Forum » Programska oprema » Partition magic - izgubljena particija
Partition magic - izgubljena particija
LoLek ::
Na disku sem imel več particij in sem eno izbrisal. Mislil sem, da se mape tiste particije prestavijo na particijo, ki jo povečaš na račun prve. Vendar se ne! Problem je, da bi rad dobil nazaj podatke iz izgubljene particije. Poskusil sem s programom active partition recovery pa sploh ne zazna izgubljene particije. Ali je kakšna možnost, da prikličem particijo nazaj. Vem, da so podatki še na disku, ker ni bil formatiran ali prepisan. Kriv sem pa si sam, ker nisem naredil back up-a!!!
Če pozna kdo rešitev bi bil zelo vesel.
Hvala
Če pozna kdo rešitev bi bil zelo vesel.
Hvala
McHusch ::
Če si particijo SAMO izbrisal, potem stvar ni tragična. Mogoče ti particijo zazna Linux, sicer pa kakšen program za obnavljanje podatkov. Prvi pogoj pa je, da na particijo ne pišeš več (še bolje na disk).
Če pa si drugo particijo povečal na račun izbrisane, potem so podatki (99 %) izbrisani. Kolikor poznam Partition Magic, ti ta ob izbrisanju in širjenju particije prestavlja podatke gor in dol. Če je bila particija, ki si jo brisal, pred drugo particijo, potem ni več pomoči, v nasprotnem primeru pa obstaja žarek upanja.
Sicer pa, backup is your friend. ;)
Če pa si drugo particijo povečal na račun izbrisane, potem so podatki (99 %) izbrisani. Kolikor poznam Partition Magic, ti ta ob izbrisanju in širjenju particije prestavlja podatke gor in dol. Če je bila particija, ki si jo brisal, pred drugo particijo, potem ni več pomoči, v nasprotnem primeru pa obstaja žarek upanja.
Sicer pa, backup is your friend. ;)
LoLek ::
Ja, drugo particijo sem povečal na račun izbrisane, se pravi je konec s podatki? Samo po Murphijevem zakonu sem zbrisal ravno tisto particijo na kateri sem imel pomembne (saj tak hudo spet ni) podatke.
Hvala vseeno!
Hvala vseeno!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Particija RAW -> NTFS brez izgube podatkovOddelek: Pomoč in nasveti | 3182 (2376) | lojze8 |
» | Pri urejanju ne pokaže vseh particijOddelek: Operacijski sistemi | 3594 (3075) | Malajlo |
» | Problem s particijoOddelek: Pomoč in nasveti | 1356 (1265) | masevc |
» | Kako narediti particije?Oddelek: Programska oprema | 5789 (5060) | linuxdady |
» | [Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8076 (7160) | buneech |