» »

Kako ohladiti RAMe na grafični

Kako ohladiti RAMe na grafični

Huey P ::

Zanima me kako lahko hladim RAMe na grafični, ker imam občutek, da se (pre)grevajo. RAMi so naviti na 210 MHz. Imam pa Creative GeForce 256 32 SDR.
Mislil sem, da bi na RAMe namestil greenye in potem gor na greenye en 80*80 vent...

Vsakršna zamisel dobrodošla....


..::DOOM III: The Legacy::..
  • spremenil: Huey P ()

VASkO ::

jaz sem opazil, da se RAMov sploh ne splaca hladiti. Meni delajo do 210mhz pa ce se hladim tudi ne dosezem vec kot 210. Je pac meja. Opazil pa sem tudi, da se mi RAMi sploh ne grejejo, sprva sem mislo, da se mi, ker hladilnik na GPUju je imel luft zmes med procom in hladilnikom pa se cip ni hladil in je posledicno segreval celo kartico ter RAMe, da so bili vroci. Potem sem ta problem zrihtal (zbruso GPU) pa se RAMi nic ne grejejo sploh.

PsiHO ::

Evo tole:
1.poglej pod arhiv novic
2.tam kje uzbiras stran iz katere izhaja novica izberi Hypotermia!!!
3.tm bos vidu graficno dobra ohlajeno
4.napisi ce si nasel
5.komentiraj
6.daj mi za pivo
7.kupi mi geforca 3
8.pa se 3x lcd monitor
9.nazadnje pa se tb 1333

a sm kej pozabu:D:D
i fell the need, the need for mhz speed

Tomi ::

Tvoj nick je pa naravnost primeren. Če poveš, kaj je potrebno narediti, ni treba zraven napisati spisa in se delati neumnega, IMHO.
metrodusa.blogspot.com

Administrator ::

ku ena taka hladilna rebra k bi lih pasala gor pa jih z pasto namazes pa napopas gor.>:D

OZZY ::

Jest si bom sam naredu iz bakra hladilnike za rame na grafični in moje rame Samo k atu morem it. Gor bom pa celotno stvar zalimu z artic silver epoxy. Bo gotov enkrat julija. So sedaj izpiti.
Go with the flow.

VASkO ::

ste sploh prebrali, kaj sem napisal?

se ne splaca RAMov hladiti, ker s tem ne boste nic dosegli pa tudi razni testi po netu to potrjujejo.

RAM se kvecjemu greje zaradi gretjakartice, ki se pa greje zaradi slabega hlajenja GPUja na kartici, torej izboljsaj hlajenje GPUja, ce se ti RAM greje. Meni se sploh ne greje, mam GF2MX pa mam ga na 210/210. Mam pobrusen cip, da je stik po celotni povrsini pa se od brusenja naprej nic ne greje ne kartica, ne RAM. Vsi plasticno pakirani cipi so vpognjeni navznoter, razmislite o brusenju - pomaga (meni dela celo na 255mhz zdaj, prej se je pa na 195 sesuval).

morphling1 ::

Vasko ma prav prvo kar je postimajte hlajenje gpu-ja ker potem opazno pade temperatura ramov, ce pa imas graficno z kaksnim ddr ramom se pa mogoce ze splaca, ker sem kolegu modificiral gts2 pro od herculesa, da sem mu gor montiral predelanega golden orba pa se rami se vedno ful grejejo kljub temu da so gor ze rebra. Verjetno pa so gor prilepljeni z kakim glupim lepilom. Na eni strani so rastavili creatiovo gts2 ultro in so bili rami ful slampasto gor prilepljeni, potem so jih pa odstranili spucali in ji se enkrat zalepili z arctic silver epoxijem in so pridobil 15mhz, nekaj je ni pa nevem kaj. Ram je najbolj omejen z svojim dostopnim casom in se ne da delat carovnij.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

PsiHO ::

kako CPU ohladit?
tist clanek k sm vm gor povedu pot je sistem vodnega hlajenja z vodnim blokom na CPUju in hladilniki skozi katere tece voda na ramih.

pa se neki tistih 210 al 215 ni meja, jest poznam folk k ma 245!!!(za rame pa nevem tocn)

a mogoce ve na kok se da navit mx400 z 200mhz?:D
i fell the need, the need for mhz speed

OZZY ::

Vsak mhz, ki se pridobi je uredu. Posebno, če taka modifikacija ne stane veliko. Tisti bakreni hladilniki, ki bi jih naredu plus silver epoxi ne bi stal več kot 1500-2000 sit na kartico. Je pa res, da se dosti pridobi z hlajenjem gpu enote.
Go with the flow.

Matek ::

OZZY, Ma dej no en megaherc, se ne splača metat dnarja, pa čeprav samo jurja.

Psiho, nekateri rami se bolj overclockajo, ker so bolj kvalitetni.

Bolje ispasti glup nego iz aviona.

VASkO ::

najbolj se splaca GPU pobrusit, ker so vsi ti cipi, v plasticnem pakiranju vpognjeni. Z brusenjem dobi stik s hladilnikom pa se kartica nic vec ne greje zaradi vrocega cipa.

PsiHO ::

ja poslusi VASKOta:):D:D
i fell the need, the need for mhz speed

Huey P ::

Imam še par vprašanj;

- V Q3 Arena mi včasih malo igra zašteka (ustavi se za kake 2 sekunde vsakih pet-deset minut), zanima me ali je to posledica pregrevanja CPUja ali GPUja (Na Duronu imam en kurac hladilnik pa je pri idlanju 53 C)?

- Kratko in jedrnato; Se splača dati hladilna rebra (če te nič ne stanejo) na RAMe, ali pa je to zapravljanje časa in živcov?

Hvala vnaprej!


..::DOOM III: The Legacy::..

VASkO ::

zapravljanje casa in zivcev, itak jih moras z necim zalepit gor, ta lepila pa itak ne prevajajo toplote tako dobro, da bi bil sploh kaki ucinek.

Meni se RAM na 210mhz (na MX kartici) nic ne greje, treba je samo poskrbet za dobro hlajenje GPUja - ga pobrusis. Sem se vcasih celo speko gor (na zadnji strani kartice), zaj pa je hladna na dotik. Seveda se tak GPU da (pri meni) naviti na 255mhz. Je pa res, da se to pri hitrosti nic ne pozna.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera 7800 GT? Asus, Leadtek...........?

Oddelek: Kaj kupiti
322138 (1109) cole-22
»

S čim hladiti GF6600GT AGP

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
212165 (1581) Saeed
»

navijanje gf ti4200 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
824984 (3846) mloncar
»

Voodoo 3 2000-navijanje in modificiranje

Oddelek: Navijanje
281972 (1547) Paradajz_
»

Dajte to nardit

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241658 (1249) element

Več podobnih tem