» »

RAM 128MB in 256MB ni razlike!

RAM 128MB in 256MB ni razlike!

Muflon1 ::

Vsaj pr men je nisem opazil stestiral sem z 128mb in 256mb RAMa in prišel do naslednjih rezultatov:
nalaganje windowsov 50s obakrat isto. Nalaganje shranjene igre CM2000/2001,Red Alert obakrat isto 3D Mark (vsi) isti ali slabši rezultati z 256 MB rama. Memory benchmark 275/313 (128MB) 273/306(256MB) Quake 3 isti FPS. A bi mi kdo razložu zakaj ni nikjer nobenih razlik?
:|

Moja konfiguracija:
-Abit SE6
-Celeron II 700@950
-3D Prophet 2 Geforce 2 MX
-126MB/256MB
-Trdi Disk Western Digital 40GB ATA100 7200 obratov
-SB Live Value
-DVD Pioneer 103S
-CD RW Hewlett Packard 4X4X24
-Mrežna kartica
-Intellimouse Explorer
Stran za ljubitelje skuterjev http://runnerklub.20m.com

OldSkul ::

Kakšne firme ram si pa kupu!?

Oba rama sta 128MB Micron/Infineon PC133 CAS 2 iz Mlacoma.

freejack ::

Težko dvomim, da sploh ne bi bilo razlike,..že majhna, ampak razlika mora biti. Kake rame si mel prej pa kake maš zdej,..mislim Mhz, firma,.itd,..mogoče so pa res rami slabše kvalitete,..samo vseen,..mhh:\

:)) Malce prepozno sn objavil post,..ko sn ga pisal teh podatkov še ni blo ....

Uff,...pojma nimam kaj bi pol lahko bilo narobe,..sam,.čudno je ž

R0K ::

kaj pa men kakšno igro (resulucija 1600x1400, 32 bitne barve, detajli na ful,....)

ChiefThunder ::

probi z vsakim ram modulom posebej butat, pa jih mal prestavljaj po režah.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

NiggerBob ::

kakšna gromozanska razlika pa naj bi sploh bila????
...pa menda ja nisi pričakoval, da bo Win naložilo v 1/2 časa, kar imaš zdaj 256 Mb rama?
...pa menda ja nisi pričakoval, da bo 3D Mark zdaj pokazal še enkrat večjo vrednost kot prej z 128 Mb?
...pa menda ja nisi pričakoval, da boš v Quake 3 naenkrat podvojil količino FPS?
...pa menda ja nisi pričakoval, da se bo Memory benchmark podvojil, ker si ti podvojil količino rama?

...če vzameš 2 dcl kozarec, naliješ sok in spiješ teh 2 dcl v 6 sekundah, ali boš iz 4 dcl kozarca spil 2 dcl soka v 3 sekundah?
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

faca9 ::

Tudi sam sem šel iz 128 na 256 RAM-a. Poganjam WIN2000. Lahko rečem, da je pridobitev hitrosti predvsem takrat, ko imam odprtih več programov. Zadeva bolj tekoče dela, ker WIN-som in potrebno kar naprej radirati po disku. Tu je tudi možna največja pridobitev hitrosti.

linker ::

Ogromne razlike seveda ne more biti, zagotovo pa bi moral dobiti 2 FPS-ja al pa 3 3D-marke. 8-)Maš v BIOS-u vse vredu naštimano?
Link me!

Shadowman-x ::

Kot je že napisal Faca9, pozna se pri več odprtih programih ali programih (igrah), katere so požeruhih rama.
Tako mimogrede pa še to, če bi rad popolnoma izkoristil računalnik in ram si moraš nabaviti P-III. Če imaš možnost si ga sposodi in stestiraj računalnik.
Sam sem imel C-II 600@900 in ni prišel blizu P-III 500@700.

Ja poskušam nekje dobiti poceni PIII 700 drugače pa nisem pričakoval da bo stvar 1X hitreje delala vendar sem pričakoval vsaj 15% pohitritev zagona winsov.

Matri[X] ::

Pri meni je bila razlika v nalaganju občutna,:P pri hitrosti pa ne. Poskusi ponovno naložiti windowse!

MaD_Mavr0 ::

Ves to pa ni tocno kar ti praviš !

Najprej moraš vedet, da nekaj je minimalna količina rama, katero zna nadzirati operacijski sistem, drugo pa je priporočena količina, ki je idealna za delo !

Ampak ne smes pa pozabit, da razlike postanejo vidne komaj takrat ko delas npr. (jaz vidim razliko pri veliki sliki v MB v Photoshopu ali Corelu....) tu je količina ramov pomembna; na drugi strani pa je fajn imeti hiter procesor z veliko rama za tekoče igranje iger....

>>Mislim, da si preveč POSPLOŠIL količine ramov za različne uporabnike;
razlike so definitivno odvisne od vrste dela in namembnosti računalnika !! <<
:\;((>:D LP;

HellGiven2k ::

Jah itak, a ne dela nč hiterej saj je od unih 256Mb zavzetih samo 128Mb, razlika se pokaže samo če imaš odprtih več programov, počak še kšne 2 let, da bodo igre izkoristle vseh 256Mb :>>

Aja točn bo treba spet nov comp. kupt :<<<<

NiggerBob ::

definitivno tako, kot ti je povedal HellGiven2k. Tista 2 fps v Q3 in nekaj več 3D Markov boš dobil, če boš malo navil grafično, proc,....
Sama količina rama testov ne bo pospešila. Žal.
Se pa bo res poznalo pri programih, ki jim memorije nikoli ni dovolj.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

cyber ::

ja iz 128 na 256 ni vidne razlike ...........sam se pozna iz 128 na 512 tolk kot imam zdej jaz...ja to pa se.. je vidna razlika ....že v samih špilih igre se dost hitreje zaganjajo..skratka vse se mi hitreje nalaga pa recimo pri zagonu se mi en kup opravil.......oprav.in sem primerjal drug računalnik ista konfiguracija..sam tam sem imel rama 256.....pa recimo men igro dost hitreje požene kot pa na onem pa še pri men zraven teče en kup programov v ozadju.tak da skok se splača na 512mb..saj je ram zlo pocen..kar se pa tiče igranja iger pa teče siguren boljš tekoče in lepše z več rama kot pa manj...in za spodobno igranje današnjih iger potrebuješ najmanj 256 rama..pa seveda vse ostalo more štimat.

StarY ::

razlika v količina rama se pozna v kakšnem Winstonu ali pa Content Creationu, ne pa v igrah!

Sploh se pa ne pozna v hitrosti prenosa pomnilnika.... razen če bi prešel npr iz PC100 na PC133 ali pa na D
DDR PC2100..

BlackHole ::

Če bi se za vsakih 128 Mb rama nalaganje ali pa hitrost povečala za 15%, kam pa bi pol prišli pri večjih količinah ram-a. Ram pač ni ozko grlo pri nalaganju sistema in tudi drugod. Predvsem je od sistema odvisno in vseh komponent, očitno pa je 128 rama dovolj za dosego najvišje hitrosti pri nalaganju win98, nekje je vedno meja.

AvAkI ::

Če maš več rama kot 128MB pri q3A moraš to igrici tudi povedati tako da nastaviš ram, ki bo služil igrici. To storiš tako, da greš v konsolo (~) in napišeš com_hunkmegs "x". Na mesto X-a napišeš količin rama, ki jo dodeliš igri če maš 128MB bo to 1/3 al 1/4 pač probaj malo... jaz mam 128 MB pa mam nastavljeno na com_hunkmegs 100. Razlika je predvsem v nalaganju in tud malo v FPS (z dobro grafično).

p.s. GF2MX-dej jo na enih 220/210 pa bo razlika.
8-)

Tzar ::

Seveda se pozna razlika med 256 in 128. In sicer ti je testi ne bojo kr tko pokazali ampak bl praksa.Na šihtu (128), doma (256) to razliko precej opazim.
Na šihtu odprem enen 6-7 aplikacij pa mi začne javljat not enough memory,tega mi doma nikoli ni naredu.
Pol moram pa kakšno aplikacijo zapret da lahko drugo odprem.
Tko da razlika definitivno je.Winsi in Sandra Bencmark pa ti teg ane bojo pokazali, ker se jest pri sandri testiral z 128, 256 in 512, pa so bli skoz podobni rezultati.
lp
Življenje je lepo!

JohnyB ::

Ja tud jest sm dal še en modul 128 notr. Morm reč da je opazno šele ko snemam, zato ker lohk zraven delam tud kej druzga. Recimo UT mi dela brez problemov, medtem ko Q3 že mal šteka ..:D
Apple iMac

VASkO ::

saj ti Sandra sploh ne more pokazat razlike pa ce mas 8MB ali 1GB RAMa. Sandra meri le hitrost med RAM-CPU.

||_^_|| ::

učasih sm meu 128 zdej mam pa že en cajt 512. Razlika je samo v CORELU, photoshopu, maxu, pa to da mam lohka desetmiljonov stvari naenkt odprtih:)

Shadowman-x ::

Če želite pospešiti hitrost rama je potrebno nastaviti cas latency na vrednost 2!!!

luni ::

ocitno je, da uporabljas win9x, ki z vec kot 128MB RAMa sploh ne znajo pravilno delat... uporabljaj win2k in razlike bodo ocitne.... sicer ne v dejanskih igrah in benchih, ampak v nalaganju vecih programov naenrkat itd...
Artificial Intelligentia

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3d mark 2003 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Navijanje
56632986 (17133) R33D3M33R
»

Cenejše kartice iz serije 8000 prihajajo

Oddelek: Novice / Grafične kartice
193626 (2552) Mr.B
»

radeon 9600xt vs 9800pro

Oddelek: Strojna oprema
241606 (1227) RC14
»

Katero grafično naj izberem? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
554294 (3459) DominusSLO
»

Razocaranje 3dmark

Oddelek: Pomoč in nasveti
331751 (1348) ali3n

Več podobnih tem