» »

problemi z cpuidle

problemi z cpuidle

shock ::

Danes sem si inštaliral CPUidle in mi ne naredi nič. Temperatura procesorja je še vedno ista . Moj sistem pač je Barton procesor in plošča pa je NF7-S. A zna kdo zakaj pride do tega problema?

blblb ::

Ce uporabljas Win2k ali WinXP ti CPUIdle nic ne koristi, ker imajo Windowsi ze to vgrajeno. Ta proces se imenuje System Idle Process in ga lahko vidis v Task Managerju.

Roadkill ::

Zato, ker imaš vrjetno win 2000 ali win xp, ki imata to funkcijo že vdelano v sistem.
Oziroma nekaj v tej smeri. Raje si nabavi boljši ventilator.

edit: to se ti pa zgodi, če gledaš TV med pisanjem postov ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

shock ::

Prej sem imel en drugi sistem (ATHLON 1200), pa sem imel en program Vcool, s tem programom mi je zbilo 10 C in več ko je bil v mirovanju. OS je bil še vedno Win XP. A niso taki programi ki ti ohlaji software-sko procesor?

Roadkill ::

Zadeva je sledeča.

Programi ki softwaresko nižajo temperaturo procesorja so neuporabni. To pa zato, ker je temperatura procesorja važna samo ko je le-ta obremenjen (full load), in takrat se taki programi izkažejo za neuporabne.
Ko pa procesor ni obremenjen je pa čisto vseeno, če ima 40° al pa 30°. Edino kar je... pri 30° vrjetno pokuri malenkost manj elektrike. Če misliš, da boš dobil program, zaradi katerega boš lahko potem bolj navijal procesor se motiš.
Zelo podobno je z raznimi "Free your RAM" programi...

Torej, če se ti zdi, da je tvoj procesor prevroč (ri zariba, ko ga obremeniš), si nabavi boljši ventilator. Če ti pa vse dela kot je treba pa ne popravljaj.

shock ::

Men je pommbno, ker v sobi mi je full vroče zarad (majhna sobca pač). Saj drugače vem če vpalim kakšen hud program da se mi bo segreval na full. Drugač meni je pomembno, takrat ko idla, da pač zniža temperaturo. Zanimivo pa je da pri teh procesorjih v idle načinu ne porabijo najmanj elektrike. Najmanj elektrike porabljajo ko izvqjajo določen ukaz v ciklosu.

Spajky ::

Ker v glavnem CPU-ji večino časa pri povprečnem uporabniku delajo bolj malo /idle v 95% cajta/, so ti programi (pravilno konfigurirani da ne delajo težav) koristni: s tem ko proci chipset manj pijejo, se majn segrevajo, posledično se manj segravajo tudi ostali elementi na plati in v PSU in zadeve dlje trajajo (kondiči, venti termoControlled delajo na manj-manj glasno, manj praha, manj se jim nucajo ležaji itd itd). Niso glih neumnost, pa na AMD-jih HLT (tudi na Tulcih!) funkcija v NT based OS-ih ne dela glih prov! ... Če ti ta CPUIdle ne dela, probaj Vcool (lahko, da ti program ne podpira tvojga chipseta) ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

shock ::

Spajky:

Vcool za NF7-S nevem če dela. zdaj imajo neko alpho verzijo pa nič. A ni bila ena fora da seamo v registru nekaj poštelaš?

HeiJack ::

CPUIdle men zniža temperaturo za približno 5oC, je pa res, da starejše verzije ne naredijo nič - dobit moraš CPUIdle Extreme.

aja - Imam AXP 2500+ in EP 8rda3+


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Software-sko hlajenje proca? da ali ne? Ali lahko tak program škodljiv za proc?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241171 (909) Caligula
»

Software CPU cooler.?.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111169 (975) tiborrr
»

softvrsko hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
261076 (737) SaS
»

softversko hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
271590 (1110) _Mortal_
»

IZREDNO!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131236 (845) msmiha

Več podobnih tem