vtipkal administratorsko geslo od prvega racunalnika ter je zadeva zacela delat
problem rešen
DanKick ::
Ja, če pa narediš tako, kot sem ti jaz napisal, ne rabiš prijavljanja z admin geslom. Ne vidim smisla da se v domači network prijavljaš (ali pač...).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | skupna raba(v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 3822 (3171) | Kankan |
» | Računalnika se ne vidita na mrežiOddelek: Omrežja in internet | 1949 (1688) | vladika |
» | asp files permission denied problem?!?Oddelek: Programiranje | 955 (901) | smash |
» | WinXP pravice uporabnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 2654 (2231) | ToniT |
» | Network Drives & WinXP (2k) in ostale težave z mrežoOddelek: Programska oprema | 993 (890) | andrej |