» »

Bordanje, Začetnik in nakup opreme

Bordanje, Začetnik in nakup opreme

ZarodeX ::

Pozdravljeni,

Star sem 18 let in letošnjo zimo bi rad začel bordati, do sedaj sem smučal recimo da znam smučati nekje srednje dobro, ko sem bil star 13,14 let smo si s prijatelji naredili borde iz skateboarda in gor pripeli trakove, s tem sem se dokaj veliko prevozil in mi je že šlo, zavedam se da to še zdaleč ni bordanje ampak vseeno je nek približek in me zanima če mi to lahko recimo pomaga pri začetku, ko stopim na pravi bord, torej zanima me še kakšno opremo naj kupim, velik sem 189 št noge 44, za opremo bi odštel okoli 300€, če se da oz. da se dobi dokaj dobro opremo, in pa nekaj za začetnik oz. do neke mere izkušenega, da mi nebo potem potrebno kupiti novega borda ko bom znal osnove... nevem sicer kako je s tem, zanima me še tudi kakšna je razlika med širokim in ozkim bordom, kupil pa bi se freestyle bord..

Lp, in hvala za odgovore

bluefish ::

S 300€ bo bolj ko ne rabljena roba ali kak poceni komplet iz Hervisa in podobnih trgovin. Že neki dokaj spodobni čevlji iz prejšnje sezone so cca. 100€.

kr?en ::

Ce si zainteresiran, ti lahko zdilam mojo staro dilo za ene 80eur (je freestyle, nic pretirano opraskana), na kateri sem se tudi sam ucil. Je mogoce malo premajhna zate (sam imam 183 cm in mi sega nekje do ust). Imo za ucenje in valjanje po snegu prvo sezono je cisto dobra, potem pa kupis konkretno zadevo, ko ze znas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kr?en ()

ZarodeX ::

mail?

bluefish je izjavil:

S 300EUR bo bolj ko ne rabljena roba ali kak poceni komplet iz Hervisa in podobnih trgovin. Že neki dokaj spodobni čevlji iz prejšnje sezone so cca. 100EUR.


Ja pač nevem kakšne so cene, ne nameravam odšteti neke enormne cene, ker še vseeno nevem če bo ''to, to''

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ZarodeX ()

kr?en ::

Pisi na ZS.

Nikec3 ::

Za učenje je praktično vseeno kaj imaš. Jaz sem začel bordati pred tremi leti (prej sem smučal). Nabavil sme si neko poceni desko in čevlje v akciji, pa imam še sedaj oboje, in služi svojemu namenu. Zdi se mi, da je najmanj pomembna deska, saj je to za začetnika res vseeno (deska kot deska). Je pa pametno imeti solidne vezi, da se ti slučajno ne odpnejo.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nikec3 ()

ZarodeX ::

torej zanima me mnenje o temle :

http://www.bolha.com/rekreacija-sport/z...

vostok_1 ::

Jz sm za 100EUR dobil soliden rabljen freeride board in vezi. Butse za 60EUR v hervis akciji. Rokavice sposodu opremo pa pola-smučarsko.
IMO za preizkusit je čisto dovolj. Prvič sem že se spustil brez težav po začetniških progah, drugič že bil po normalnih progah brez, da bi me morali kolegi skučarji preveč čakat. Tretjič jim že sledil brez problemov, razen izven prog. Istočasno sem že delal prve skoke itd.

Point being, da če nimaš dveh levih nog pa, da imaš feeling iz smučanja je bord čist izi za osvojit do neke zadovoljive mere. In to celo z cheap as dirt opremo. 300EUR, če imaš potpljenje je dovolj za uvod. Glede na to, da si še mlad je imo tudi dovolj. Čez 2 leti, če boš kaj delal in si itak poželel kaj več, kot tudi vedu dejansko kaj potrebuješ.
IMO go for it.

Bordanje je izredno zabavno, dokler se ti še da. Nisem dolg v temu ampak me mal mineva. Grem nazaj na bolj penzionistične smučke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

Hayabusa ::

Jz sm za 100EUR dobil soliden rabljen freeride board in vezi. Butse za 60EUR v hervis akciji. Rokavice sposodu opremo pa pola-smučarsko.

Mislim da imajo na vsakem smučišču izposojo smučarske opreme, kar vključuje tudi desko.

Tako sem jaz prišel do ugotovitve, da mi najbolj ustrezajo big footke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

bluefish ::

Res je, za začetek se mi zdi izposoja še najboljša varianta.

vostok_1 ::

Izposoja je kul ja, sam 160€ ni dost če misliš večkrat na sezono dokler se učiš.
Kolk pride izposoja 30€/dan?

Kako se kaj big footke obnesejo? Meni se tud zdijo zanimive. Ski boards zgledajo tud kul.

mared ::

vidim da ste sami free-stylerji. kaj pa kakšen nasvet pri izbiri opreme za začetnika, ki si želi naučiti voziti alpina? nekaj sem že poskušal lani z sposojeno opremo. visok sem 180.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rekreativno smučanje - Oprema, smučišča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
11819560 (1724) Magic1
»

Nakup borda (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5115782 (6250) Tydek
»

Bordanje

Oddelek: Loža
244365 (2860) cikopiko
»

Smučanje ali Bordanje?!

Oddelek: Loža
224243 (3888) ahac
»

Začetnik: bordanje ali smučanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5215467 (14705) c0dehunter

Več podobnih tem