Forum » Pomoč in nasveti » Particije na disku
Particije na disku
PIII850 ::
Imam dva diska po 40 GB. Sedaj pa me zanima ali je bolje imeti na vsakem dve particija, ali pa pustiti na vsakem samo eno po 40 gb. Ali je res, da če imas na disku particije, da je sistem manj obremnjen oziroma, če imaš na disku samo eno particijo, da potem sistem dela zaradi tega kaj manj hitro.
EvilK|NG ::
Nism glih preprican ampak zdi se mi ce je disk razdeljen na vec particij potem je bolj obremenjen in ce imas toliko diska bi si jaz pustil kar toliko, brez veze razdeljevati!!!
Play your Cards Right !
ferjan ::
smiselno je v naslednjih primerih:
če
-uporabljaš več operacijskih sistemov
-rabiš različne datotečne sisteme (FAT32,NTFS,...)
-imaš malo rama in delaš s programi, ki ga potrebujejo veliko (Photoshop) - potem si naredi ločeno particijo za swap datoteko
-hočeš imeti svoje dokumente čimbolj varno spravljene (naredi particijo samo za dokumente)
-in še kaj bi se našlo
lp
če
-uporabljaš več operacijskih sistemov
-rabiš različne datotečne sisteme (FAT32,NTFS,...)
-imaš malo rama in delaš s programi, ki ga potrebujejo veliko (Photoshop) - potem si naredi ločeno particijo za swap datoteko
-hočeš imeti svoje dokumente čimbolj varno spravljene (naredi particijo samo za dokumente)
-in še kaj bi se našlo
lp
Administrator ::
Mene pa zanima ce se da diske zdruzevt v eno. Naprimer da mas dva diska po 10Gb pa bi mel pol enga 20Gb.
ferjan ::
lahko pa se greš tudi malo štromarja in jih poizkusiš kako drugače spraviti skupaj...
....hm mogoče bi pa šlo
....hm mogoče bi pa šlo
matevzm ::
V principu bi recimo particija za sistem in programe morala nekoliko pohitriti sistem. potem je namrec ves sistem in programi, kar se najpogosteje uporablja, na enem mestu in ni potrebno vecjih seekov. Koliko se pa to v praksi pozna (ce se) je pa vprasanje. Ima sistemska particija tudi to prednost, da lazje naredis Ghost.
Wolverine ::
A lahko potem z Ghostom naredis backup diska, ceprav imas vec particij, npr samo za particijo c:??
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)
`DoC ::
Ce mislis Nortonov duhec pol je to možno, kar se pa diska tiče in razdeljevanja na particije ti pa priporočam da si urediš diske glede na potrebe, ampak znantnih pohitritev/upočasnitev ne boš doživel.
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | koliko particij priporočate imeti? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12386 (7867) | carota |
» | Kako razdeliti 250GB disk? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6074 (5187) | bajsibajsi |
» | problem particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 2045 (1911) | Izi |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2374 (1745) | BlackHole |
» | Win2k, instalacija, pomocOddelek: Operacijski sistemi | 2269 (2051) | CaqKa |