» »

Klima

Klima

Dami ::

Pa ne za PC ampak za sobo, kr 29 stopinj je preveč, kaj šele da mi meu skoz mašino vžgano. Sploh si ne morm predstavlat ka bo poleti ko bo zunaj čez 35+. Sej za modele se bom že pozanimal, zanima me kak je glede firm (dobra, slaba...).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Bungee- ::

Katerakol ze vse so drage ;( Kar je tu ponavadi problem vecine OC-jasev. :O
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

||_^_|| ::

mau gorenje počekeri

G[e]c ::

Jest ti priporocam LG so dobre, najbolse klime se mi zdi so pa argo. Sej drugac klima je klima ni vecjih razlik edin dalinci. Pa splaca se uzet mocne, doma mamo dost mocne in zelo prov pride poleti ko je ful vroce.

BigFoot ::

kukr vem so najboljši Toshibini, iz lastnih izkušenj ti pa lahko priporočam tudi klime firme DeLonghi. jih mamo doma (in na vikendu) 7, pa delajo super
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

zizi ::

LG so kar dobre!!:D
War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is Bliss

overklokan Molj ::

mi mamo delonghi, drgač je ql sam problem je k majo slabo uštimane kanale za kondenz in pol začne tečt vn iz klime namest d bi tekl po cevi
the one & the only

msmiha ::

Če ne bi ble tak preklensko drage bi si tud jes eno umislu. Pomojem je pa najboljše, da kupiš en najbolj poceni ali pa eno z sredinsko ceno (zlata sredina:D)
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

tonic ::

BlackHole ::

Jaz sem pred kratikim dal na ta forum prošnjo za pomoč glede nakupa klime. Neke pomoči ravno nisem dobil, sem pa iskal malo okrog in se (skoraj 100%) odločil za nakup Toshibe in sicer model RAS 07 YKH-ES (2,2kW). Zadostuje za sobo do 70 m3. Ima tudi gretje (brez gretja ni dosti cenešjša 15-20k SIT), modeli ki imajo na koncu S uporabljajo novi plin za hlajenje z oznako 410, ki ne škodi ozonu, ni strupen in vnetljiv. Sam model je stenske izvedbe, kar pomeni da imaš dve enoti, notranja (8 kg) in zunanja (26 kg). Ima dosti večji pretok zraka (550 m3/h) kot npr. DeLonghi in je tudi zelo tiha. Pri najnižji hitrosti 29 dB in pri najvišji 39 dB. To so podatki za notranjo enoto. Toshibo sem primerjal tudi z Panasonic-om in LG-jem pa se mi zdi najboljša, glede na podatke v prospektih Toshiba, je pa tudi najdražja od teh. Mislim, da če kupuješ tako stvar na dolgi rok, mora biti ta kvalitetna in Toshiba sigurno je. Predlagam ti, da pogledaš sem, imajo akcijo do konec maja.

SkIDiver ::

Moj sosed je sam naredu neko klimo. Stvar je tko huda, da ma sred poletja celo kepo leda na cevi. Lansko poletje k je blo okrog 40 stopinj zuni, je njemu klima šopala na orng mrzlih -20°C. Aja naj vam omenem, da ma firmo za ogrevanje in hlajenje objektov.

Dami ::

Svaka mu čast:D
Blackhole: hvala za info. Sam jst bi rabu eno manjšo klimo (25 m2), če take sploh obstajajo (stenske) al so sam tiste na kolesih, kar odpade.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

BlackHole ::

Dami, 25 m2 (kvad. meter) je (če imaš strop 2.5m) 62.5 m3 (kubični meter), kar pomeni, da je tista, ki sem ti jo jaz predlagal idealna, v glavnem 2kW hladilne moči je ravno prav za tvojo sobo.

freejack ::

Oh,..klima,.sanje vsakega povprečnega slovenca,..ko bi jo le jst mel,..Tk mam pa na srečo 350 ventov v ohišju,..pa glavo not potisnem pa je,.. :D(Čak, čak,..zde vem, kje si naj jst pir hladim) :))

SkIDiver ::

Bi znov kdo razložit na kakem principu sploh klima deluje. Moj sosed vse to znanstveno razložu pa nimam jz pojma. Kaj pa je z tistim k polk neki predeluje kompresorje od hladilniku pa od skrinj?

BlackHole ::

Glede teh ventilatorjev, ki samo mešajo zrak, ti ne hladijo zraka ampak samo odnašajo topel zrak, ki izhlapeva iz telesa, zraka v sobi pa ne ohladi, poleg tega tudi ni zdravo da piha po tebi.

Dami ::

Blackhole: ups, sn čist spregledal da si m3 napisal:D Kuk si dau ti za inštalacijo klime? Tam piše 50K. Mal velik...
Glede venta; mamo en tist namizni vent doma, pa fotru kr naprej govorim da to nč ne pomaga, ampak sam tist vroča zrak piha v tebe povrh pa še prah dviguje, ki ga mam itak puno.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

BlackHole ::

Jaz klime še nisem kupil, sem pa dobil en predračun od Adria za Toshibo RAS 07 (264k SIT) in RAS10 (269k SIT). Cena je z DDV in montažo, RAS10 pa je močnejša, kar pomeni da hitreje ohladi (ogreje) sobo na želeno temp. Montažo imajo
pa tak vse firme približno do 50k SIT. Danes bi mogel dobiti še predračun od firme, ki sem ti jo že prej predlagal (link zgoraj). Mislim da bo nekaj ceneje kot pri Adriji in verjetno bom to tudi nabavil. DAnes je zadnji dan AKCIJE.

madmitch2 ::

Dobra je vsaka klima, ki uravnava tudi vlažnost zraka. Brez tega boš kaj kmalu opazil, da ti dihala debelo štrajkajo.
Predstavljaj si, da imaš v prostoru 23 C in 45% vlago, zunaj pa je 30 C in 90% vlaga. Takšne razlike nihče ne prenese brez posledic.

Kar nekaj let sem živel in delal pod klimo, če ni kvalitetna je bolje brez (ob pivu, se ve).

Mitch

BlackHole ::

Točno tako, kot si rekel, tudi sam pravim pri taki stvari ne smeš šparat, ampak moraš kupit v redu zadevo. Je pa res, da imajo dananšnji modeli vsi vključeni uravnavanje vlažnosti zraka, poleg tega imajo tudi mikrofilter, ki zadrži zelo majhne delce, tako da je zrak v sobi res čist in tudi primerno vlažen, tako da se ni treba bat, tudi modeli ki sem jih zgoraj naštel, omogočajo te funkcije.

Dami ::

Poznam primere ko je folk kr naprej bolehal, kr verjetn ni bla dobr klima. Jst mam močno alergijo na cvetni prah (tile mesci so prava muka), tak da dajem na kvalitetn luft še tuk več.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

BigFoot ::

dami>>> jest tud. a ni dele cool k dež pada. jest se koj velik bolj počutim.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

BlackHole ::

Dami, jaz jo imam tudi, alergijo, pa ne samo na cvetni prah, tudi pršice, živalski prhljaj in nekatera drevesa itd, tako da jo to tudi eden razlogov zakaj kupujem klimo. Predvsem upam nna miren spanec.

Včeraj sem tudi plačal 80% avans, tako da v roku enega tedna pričakujem hladno sobo (pa ne zaradi vremena).

Dami ::

Matr, tele alergije je vse več. Sej sn jst tud na vse vrste prahu, travo, drevesa (še posebno breze, ki jih mam tud 10m od okna ;((), skratka vse kar je zelen. K sn šou na un test pred leti, se je una dohtarca kr za glavo prjela, kr sn tako reakcijo na vse kar mi je gor nametala dobu. Zdele je mal bolš k se je shladil, sam to ne bo dolg trajal. Upam da mi bo ratal fotra prepričat za klimo.....sej un ma tud alergijo>:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri razvlažilec zraka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13975479 (58739) matijadmin
»

Čistilec zraka

Oddelek: Kaj kupiti
52567 (1631) D3m
»

Prenosna klima???

Oddelek: Kaj kupiti
4145487 (31216) kobilica
»

Klima v stanovanju

Oddelek: Loža
176092 (3344) maksimvs
»

Klimatske naprave

Oddelek: Loža
182159 (1953) BlackHole

Več podobnih tem