» »

kako dolgo prvic polniti baterijo na prenosniku?

kako dolgo prvic polniti baterijo na prenosniku?

ross|e20 ::

lep pozdrav
vceraj sem kupila prenosnika in me zanima, ce mogoce kdo ve, kako dolgo naj polnim baterijo pred prvo uporabo. v prilozenih "papirjih" ne pise nic.
hvala vam
Prenosik Acer Aspire 5101: AMD Turion 64 Mobile
Technology (2.0GH), 15,4' TFT LCD, ATI Radeon
Xpress 1100, 60GB HDD, 1GB DDR2 ram, DVD pekač,...

neres ::

Mah glede na to da je to lionska baterija je po mojem ni treba polniti več kot dokler ni polna. S tastarimi baterijami je bilo drugače. Pa naj me kdo popravi če ne.

Pomembno pa je da jo potem ene 3-4 krat DO KONCA sprazneš in napolneš. Tako pride baterija v formo in bo delovala s polno močjo.

Caligula ::

Sploh za Li Ion je POTREBNO, da se prvic kakih 16 ur ali vec polnijo, ker se celice raztegujejo.
Pol je res fajn, ce jo 3krat cisto spraznis sam pol naprej pa ni vec dobro za Li I0onske, ce so kdaj cisto prazne-kaj sele, da so shranjene prazne.

Za hranjenje je najboljse, ce so na 40% polnbosti.
Drugace so pa rade skos nafilane samo ne pa skos na polnilcu. Skratka ni dobro, ce so tople in popolnoma polne. Ne je met skos na polnilcu. Ce si na omrezju jo snami.

Yohan del Sud ::

Litij ionske baterije (katere sedaj najdeš po vseh prenosnikih, dlančnikih in deloma telefonih) naj bi se polnile prvič čim dlje, potem pa je načeloma vseeno. V vsakem primeru je življenska doba tam med enim in nekaj leti. Od nečesa morajo prodajalci živet. >:D Edino tu in tam je dobro spraznit baterijo do konca (na pol leta recimo), da se ti merilnik štroma ponovno umeri.

tigrr ::

Ja, in kaj ko indikator za polnenje ugasne? a se baterija se vedno polni? ce se ne (in npr namojem ibm TP R50 se ne), kaksen je potem smisel, da je priklopljena 16 ur?

Yohan del Sud ::

Nisem čist ziher kaj si hotel rečt...

No po moje škodi to načeloma ne. Hotel sem povedati, da sodobne baterije niso več toliko odvisne od načina uporabe (če odmislimo skrajnosti ala ekstremne temperaturne razlike, sumljivo napajanje, udarce, vlago, vtikanje v anus), ampak sčasoma prerosto zlagoma ampak kar hitro crknejo. Recimo po nekaj (deset) polnjenjih od prvih simptomov, ko smo zihr da baterija ne drži več toliko kot nekoč.

neres ::

tigrr: ravno zato sem jaz mislil da je brezveze. Ampak ko se polna baterija(po končanem polnjenju) sprazni na 95% se bo spet začela polniti in takrat se bo napolnila več kot se je prvič, novih 100% bo več kot prejšnjih 100%.
No, tako si jaz predstavljam vsaj...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Best practices polnenja baterij v gadgetih?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
323464 (2611) Jst
»

Galaxy S4 - baterija

Oddelek: Mobilne tehnologije
162873 (2599) hojnikb
»

Prvo polnjenje baterije

Oddelek: Strojna oprema
187336 (7200) blackbfm
»

Li-Ion vs. Li-Poly (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
8014230 (12795) Pyr0Beast
»

Prvo polnjnje GSM-a - zakaj 16 ur?

Oddelek: Loža
264669 (3828) boych

Več podobnih tem