» »

Nakup borda

Nakup borda

«
1
2

Scorpio23 ::

Začenjam bordat, kupil sem si že vso ostalo opremo, manjka mi še samo bord in bootsi. Rad bi kupil soliden dober bord, da bi ga imel nekaj časa
torej kvaliteten. Zanima me katerega se splača kupit do kolk denarja - katero firmo, pravtako me zanima za bootse.

Hvala!

Ejsi_Disi ::

Če si začetnik, bo bolj zajebano razložiti kaj vse rabiš. Če imaš možnost, čimveč testiraj. Glede na to, da hočeš kupiti bootse, hočeš verjetno freeride model borda.

Scorpio23 ::

Nekako sem se odločil za freestyle, kolik mi je znano je razlika v tem, da ima bord na obeh straneh "zavihek". Sicer nevem na kaj bi moral bit pri bordu in bootsih pozoren...sem začetnik in se še bolj malo spoznam.

Vajenc ::

Od Burtona je vse zelo ok. Drugače, pa sem v Hervisu (se mi zdi), vidil akcijo vezi in bord Atomic za ~ 45k sit, kar je ugodno in kvalitetno. Bootse ne kupuj od neke x firme, ker bodo zdržali samo eno sezono.

Vikking ::

Odvisno kaj bi rad počel z desko in od tvojega znanja.

Kakšno dilo: Freestyle ali Freeride dilo?

Vzameš raje dobre čevlje, če ti noga ne raste več ker jih potem res imaš skozi, ne pozabi na kvalitetne vezi. Firm je pa celo morje, glede da si začetnik to sploh ni pomembno, sploh pa ne boš občutu razlike med kvalitetno in slabšo dilo. Oziroma kupi rabljeno za začetek, da sploh ugotoviš kaj ti paše.

Vajenc ::

Bodi pozoren pri dolžini borda. Če želiš bolj skakat in se hitro obračat kupi krajšega, kot ti ga bo ponudil prodajalec, če pa želiš vsestranskega in imaš rad brzino pa kupi priporočenega. Kako si boš prišraufal vezi je odvisno v katero smer ti je lažje vozit. Ponavadi imaš odrivno nogo spredaj. Stopala naj bodo v primeru, da se boš veliko obračal, kar dosti narazen in oba naj tvorita črko v (stopala navzven). Drugače pa še en nasvet, z freestyle bordom je nekaj najlepšega in najlažjega - vožnja po celcu ;).

Scorpio23 ::

Se strinjam. Nisem še okusil slabše in kvalitetnejše robe zato sem tud malce v dilemi koliko in kaj...Sem pa seveda tip, ki si raje kupi novo in kvalitetno zadevco. Ja za Burton-ove vem, da ima dobro opremo. Kar pa se tič rabljene robe me zanima kje se lahko kupi rabljen bord in kako se sučejo cene?

Vikking ::

Vajenc, misliš Freeride a ne?

Vajenc ::

Jaz imam sicer freestyle bord, se mi pa zdi, da se ride bord ne razlikuje veliko, morda malo ožji in vezi si postaviš malo bolj racersko. Ko sem jaz začel bordat smo poznali le racerje in nas freeman-e ;).

Vikking ::

Scorpio23: Firme za borde: F2, Palmer, Hammer, Elan, Forum, Burton, Nitro....Med najdražjimi so: Burton, F2, Nitro.
Firme za čevlje: Burton, Deeluxe, Forum...
Firme za vezi: Flow, Burton, Drake, Forum...

firm je na meljone, če hočeš bit fancy na smučišču.

Vajenc ::

Sem poiskal set iz Hervisa (49.990;))
Tole bi bilo kar ugodno glede cena/kvaliteta, pa še ti jo boš ujahal.

Edit: sem spregledal, da vezi ne rabiš, ampak tele so kvalitetne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

Vikking ::

Vajenc so kar razlike med Freeride, Freestyle, Allmountain, Bordercross. Začetnik jih ne zazna.

Tako da ni več zako kot včasih. Ko znaš dobro bordat potem veš točno kaj hočeš.

Recimo lahka vidiš da je celo F2 uvrstil Eliminatorja pod RACE. f2 race

Scorpio23 ::

Vidim, da vas je kr nekaj ki se spoznate. Verjetno je najtežje začet, saj šele spoznavam vse izraze, opremo...

Kaj bi sploh rad...Hmmm....rad bi se bordal, kakšen spust (ko bom znal hehe...), rad bi tud kaj skakal...

V katero smer naj grem?

Vajenc ::

Kar pa se tič rabljene robe me zanima kje se lahko kupi rabljen bord in kako se sučejo cene?
V Lj. bo v četrtek sejem smučarske opreme. Pa v kakšnem Obsession-u se najde kakšna ugodna dila iz lanskega leta.

7h3_1 ::

Ena izmed dobrih in kvalitetnih ferm je tut Goltes. Drgač ti jst predlagam da za začetk freeride. Tko k je že en reku da če z freeridom skačš ubistvu ni prevelke razlike če si začetnik.

Vikking ::

Pejdi v trgovino,.. pozabi trgovine kot so hervis. interšport in podobne, odpravi se v trgovino ala obssesion, madness, goltes, funfactory... sigurno ti bodo priporočal neko mehko dilo za začetnika, ki odpušča veliko napak.

Vajenc ::

Vikking, v trgovinah kot so Hervis ..., lahko dobiš tudi Burton kvalitetno dilo za male pare (40k). V Obssesion ... lahko na kaj takega pozabiš.

Morfejus1 ::

Jaz ti ga prodam. Je freestyle, znamke Airwalk, z avtomati, pred enimi štirimi leti pa sem dal zanj 60.000. Bordal sem pa ene petkrat z njim.

budili ::

jest furam Burton:D (pa tudi Nidecker po potrebi)

res firma dile nima nobene veze, bolj geometrija (ožja) pa trdota
za začetek ti priporočam kako mehko dilo pa malce manjšo, ker boš dosti na tleh, zarobu pa to... tko da tega početi z veliko trdo dilo lih ni prijetno, pa tudi lažje in hitreje zbalansiraš (kto temu jest pravim) neravnine

čez čas pa eno super trdo dilo pa gas

drugače kupi dobre vezi (30k sit maš dosti, če maš denar, pa kar kake Drake carbon vzemi) pa kake dobre butce, pa to vse obvezno v kaki spec. trgovini
butce malce sprobaj pri zategnjenem stanju in malce sediš. malce v počepu, hodiš, boš videl. če ti kje nagajajo
nekateri so višji, tko da znajo v meča zbadati...
eni majo že notranji del, ki ga dobro segreješ, obuješ in se prilagodi shapu tvojega stopala
saj veš 100 ljudi, 200 smrd... nog:)

Ejsi_Disi ::

No, Twintype model borda še ne rabiš. :)

Scorpio23 ::

Vidim, da se eni res spoznate in imate dobre nasvete. Torej naj malce več denarja porabim za dobre bootse in vezi, bord pa naj bo mehkejši, glede na to, da se začetnik.

Bootse bom sigurno kupil kakšne od Burtona. Zaj me še samo zanima kakne so te vezi ki jih imajo nekatere trgovine v kompletu z bordom?

Vajenc ::

Tiste od Atomica so super.

Vikking ::

Scorpio23: vezi za katere sprašuješ so takšne da ti bodo kot začetnik čist ok, tudi čevlji tudi bord. Začne se problem ko boš zadevo že obvladal, po parih skokih se ti bo vez razletela, z takšnim mehkim bordom in poceni čevlji bo karvanje iluzija.

Za začetnika je vsak komplet vredu. Vendar razmisli, dilo boš slej ko prej zamenjal, Čevlji in vezi pa ti ostanejo in jih imaš lahko zelo dolgo.

Če se projekta bordanja nisi lotil resno oz. je velika možnost da te vse skupaj mine po parih dneh, potem si ali kupi poceni komplet ali pa si sposodiš opremo.

Scorpio23 ::

Bordanje sem vzel zelo resno. Vedno ko se prične zima me prime, da bi tud jaz bordal, užival na kakšni izmed smučušč.
Sem hitro učljiv in bi si rad kupil zadovoljivo opremo. Tale nasvet, da mi bodo bootsi in vezi dolgo služile bom vzel v upoštev.

Scorpio23 ::

Informativno me zanima kakšna oprema je LIMITED 4 YOU?

Ejsi_Disi ::

Sem včasih imel bootse. V redu, so zdržali oz. še kar držijo, ampak sem jih vseeno menjal. Nekak mi noga ni najboljš notr stala. Je pa vsak model drugačen, tako da probaj. Drugače pa, če si bolj štorast probej vzeti take vezi, da imajo zadaj kovinski lok za peto, ne plastični.

DimmniBurek ::

Sam neki bi pripomnu: Ne kupuj Burton, Forum stvari... ne ker nebi ble dobre ampak zato ker so bolj šminkerske in zato dražje...
Bootse mam jest od ThirtyTwo in so ful udobni...
BTW Obsession sploh ni tko drag, ful majo v znižanju, prodajalci pa znajo svetovat, medtem ko majo v Madnessu sam Burton stvari ki so drage ku satan... Nevem niti če majo kak bord ki je cenejši od 100k...
There Is No Stronger Drug Than Reality

Vajenc ::

Ne vem, če niso ThirtyTwo (odlični Bootsi) celo bolj šminkerski kot Burton ;).

knesz ::

Glede borda dam težko kakšen nasvet (sam namreč smučam), bi pa na tvojem mestu nabavil dobre bootse, glede borda pa, v vseh večjih smučarskih se ga da izposoditi ter sprobati, lani sem pa vsaj 2x v Cerknem zasledil demo teame, kjer lahko sprobaš bord preden ga kupiš.
Pa če si začetnik, razmisli o kakšni uri v šoli smučanja.

lp

Scorpio23 ::

Danes sem malce še pogledal okoli po trgovinah in si probal Burton bootse in eno bolj neznano firmo in razlika je bila kot noč in dan - razlika v ceni 10k. Za bootse definitifno nebom šparal, torej je to rešeno.

Odločil sem se za eden izmed prostih stlov zato še nevem kako je z nakupom borda, na kaj je treba bit pozoren...Mislim, da bi bilo najboljše da kupim en set (bord, vezi) ali pač? Nekdo je rekel, da je tisti komplet od Atomica OK.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Scorpio23 ()

smilyxx ::

Jst sm lani začel bordat, buce sm kupu ene kar dobre, vezi ene Dakine, povprečne. Za naučit je dobr tud bord iz mercatorja za 5k, pa pol če te bordanje potegne si pa kupiš neki kar boš fural dalj časa (pač dokler ne polomiš). Jst sm tko naredu, pa sm se tut s tistmu bordom naučil.
Save water.
drink beer.

Vajenc ::

Če nimaš vezi, kupi tisti komplet od Atomica.

baker ::

knesz:
Pomoje je pa najemanje inštruktorjev neumno. Plačal boš >5k/uro (al kakšne so cene) nauču te bo pa skor isto kt če bi se sam probu naučit. Ne vem no, kokr komu paše, samo jest sem ga mel 1uro in mi je blo brezveze.

knesz ::

baker:
glede inštruktorja je moje mnenje tako, da se ga začetniku splača najeti zaradi tega, ker ti pokaže pravilno držo telesa in je že zaradi tega učenje lažje krajše in manj utrujajoče. Seveda je predpogoj razvito ravnotežje. Precej oseb namreč najame inštruktorja 1x letno samo za to, da se oceni tehnika vožnje ter da se opozori na napake. Tako kot so tudi predelave 1-2x letno za inštruktorje. Še enkrat poudarjam, da mi je situacija poznana pri smučanju in ne toliko pri bordanju. Oz. kot pravi Đorđe, princip je isti, sve su ostalo nijanse.
In imaš prav, kakor komu paše.

lp

Gwanaroth ::

Za bootse ti toplo priporočam Vans. Dobiš precej, glede na ceno.

Probal sem že dosti znamk, med drugimi tudi Burton, Nitro in podobne.. Z nobenimi nisem bil tako zadovoljen kot z Vans.

Desko pa uporabljam od Nitro.

Če si pripravljen odšteti malo več denarja, ti priporočam, da si kupiš step-in bootse in vezi. Ti bo prihranilo precej časa in valjanja po snegu ;>
Lights often keep secret hypnosis..

Ejsi_Disi ::

Tudi DC buci so odlični pa še sto drugih. Hočem povedat to, da ne glej na firmo (razen če hočeš šminkirat), ampak glej na to kako se ti noga uleže v čevelj. Pa ko zavežeš te mora držat, ko pras.., ampak še vedno pa mora biti vse skupaj udobno.

Nitrota si bom pa letos privoščil. Samo dilo.

Scorpio23 ::

Pubeci hvala za pomoč in lažjo odločitev. Verjetno si grem kr po atomicov set v Hervisa...

štoflc ::

Zdravo!

Vem da je tole že zelo stara tema,ampak še vseen upam da mi bo kdo odgovoril.
Skratka,bordam že ene dve leti,lani sem ubistvu prvič bordal (tko da sem se pelal), prej sem pa samo malo skakal v domačem okolišu.
Letos mi je pa ratalo zlomiti bord in kupujem oz. mam namen kupiti bord
firme HAMMER z vezmi GOLTES. Zanima me če je to kej vredna firma za bolj ko ne
začetnika kot sm jest.In ker vem da so vezi bl pomembne kot bord ali so to dobre vezi?

DimmniBurek ::

Povedal si samo firmi, ne pa tudi modela. Jaz se ponavadi držim preverjenih znamk. Recimo Elane dobiš za male pare na bolhi. Lanski modeli, a še zapakirani(preverjeno, ga je cimr kupil in ima še vse one nalepke gor in "kondom"). Tko da jaz ti bolj priporočam da si kupiš preverjeno znamko. Predvidevam da kupuješ freestyle? Vezi naj bojo kovinske z dobrimi klipsni. Pazi tudi če imaš veliko nogo(44+) da si kupiš wide bord...
There Is No Stronger Drug Than Reality

martincek1 ::

No da malo obudim temo s svojim vprašanjem :)

Bordam že kakšnih pet let s freestyle bordom. Do sedaj sem imel vedno rabljenega, sicer je bil zadnji res dobro ohranjen, ampak nameravam sedaj kupiti novega. Predvsem me zanimata trdota(mora biti kar trd), dolžina(visok sem 190cm) in širina borda. Glede na to, da imam nogo št 46 in so buci ogromni ne morem normalno polagati ovinkov(prej nisem imel toliko teh problemov, ampak sedaj nujno potrebujem bord s katerim bo možno voziti tudi malo bolj po robovih(sedaj me seveda ob ekstremnem zavoju odnese po snegu :)) )

Zanima me, med katerimi znamkami bordov naj gledam, mogoče ima kdo celo kakšen specifičen bord v mislih?

Sedaj imam vezi postavljene približno tako: 1. 17° in 2. -5°

Zgodovina sprememb…

Vikking ::

Samo eden je tapravi: F2 ELIMINATOR

temameseca ::

Logično, da ne moreš polagat ovinkov, če imaš nastavljeno zadnjo nogo na -5° :D
Feel the difference with 17° spredaj in -15° zadaj.

Zgodovina sprememb…

martincek1 ::

temameseca: ni to bistvo...potrebujem širši bord. Učeraj sem bordal z 17 & 13 pa je bilo isto.

Vikking: link do tega borda? :) Ker sem našel ne samo enega pod tem imenom..

Malo sem gledal tudi K2 Anagram Wide. Sicer freestyle bord ampam je samo za 1,8cm širši kot moj sedanji(25cm), torej 26,8cm.

Ve kdo za kakšen še širši bord - torej okoli 28cm? Velikost od 160-170cm

Nekdo mi je predlagal Burton-ov bord, vendar ne najdem nobenega borda, ki bi bil širok vsaj 27cm..

Zgodovina sprememb…

temameseca ::

Potem imaš pa res zelo ozek bord. Priporočam ti nekaj v tem smislu kot uporabljam sam(Burton Twin) ali pa še malenkost širšega (Burton Hero), seveda pa ne pozabi poleg tudi ustrezne vezi(npt Burton Cartel - so super, če maš št. buc nad 45). Ja vem, sem burton fanatik :P. Sem pa preprian, da imajo druge znamke tudi dobre široke variante snowboardov.

Btw: najbolj ti bo ustrezala višina borda med 157-164cm. Jaz sem velik 187 pa uporabljam zadnji dve leti Twin z višino 157cm, ki je najbolj sorazmerna za furanje vseh vrst površin (od nabijanja kickerjev v parku do carvanja dolin z obilnimi nameti cevca)

Zgodovina sprememb…

guest #44 ::

Jz mam vezi na +30, +15. Tak kot sem zbral ker nimam wide borda pa še nogo mam veliko. Meni štrli čez bord ene 3 cm. Sam pa nisem opazu, da bi mi kej drsalo pri navadnih kotih karvanja.

Vikking ::

F2 Eliminator

Ponujajo pa tudi še: F2 Eliminator World CUP

overlord_tm ::

Poglej se Goltes Explorer. Isto malo sirsi bord. Jaz ga imam zdaj ze kake 4 sezone in sem zadovoljen :)

Infinity ::

omisli si mogoče http://www.elansnowboards.com/en/produc... , je ena najširših (če ne najširša) dil na tržišču in meni osebno super.

Jaz sem imel enak problem kot ti (bootsi velikost 47) in sem zadevo rešil z to dilo in distančniki (ploščice med vezjo in dilo) višine 3 - 5 cm (mam nastavljene na 3,5 cm), k sm jih dubu v goltes štacuni v LJ, in pa goltes vezmi.

Povem ti to, da naravnost uživam v bordanju od tega nakupa =)

P.S.: imam ga 2. sezono =)

P.S.2: vezi so pa tetele http://www.goltes.si/slo/?tpl=katalog&p...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Infinity ()

martincek1 ::

@Infinity:

Zakon, to je to, hvala! Sem se že skoraj odločil, kako pa kaj.

Bord: Elan El Grande 167
Vezi bom še malo pogledal, distančniki pa pridejo na vrsto po testni vožnji z El Grandom, če bo potreba :)

Še enkrat hvala!

LP, Martin

Infinity ::

Ni problema =) vesel da lahko pomagam =) če želiš se lahko zmeniva za testno vožnjo, da neboš kupoval mačka v žaklju =)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri snowboard?

Oddelek: Šport
131531 (1247) cresh
»

Nakup borda - poznavalci

Oddelek: Šport
52639 (2485) Jerry000
»

Kupujem bord

Oddelek: Šport
183246 (1695) Machete
»

Bordanje

Oddelek: Loža
244353 (2848) cikopiko
»

Burton bordi

Oddelek: Loža
116347 (6059) Vikking

Več podobnih tem