» »

Iščem SnowBoard !

Iščem SnowBoard !

BaTeMaN ::

Bordam 8 let,.. in imam tretji bord.. sem pristaš free styla. Probal sem z alpine ampak, me preprosto ni prepričal.. premalo svobode zame.. žal sem pri free stylu prikrajšan užitka in kontrole pri višjih hitrostih saj robnik ne zagrabi kot bi želel, borda začne trest in ga napenjat ko zarišem linijo... kakorkoli,..

Zanima me, če je kak močnejši free style bord,. oziroma, če sploh obstaja to kar oščem,.. nekaj kar bi blo free in hkrati konkuriralo polaganju pri alpinu,.. neke vrste kompromis,.

Zdaj sem zatežil,.. prosim,.. za resnost in ne nekaj v stilu, da sam ne vem kaj bi rad... zanimajo me tud malo firme, ki so vas prepričale (sam sem mel Burton in Sims)... trgovci so mi 2 x napačno svetovali, tako da se obračam na vas...

Hvala.
less then zero

nodrim ::

jszt sm do zdej zamenju dva borda in sm šel z Nideckerja enga starga na Elana - mislim, da je Element nekaj let star model... tisti, ki so ga dajal z Audijem zraven :)

sm ga kupu od ene, ki je kupla audija in mela bord eno leto zapakiran doma ...

v glavnem jst ti priporočam en freeride ali freecarve board ... sicer bodo precej trši kot klasični frestyli, ki so gumijasti :) ampak jaz sem s svojim precek zadovoljen... za freestyle se dovolj dobr obnese, da se lahko še vseeno fajn zabavaš, pri zavijanju in polaganju je pa čisti užitek, ker tako močno po mojem grabi šele kak pravi trdopancerjski board :)

in po cevcu gre svetsko dobr ... tko, da ti priporočam Elana (drugač se na firme ne spoznam tolk zlo, je pa Elan zelo dobra in kvalitetna firma, ki izdeluje svetske boarde)

pejt na njihov pejđ in si poglej model Element ali še en močnejši (beri: dražji) - odvisn kok fonda imaš ... mah ne vem, jst sm s svojim zlo zlo zadovoljen in tut še nism od nobenga slišu, da bi mel kake težave z Elanom ...

drugač mam pa eno ponudbo: kak se ti sliši teden francije za 50 jurjev?? skupaj s prevozom, tedensko karto za tri smučišča, apartmajem 30 m od gondole, in hrano, ki jo pripelješ s sabo ..!!!!

šli bi januarja.. 3. ali 4. teden ... mi smo šli letos in je blo idealno ... v soboto in nedeljo je padal sneg in potem smo imeli do srede več kot meter svežega cevca !! gore so svetovne .. na sosednjih dveh mučiščih (10 km stran) pa še nismo bili, čeprav karta velja tudi tam ...

Vikking ::

mogoče freeride?

Sicer pa imaš različne freestyle, nekateri imajo večji lok drugi manjši to predvsem zaradi skoka oz. izvedbe lika , kjer je potrebno zarobit preden odskočiš!!!

nekaj kar bi blo free in hkrati konkuriralo polaganju pri alpinu,.. neke vrste kompromis,.

težko, freestyle niti pod razno ne more konkurirat alpine-u, race-u kar se tiče polaganja, carvanja saj free ni temu namenjen!!!

Najbolje da iščeš freestyle z večjim lokom oz. radijem!!!

Sam imam race-a in ni šans da bi kdaj prešaltal na freestyle saj carvanje, polaganje in kontakt s snegom je neki kar mi je v užitek!!!

zanimajo me tud malo firme, ki so vas prepričale (sam sem mel Burton in Sims)... trgovci so mi 2 x napačno svetovali, tako da se obračam na vas...

samo en nasvet: MALO DENARJA MALO MUZKE!!! ne pričakuj da boš dobil za par tolarčku nevem kakšen board, pa če je to barton ali f2 ali karkoli drugega!!! Če maš keš kupi VIRUS bord!!! vsaj jst bi ga če bi mel neomejen fond!!! tko pa mam 6 let starga race-a!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

jRk0 ::

Jaz ti priporocam elan :) robniki so super, lahko kar fajn kruznes pa se nenormalno dobro garancijo majo na elanu. Ce se ti kaj zlomi, odstopi bilokaj (v bistvu tudi zaradi tvoje maloamrnosti), takoj dobis nov bord. res, vsaka cast. Najboljse da kupis lanski model, ki so pol znizani in dobis za 50,60k super bord!

element, paralax, paralax pro, al pa se kak boljsi. ne bo zgresil!

prijatl ma paralaxa novega pa sem se vozil in je bord res carski. je pa mu odstoplo nekaj na robu (nekaj napaka v proizvodnji, zdaj vec tega ni) in je takoj dobil nov bord. Tako da ma zdaj doma nov bord za novo sezono.
You fuck up once, you loose two teeth.

nodrim ::

če hočeš hudo polaganje in kokr tolk uporaben bord pri višjih hitrostih ne žal ne moreš imet čistega freestyla ...

freeride ali freecarve je najboljša izbira... komot lahko skačeš z njim.. ko pa prideš na tršo progo pa komot začneš vozit formulo :D

se pridružujem jRk0-tu pri hvali Elana :)))

Francija anyone??

perci ::

Ce se ti kaj zlomi, odstopi bilokaj (v bistvu tudi zaradi tvoje maloamrnosti)

Tvoje malomarnosti? Kako pa lahko kaj odstopi oz se zlomi po tvoji malomarnosti? To pomeni, da na kamne zapeljes?

Bord se ne sme zlomt. Nikakor. Ce se ti zlomi, ti ga morjo zamenjat, pa ne sam elane, ampak tut vse ostale izdelovalce lesenih jeder. Jst sem zlomil Burtona - so zamenjali.

Druga stvar je, ce si priletel ob pristajanju na skalo in se to iz borda vidi ;).

Vikking ::

Bord se ne sme zlomt. Nikakor

O pa se prelamajo... kar se tiče zamenjave, je pa odvisno že kr od trgovine do trgovine, oz koliko starega pač maš!!! če se ti to tgodi na 5 let starem bordu, ti sigurno ne bodo zamenjal!!!

perci ::

Seveda govorim o bordih, zlomljenih v garancijskem roku. Mislim, da vse tovarne, ki izdelujejo borde z lesenim jedrom, dajejo garancijo na prelom.

In nisem reku, da se bordi ne lomijo. Jst sem zlomil ze dva. Enga lesenga goltesa in burton floaterja. Pa nisem nikoli na skale prletel - je pa res, da sem bik, pa par let nazaj sem bil se kar mal prfuknjen glede skokov, zdej sem pa uvidel, da ni tolk uzitka od enga lepega skoka, kokr je trpljenja od poskodb, ki jih lahko kaj hitro fases.
V glavnem, Burtona so mi zamenjal, za goltesa je bil pa ze pretecen garancijski rok.

My point is: lesen bord se v garancijskem roku ne sme zlomt, ce pa se, imas pravico do novega - zdej mozno da pa kaka eksotična tovarna nima take garancije.

BaTeMaN ::

ELAN pravite ! To mi je všeč !

Kolk sem gledal mi nekako najbolj odgovarja komplet:

Snowboard Vertigo 168
Vezi F12

Kam bi lahko to sel pogledat ???

V MB Elanu ni nič. Ma kdo kake veze za popuste... moj mail je mofoslo@hotmail.com ! Zadeva je nujna... sedaj ko še imam denar... pol je registracija,.. itd,.. :D
less then zero


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupujem bord

Oddelek: Šport
183227 (1676) Machete
»

Nakup borda (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5115734 (6202) Tydek
»

Bordanje, Začetnik in nakup opreme

Oddelek: Loža
111959 (1724) mared
»

Bordanje

Oddelek: Loža
244321 (2816) cikopiko
»

Burton bordi

Oddelek: Loža
116339 (6051) Vikking

Več podobnih tem