Forum » Pomoč in nasveti » Trdi disk in instalacija Win
Trdi disk in instalacija Win
eagle69 ::
Pozdravljeni
Imam 800 MB HD za v prenosnik. Na njega hočem dat Win 98 SE, in ko hočem nardit particijo v fdisku mi napiše, 'Dostop do diska 1 ni mogoč' al neki tacga. Prej je bil na disku Linux in verjetno je še zdej particija od linuxa gore. Kako bi jo jst zbrisal in naredu fat32? Še to... v prenosniku ne morem nardit da je prvi boot zagon cdja in ne morem imet več kakor 1 disk v njem.
LP in tnx za pomoč
Jaka
Imam 800 MB HD za v prenosnik. Na njega hočem dat Win 98 SE, in ko hočem nardit particijo v fdisku mi napiše, 'Dostop do diska 1 ni mogoč' al neki tacga. Prej je bil na disku Linux in verjetno je še zdej particija od linuxa gore. Kako bi jo jst zbrisal in naredu fat32? Še to... v prenosniku ne morem nardit da je prvi boot zagon cdja in ne morem imet več kakor 1 disk v njem.
LP in tnx za pomoč
Jaka
Spajky ::
Skini si Zap (http://www.chicorporation.com/support/I... in ga daj na W98bootFD in pobriši prvih 128 sektorjev na disku, pol pa zaženi komp z tisto disketo s CD-rom support in formatiraj disk ter ga napravi bootable in aktivnega ter napravi sys C:\ ter odnavigaj do setup mape na CD-ju in zaženi setup ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Spajky@NOSPAMvolja.net ; javi se na mejl, da ti pošljem (makni kar treba!; je mali, samo 18 kb ...)
sash, ali je partition magic tudi na disketi... ce je ali mi lahko posles na mail?
Kot drugo: ko hočem z zapom prvih 128 sektorjev prepisat mi napiše time-out in ne naredi ničesar
lp
Kot drugo: ko hočem z zapom prvih 128 sektorjev prepisat mi napiše time-out in ne naredi ničesar
lp
sash ::
Če imaš inštaliran PM8 potem imaš možnost izdelave diskete, sam ti ga pa ne morem poslat ker nimam disketnega pogona, vem pa da zadeva obstaja, ker sem včaih to uporabljal
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Z PM floppy mi napiše error in mi noče nardit nič. Tudi z zapom mi noče pobrisat prvih 128 sektorjev, napiše pa mi time-out. Na vem kaj bi lahko bilo. Ali je lahko disk zanič?
Če ima še kdo kakšno idejo naj mi prosim napiše.
LP, Jaka
Če ima še kdo kakšno idejo naj mi prosim napiše.
LP, Jaka
Pa imaš v Biosu izkloplen AV protekšn? in ko si probal Zap, ali si ga dal na zagonsko od W98 in zadeve dvignil iz DOS-a z nje in tam poklical Zap? Kaj pa kabli in jumper? preveri!
Kabli in jumperi so ok. Zadevo sm probal z zagonske od 98 in me ... ni razlike. Kaj če imam izkloplen AV protekšn? ki je to?
Lp
Lp
Nick-3 ::
Koliko sem razumel imas 800mb hard drive: poskusi format z DOS 6.22v 16fat ne v 32fat. Partition Magic 8 ne prepozna fat16. Uporabi Partition Magic verzijo 5. , ce je nimas javi mi pa ti posljem v zip formatu.
Nick
Nick
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | od 160gb diska prikaže le 32, prvo mi je v partition magic prikazalo 160...Oddelek: Strojna oprema | 1973 (1649) | sirotka |
» | trdi disk hitachiOddelek: Strojna oprema | 2101 (1736) | kerrigh |
» | noče mi formatirati trdega diskaOddelek: Strojna oprema | 2136 (1908) | kuvanasarma |
» | Med kreiranjem particije zmanjka elektrikeOddelek: Pomoč in nasveti | 986 (832) | smilyxx |
» | W2K clean install help!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2035 (1898) | andrej |