Forum » Operacijski sistemi » Težave z bootanjem preko mreže (PXE, PbBatch...)
Težave z bootanjem preko mreže (PXE, PbBatch...)
Matej_ ::
Česar mi ne uspe narediti je bootati s slike diskete preko mreže. Bootati moram Ghost-ovo disketo za mapiranje in image-iranje (z MS-DOSom).
Uporabil sem PbBatch, vse se lepo naloži, sliko sistemske diskete prebere v ramdisk, potem ko bi se zadeva morala začeti nalagati pa stvar zmrzne. Če namesto s slike sistemske s "floppyboot" naložim z diskete stvar deluje, a to mi nič ne pomaga.
Če bi mi lahko kdo dal kake napotke bi bil zelo hvaležen... iskal sem po raznih straneh a odgovora nisem našel. Če morda kdo ve kako bi za boot s slike sistemske uporabil kako alternativo (PXELinux...) sem tudi odprt za predloge. Sliko imam sicer v formatu IMZ (compressed) in IMA (uncompressed), lahko pa naredim tudi kako drugo, če bi bilo potrebno.
Že vnaprej hvala za odgovore.
Uporabil sem PbBatch, vse se lepo naloži, sliko sistemske diskete prebere v ramdisk, potem ko bi se zadeva morala začeti nalagati pa stvar zmrzne. Če namesto s slike sistemske s "floppyboot" naložim z diskete stvar deluje, a to mi nič ne pomaga.
Če bi mi lahko kdo dal kake napotke bi bil zelo hvaležen... iskal sem po raznih straneh a odgovora nisem našel. Če morda kdo ve kako bi za boot s slike sistemske uporabil kako alternativo (PXELinux...) sem tudi odprt za predloge. Sliko imam sicer v formatu IMZ (compressed) in IMA (uncompressed), lahko pa naredim tudi kako drugo, če bi bilo potrebno.
Že vnaprej hvala za odgovore.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SSD je crknil. Kako do podatkov?Oddelek: Strojna oprema | 4287 (2695) | diler515 |
» | Battlefield 3- problemi!Oddelek: Igre | 1502 (1137) | kriko07 |
» | image diska namestiti na virtualnem strojuOddelek: Programska oprema | 1611 (1377) | preem |
» | Kako "očistiti" comp?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3216 (2901) | bluefish |
» | backupOddelek: Programska oprema | 995 (925) | EvilGod |