» »

LORIEN (LOTR)

LORIEN (LOTR)

BlackHole ::

Tole je slika iz LOTR, mislim da je tam, kjer DRUŠČINA oddide z čolni vilincev po reki (ne vem imena reka). Ja izšel je tudi drugi Trailer, ki je baje fantastičen
in pokaže veliko več kot prvi. Več pa si lahko preberete tukaj
  • odklenil: Thomas ()

BlackHole ::

Sem pa pričakoval več zanimanja za to stvar, kaj ni svetovna tista slika. Je že kdo pogledal 2. trailer?

TinkaPinka ::

BlackHole, res je lepa slika.
V teh urah pa ni dosti ljudi na forumu, saj so v šolah, fakultetah, službah..
I am easy to please as long as I get my way.

luni ::

Hm zelo lepa slika, ampak se ne ujema prevec z mojo predstavo Loriena. Lorien naj bi bil zelo polozen in raven svet posejan z ne tako gostim gozdom. Vsaj tako sliko se si jaz ustvaril v glavi. Pa Anduin, The Great River, je menda tud malo bolj sirok :)
Artificial Intelligentia

BlackHole ::

Saj v bistvu tu ne vidiš Loriena, ampak samo obrečje, sam Lorien je verjetno še bolj sanjski.

luni ::

jah no tud res, samo je malo prevc podobno kaksnem obrezju amazonke or something
Artificial Intelligentia

R0K ::

jst pa ne vidim slike, ker strani ni mogoče prikazati:'(

BlackHole ::

Zanima me, kako kaj pričakujete ta film. Berete redno novice o samem snemanju ali se boste raje pustili presenetiti ali pa imate drugačno mnenje (predvsem tisti ki ste brali knjigo). Povejte malo, koliko časa ste porabili, da ste prebrali LOTR. Jaz sem ga ravno končal, bral pa sem ga dva meseca, čeprav sem imel v načrtu prebrati ga v enem mesecu.
Jaz sem bral menja tistih, ki so gledali prepregled (preview) LOTR-a in ko sem jih bral sem bil pozitivno presenečen, kako sobro mnenje imajo o videnem, opisovali pa so predvsem Morio in Balroga. Po moje bo fantastičen film, vsem pa priporolam da se hitro odpravijo prebrat knjigo, če je še niso, ker po moje bo film tako gledati še večji užitek, ker je res narejen natančno po knjigi.
Slika dela (vsaj zdaj je).

luni ::

Film ne bo narejen natancno po knjigah... Popolnoma bo izpuscen del s Tomom Bombadilom, vloga Arven bo cisto spremenjena... Toliko se ve o prvem filmu, verjetno bodo dolocene spremembe vpeljane tudi v druga dva dela
Artificial Intelligentia

IceIceBaby ::

damn...Tom rulz. Pa una žena od njega tudi :) Samo pomoje bo pa film brezveze. Ker če si knjigo prebral si si v glavi ustvaril podobe, ki pa v filmu verjetno nebojo take. Jaz bom sigurno jezn ker bojo hobiti kej čudn. Pa po slikcah gandalf tudi ni tak kot sem si ga jaz zamislu.
Ampak bo pa verjetno vseen za pogledat. Pustimo se presenetiti.

BlackHole ::

Luni, jasno je da vsega kar je v knjigi pač v filmu ne bo, drugače je kolikor jaz vem vse po knjigi. Zakaj bi bila vloga Arwen spremenjena, misliš zato ker bo poudarjena ljubezen med njo in Aragornom. Če si bral dodatek, ki je napisan po zgodbi, potem veš da ima njuna zveza velik pomen in da se je marsikaj dogajalo med njima, vendar med samo zgodbo to pač ni opisano.
Kst, če si pogledal SLIKO (zgoraj) in najnovejši trailer boš videl, da so hobiti takšni kot so opisani, vsaj kar se velikosti tiče (0.6m - 0.8m, obraza osebkov si pa itak iz opisa nisi mogel ustvariti. Zakaj misliš, da bo film brezvezen, sploh veš karkoli glede samega filma ali to pač sklepaš, ker zadnje čase "ni" dobrih filmov.

`DoC ::

Jst osebno komaj čakam to zadevo, da pride ven, ker me zlo zanima kakšna bo taktirka režiserja, defenitivno pa bo film "kr uredu", če ne druga že sam za to, ker današnja grafika trga gate in se bo dal marsikaj naredit, ...

Kar se pa tiče časa, ki mi je vzel da sem prebral knjigo je pa ta čas 4 DNI! Prebral sem jo pa 2x v slovebnščini in 1x v angleščini in morem reč da je angleščina velik boljša, čeprav tud prevod ni slab.8-)
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

BlackHole ::

DarkFrodo, ti si pa oreng zagrabil. Po mojih izračunih (če predvidevam da za 1 stran povprečno porabiš 2.5 min) si moral brati knjigo ~12 ur na dan. Si res toliko bral ali
pa precej hitreje bereš?
A je že kdo našel trailer Felowship 2 v Quicktime formatu (max resolution), ki zasede okrog 33 MB. Vse linki, ki sem jih jaz našel, ne delajo.
Tukaj si lahko preberet 20 vprašanj in odgovorov, ki jih je dal P. Jackson LOTR oboževalcem

`DoC ::

Točno tko kot si reku BlackHole jst sem knjigo bral ves dan od jutra do večera z majhnimi prekinitvami kot so kosilo, wc and stuff. Najbolj mi gre na živce če je kkšna dobra knjiga jo raj ne preberem, če je ne morem brebrat cele v najkrajšem času, vlečenje branja knjige na 1 mesec al pa en let (moja sestra) se mi zdi nesmisel.8-)
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

luni ::

Ja ne mores rect, da bo vse tako kot po knjigi, ce pa ne bo. Sej jas tud razumem, da ne morejo dat vsake podrobnosti knjige not, ampak del z Bombadilom je izjemno pomemben. Ce ne bo Bombadila ne bo niti Old Man Willowa, niti Wraithov, nic! In ravno to so deli, ko se hobiti prvic srecajo z nevarnostjo in se prakticno prepricajo, da njihov journey ne bo peace of cake.
Prav tako vem, da se je med Aragornom in Arwen dogajalo marsikaj, samo koga to briga. Film ni narejen po dodatku, ampak po LoTR. Ce si bral Unfinished Tales, potem ves, da se je marsikaj dogajalo tudi v Rohanu, kar ni napisano v knjigi ampak je pomembno. Bi to tudi moralo biti v filmu? Vloga Arwen je poudarjena ker jo pac igra Liv Taylor in so morali njeno vlogo napihnit. Bah!

Drugace pa so meni knjige vzele teden-dva. Se ne spomnim vec, vem samo da je bla ena dvojna skatla Toffifejev :)
Artificial Intelligentia

BlackHole ::

Hotel sem reči, da to kar bo v filmu je tudi v knjigi, ne da bo vse po knjigi, treba je vedeti da je materiala ogromno in da vsega se pač "ne da" ali pa se ne zdi potrebno posneti.

No jaz sem bral, ko je Jackson (režiser) odgovaril na vprašanje, zakaj toliko pozornosti posveča Arwen in Aragornu. Pravi, da hoče skozi njune oči poudariti razliko med umrljivostjo in neumrljivostjo in pa da bo ta poudarek tudi kot dramska popestritev filma.
Za Toma pravi, da nima pomembne vloge v zvezi s prstanom, obstaja pa možnost da bo to in tudi ostale scene (lov Aragorna in Gandalfa za Gollumom itd.), ki ne bodo v originalu morda posnel in jih dodal na DVD kasneje.

Da pa bo dogodivščin hobitov od Hobitona do Dvojnega vintgarja ogromno, dokazuje ta podatek, da šele pri 63. strani scenarija prispejo tja (cel film pa ima 139 strani).

Luni, kaj ti si bral original? Ker namreč ne vem kdo so Wraithi in Old Man Willow (kaj to je tisti s tremi psi).
Kako pa so ti povezani z Tomom (morda sem pozabil).

luni ::

Eh nazadnje sem LoTR bral ene par mesecev nazaj :). Old Man Willow je tista vrba v prvem gozdu, skozi katerega gredo hobiti. Na njih vrze neki urok, da postanejo zaspani, potem pa jih zacne pozirat, resi jih ravno Tom Bombadil. Za Wraithe pa se ne spomnim vec kako se jim rece (niso Wraithi, so pa nekaj podobnega), se pa del z njimi zgodi, ko hobiti nadaljujejo pot od Bombadila in jih na poti ujame tema. Potem pridejo iz grobnic wraithi (menda duhovi men of westernese) in jih en ujame. Seveda se Frodo spomni zapet Bombadilu na pomoc in ji ta pride resit, hobiti pa dobijo tiste zavite nozke, s katerim pol eden izmed njih zastiha Nazghula.

Glede Arwen in Aragorna pa... jebesh... navsezadnje je film narejen zato, da se prodaja in ne zato, da bi ustrezal die hard fanom, tako da so pac morali dodati neko romanco. Jacksonova filozofiranja gor ali dol. Upam pa res, da bo dodatno posnel napovedano izpuscene dele in jih zapekel na DVD.
Artificial Intelligentia

BlackHole ::

Tega z "wraithi" se pa res ne spomnim, razen če je to tisto, ko pade Frodo v gomilo ali kaj je že, samo se pa ne spomnim glede tistih nožev, tistega si itak nisem znal prav predstavljat.

BlackHole ::

Če koga zanima, lahko TUKAJ sname 2. trailer od LOTR - Felowship #2.

luni ::

BlackHole hehe kako da se ne spomnis? Ja, ti wraithi jih ujamejo pod zemljo in so vsi neki cisto mrzli in bledi, samo Frodo se kolko tolko zaveda in se spomni da lahko poklice Bombadila na pomoc, dokler je na "njegovem ozemlju". Pol ko jih Bombadil resi, da vsakemu serpentinasto bodalo, s katerim pol Pippin (al kaj je ze) zastiha Nazghul Lorda v Gondorski bitki.
Artificial Intelligentia

BlackHole ::

Saj pravim tistega nisem dobro razumel, pa sem zgleda preveč na hitro preletel skozi, saj nekaj sem mi svita.

BlackHole ::

Zdajle sem pogleda trailer FELOWSHIP 2 in pravim, ta filmo BO SEKAL!!

IceIceBaby ::

v slo. prevodu se imenujejo stvori gomil.

luni ::

stvori gomil? AHAHHAHEHALEKJASLČMSALKRJAW! zgleda da bom moral premaknit svojo leno rit, poiskat knjigo in najt zadevo not ter napisat...

eh, mogoce jutri :P
Artificial Intelligentia

JurijTurnsek ::

lej luni jst mam tud slikco!!!
http://www.slatnaskejta.com

luni ::

Vidim ja... bi jo rad zamenjal za defektnega zelenega smajlija? Ce ne, pol daj mir ze enkrat!
Artificial Intelligentia

BlackHole ::

Pa sem rekel, da so bile tam neke gomile vmes.

IceIceBaby ::

Luni...pred enem mescam sem knjigo prebral no. Tolk se pa še spomnim. Ali pa če maš ti kak drug prevod. Jaz mam uno zeleno k je gandalf na platnicah.

luni ::

kst joj tisti izpad ni bil namenjen tebi, temvec megasticno glupem prevodu :)
Artificial Intelligentia


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Hobbit (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Sedem umetnosti
28576684 (54718) Alamar
»

Gospodar prstanov - Konec ??

Oddelek: Sedem umetnosti
376957 (4963) Tear_DR0P
»

Štoparski vodnik končno tudi na filmu

Oddelek: Sedem umetnosti
151933 (1562) Alexius Heristalski
»

Film Lord of the Rings

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
102638 (2312) BlackHole
»

''strokovan literatura'' za midle earth

Oddelek: Loža
211826 (184) PaJo

Več podobnih tem