Forum » Hlajenje in modifikacije » CPU hladilnik
CPU hladilnik
GregaST ::
kupujem hladilnik za cpu in razmišlam o nakupu Volcano 11.a ma kdo kšn bolši predlog za hladilnik za P4 za okrog 6000 sit? a volcano sploh paše na P4? zraven mislm še kupt Tt hardcano ker mi na plati narobe odčitava temp.a ma to sam kakšne senzorje al vseen bere temp z matične?
Sami ::
Volcano 11 je mal preglasna zadeva, boljši in tišji je Zalman 7000A-AlCu
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Sami ::
Seveda je boljši, poglej par testov po netu. Tudi jaz sem mislil, da glasnost ni važna, ko pa sem pri frendu videl Vulcana 11 na max obratih nisem mogel biti v isti sobi kot je računalnik.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
All ::
evo za male pare dobiš tole..cena je 2500 sit v techtradu.
Jest ga mam na P4 2,8@3,1. prkloplenga preko ZM-F1, pa še v biosu znižane obrate...tko da se vrti na cca 1800 rpm..k mu je pa vroče pa na 2400...temperatura pa se giblje od 30 do 50 `C..
tko da ne vidim smisla kupovat 2x do 3x dražjih ventov.
Jest ga mam na P4 2,8@3,1. prkloplenga preko ZM-F1, pa še v biosu znižane obrate...tko da se vrti na cca 1800 rpm..k mu je pa vroče pa na 2400...temperatura pa se giblje od 30 do 50 `C..
tko da ne vidim smisla kupovat 2x do 3x dražjih ventov.
dxx ::
Hardcanota ne kupovat za merjenje temp. , ker je totalno nenatančen, enkrat so naredil test za dva senzorja na isti točki, test je kazal da je 10C razlike-odstopanj. Če rabiš kaj za merit temperaturo si rajši omisli kako bolj natančno zadevo
katerga pa naj potem vzamem za merjenje temperature? ker je zelo nadležno ko ne veš kok °c ma proc.ne rabim nč posebnega samo da čimbolj natančno meri temp.
Grimlord ::
Glede hlajenja - kak zalman serije 7000 bi moral bit več kot dovolj. Sam sem imel Volcano11+, pa sem menjal vent z enim YS-Techom, razlika presenetljiva.
Glede temperature, lahko si kupiš posebaj senzor z LCDjem ki kaže temp, senzor spelješ do CPUja, in to je to.
Glede temperature, lahko si kupiš posebaj senzor z LCDjem ki kaže temp, senzor spelješ do CPUja, in to je to.
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.
glede hladilnika sm se odloču da bom kupu zalman 7000b cu.glede temp sm pa gledou pr cool-pc tist senzor z lcd displayom samo tist je za merjenje tekočin pa zraka jst bi pa mogu ta senzor verjetno pod cpu dat a ne da bi vsaj približn za silo kazal.
MEDENA ::
7000B-CU je dober...samo glej če je kompatibilen, drugače boš moral malce brusiti.....je pa 9500 SIT cca...7000B-ALCU je pa samo 6500...
Mene bolj mika kak TT SLK900A ali kar SP97 pa potem gor enga TORNADO-ta
Mene bolj mika kak TT SLK900A ali kar SP97 pa potem gor enga TORNADO-ta
JanezH ::
Kako se pa obnese (glsanost, hlajenje) CNPS6000-AlCu ali pa CNPS6000-Cu v primerjavi z 7000B-CU, ker se mi zdi, da moja plata ni kompatibilna z 7000B-CU.
6000 serijo sem imel jaz....kr solidno in tiho samo velikost je moteča...pahljača pa vent...drugače jo dobiš že za cca 3500 OEM....brez palčke....7000 je pa itak boljša in manjša.....baje se pri kraju pobrusi pa je ok, pač odvisno od plate...
JanezH ::
Sem na zelmanovi strani vprasal in 7000 ni kompatibilna z mojo plato :(
A samo zato je tolk ceneje, ker ni palčke?
In a ni brez palčke ful težko namestiti hladilnik (sem bral u enem review-u)?
drugače jo dobiš že za cca 3500 OEM....brez palčke
A samo zato je tolk ceneje, ker ni palčke?
In a ni brez palčke ful težko namestiti hladilnik (sem bral u enem review-u)?
Grimlord ::
TR SLK900U pa en dober npr. Ys-Tech vent, tudi ni slaba kombinacija.
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.
Mah rabim en dober cooler saj TT SILENTBOOST preprosto ne zmore več dobrega hlajenja...
Dilema kaj vzeti...SLK 900A, SLK 947U ali pa kar orjaka SP97 ?
Dilema kaj vzeti...SLK 900A, SLK 947U ali pa kar orjaka SP97 ?
profii ::
6000cu in 7000alcu nista primerljiva u preformasih u prid 7000(je neizmerno bolši).
saj piše tudi za mojo pato da ga napajač moti pa gre čist lepo gor.
saj piše tudi za mojo pato da ga napajač moti pa gre čist lepo gor.
Keyser Soze ::
piše tudi za mojo pato da ga napajač moti pa gre čist lepo gor.
Ha??
Tvoja pata ma pa bore malo veze z napajačem. Kvečjemu ohišje. Je zveza med obema.
pitagora ::
Kaj pa hlajenje CPU Intel 3.0GHz Intel R.
Bi bil TT Tower 112 3 heat pipes vredu ali je to much!
Kaksne imaste kaj izkusnje.
LP
pitagora
Bi bil TT Tower 112 3 heat pipes vredu ali je to much!
Kaksne imaste kaj izkusnje.
LP
pitagora
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za Socket A (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 19250 (16373) | Wofk |
» | TT Silent Tower ali Zalman CNP6000-Cu (cilj je tišina)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1972 (1431) | js |
» | Tt Volcano 12 vs. Silent BoostOddelek: Kaj kupiti | 2198 (1515) | G@MER |
» | Kje v Sloveniji dobiti SK-7Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2827 (1952) | profii |
⊘ | Kateri CPU coolerOddelek: Kaj kupiti | 3629 (3047) | boštjan |