» »

emule + router = problemi

emule + router = problemi

sleby ::

zadnjic sem si kupil router da mam lahko adsl internet na dveh racunalnikih in od takrat naprej mi ne dela emule. sem prebral da je treba lokalni ip nastavit rocno ter v nastavitvah v routerju izklopit DHCP. zdej mam pa problem da jz tega ne morm izklopit, vedno, ko dam disable mi avtomatsko prestavi na enabled. a ve mogoce kdo kako to porihtat? router je pa znamke canyon..

Tiger ::

Ni ti treba dhcpja ugašat na routerju, določi si raje fiksen IP na računalniku, kjer imaš emule:
Start -> Run -> vpiši cmd -> v črnem oknu vpiši ipconfig -all ter si podatke (IP Address, Subnet Mask, Default Gateway in DNS) nekam prepiši
Nato Start -> Control Panel -> Network Connections -> desni klik na Local Area Connection, izberi properties -> dvoklik na TCP/IP protokol -> izberi Use the following IP Address... ter vpiši podatke, ki si jih videl z ipconfig, enako za use following DNS... -> OK :)

Na routerju pa imaš zelo verjetno neko opcijo imenovano virtual server, tam pa port 4662 TCP in tudi 4672 UDP preusmeri na IP računalnika na katerem teče emule. -> Save -> Reboot

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tiger ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitve

Oddelek: Omrežja in internet
475984 (2967) OmegaBlue
»

preverjanje net povezave z dos batch ukazi

Oddelek: Programiranje
173721 (2061) amigo_no1
»

router- interneta ni

212386 (1998) ultimated4
»

Kako priklopit 2 računalnika na isti adsl račun?

212448 (2097) gumby
»

router+adsl

Oddelek: Pomoč in nasveti
222283 (2057) TribesMan

Več podobnih tem