» »

Burton bordi

Burton bordi

BozidarB ::

zdravo!

nameravam kupt nov bord, ampak nevem točn kerga. ubistvu se odlocam med dvemi modeli od Burtona. Burton king in Burton bullet. bi mogoce znal kdo povedat ker je trši, ker lih najbl mehkega nebi rad kupil. pa se nekej, je cena tm okrog 200€ prevec za ta bord al je cena ugodna? LP

Vikking ::

Isti šmorn obadva (IMO bullet malenkost trši, razlika ki je ne boš zaznal), 200€ je cena borda pred sezono, če ga kupuješ sedaj je cen OK.

Prvo se vprašaj, kaj boš z bordom sploh počel, potem kupuj takšnega ki bo ustregel tvojim željam.

BozidarB ::

moja želja je malo trši freestyle bord.

Vikking ::

zakaj? če želiš trdo desko, kupi F2 eliminatorja, ampak ji nisi dorasel, če ne veš kaj boš z njo počel.

BozidarB ::

no ti povem kaj bom z njo počel. skakal,vozil po cevcu, karval (zato malo trso),. freestyla hocm zato ker hocm vozt v obe smeri, se na smuciscu obracat in delat razne fore. pa nekak bi rd burtona ker dobim stvari cenejs, kar pa je ostalo dobrih bordov so pa itak ful dragi.

edit: sirsi bord pa rabm zato, ker mam dost velko nogo 46 ali vec. tko da minimalno 25, se bols pa 26. zato se mi je pa tale bullet včeč. ampak je drgac to zlo mehk bord?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BozidarB ()

perci ::

Jst mam tudi širšo nogo in uporabljam floaterja - ne vem če še delajo ta model - in sem zadovoljen. Se da tudi lepo zakarvat, če znaš in imaš kante kokr tolk nabrušene.

Vikking ::

skakal,vozil po cevcu, karval (zato malo trso)

Vsak to pravi,
- potem ga vidiš ko se pod žičnico po travi in po štorih vozi,
- potem gre na majhen kucl, skoči 5 cenitmetrov se obrne za 5 stopinj (vsekakor razlaga kolegom, da je pravkar naredil super duper 1025 stopinjski obrat s petornim, trojno zlomljenim vijakom v desno in levo)
- se zapelje malo čez rail
- večina se jih potem premetava z nekim približnim karvanjem.
- po tujini je približno isto kar sem uspel vidit, veliki snowboard parki samevajo, raili samevajo, po kakšni broder cross progi se spusti tu pa tam kdo, večina jih je na progi, in pa po tujini kjer ni problem ceuc.

V glavnem, to da boš vse delu že v osnovi odpade, če si začetnik boš verjetno vse probu, ker te bojo skoki, če ne boš pridno treniral prav tako hitro minili kot se na dilo postaviš, boš pri nas videl celca za vzorec, če se ne boš odpravil v tujino.... kakšen rail, drugač boš pa progo drgnil dokler ne boš zadeve obvladal, ko pa boš zadevo obvladal, pa sploh ne boš spraševal kakšno dilo boš kupil, ker ti bo popolnoma jasno kakšno potrebuješ.

da zaokrožim tole pravljico, kupi si najbolj pocen dilo, najbolje rabljeno, če si začetnik je čist vseeno al maš trdo, mehko, oglato, kvadratasto... kupi si dilo malo širšo če že imaš tako velika stopala, in pa dolžino na kg.

Da pokažem kaj mislim filmček, to boš počel, to lahko delaš s kakršnokoli dilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

BozidarB ::

ja, ampak recimo da mas na izbiro: najbolj poceni dilo (vred z vezmi 100€) in dobro dilo z dobrimi vezmi (zgoraj omenjena 200€-z vezmi vred). prvo dilo mas dve sezoni in jo vrzes stran, drugo dilo pa rabis dalj časa. pa recimo da sm osnove in tista jajca na video-posnetku že dal skozi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BozidarB ()

YaN-cH ::

pa recimo da sm osnove in tista jajca na video-posnetku že dal skozi

Ja pol pa veš kaj rabiš.

BozidarB ::

vem nekako kaj rabim in kaj iščem. samo nevem ker bord je za to primeren. (prej sm mel od brata bord in sm se pac fural... tko da nepoznam bordov kaj dosti). zato pa iščem pomoč

Ejsi_Disi ::

Če dobiš ceneje, boš tako ali tako vzel Burtona. Katerega boš vzel pa ni važno, ker tako ne boš opazil razlike, razen če jih fizično ne probaš kateri je mehkejši. V bistvu sta pa obadva podobna. Sam že nekaj časa prisegam na Nitro. Trenutno imam Lukas Huffman pro model. Dilca, da se reče. 8-)
Rock n' roll ain't noise pollution!

Vikking ::

Če imaš oba dva bord-a možnost v roke vzet, potem probi kako se torzijsko zvijata (postavi bord pokonci, ga spodaj stisni z nogami, zgoraj pa ga probaj z rokami torzijsko zavrtet, tisti ki se bo manj zvijal je trši).

Sicer pa če si bolj ali manj na začetku poti, raje nameni več pozornosti: dobrim čevljem, hlačam (od sedenja in padanja na rit znajo slabe hlače več kot prehitro premočiti), kot pa deski (ponavadi odloči lepša grafika in pa pripadnost znamki).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snowboarding

Oddelek: Loža
212820 (1471) tomazic89
»

Nakup borda - poznavalci

Oddelek: Šport
52643 (2489) Jerry000
»

Nakup borda (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5115771 (6239) Tydek
»

Začetnik: bordanje ali smučanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5215440 (14678) c0dehunter
»

Iščem SnowBoard !

Oddelek: Loža
81976 (969) BaTeMaN

Več podobnih tem