Forum » Kaj kupiti » Grafična in monitor za obdelavo slik ...
Grafična in monitor za obdelavo slik ...
lambda ::
Brat bi rabil en komp za obdelavo slik in me zanima kaj bi bilo najboljše? Iger ne bo igral, uporabljal bi edino photoshop, po možnosti imel ADSL in kdaj kakšen film pogledal.
Vem da rabi močan procesor (mislil sem vsaj XP(-m) 2500+) in vsaj 512 MB DDR, zanima pa me kakšno grafično se za te zadeve rabi (sam imam eno ti4200 in bi mu jo mogoče dal, pa ne vem če bi bla dobra) in kakšen monitor je priporočljiv (19" že, ampak kateri?)
Namenil se je nabavit digitalca za 200-300k, zato pa rabi še en kompjuter za obdelavo le-teh ... kaj bi blo pametno vzet?
Vem da rabi močan procesor (mislil sem vsaj XP(-m) 2500+) in vsaj 512 MB DDR, zanima pa me kakšno grafično se za te zadeve rabi (sam imam eno ti4200 in bi mu jo mogoče dal, pa ne vem če bi bla dobra) in kakšen monitor je priporočljiv (19" že, ampak kateri?)
Namenil se je nabavit digitalca za 200-300k, zato pa rabi še en kompjuter za obdelavo le-teh ... kaj bi blo pametno vzet?
Jebiveter ::
Vsekakor naj razmisli o Matrox graficnih in kaksnem boljsem (beri drazjem) 19" ali 20" Sony, Samsung ipd. CRT monitorju.
Glede na to, da je zadeva namenjena Photoshopu naj razmisli o malo vec RAMa (1GB vsaj), ker se to pri Photoshopu pri obdelavi veliko velikih slik zelo pozna.
IMHO
Glede na to, da je zadeva namenjena Photoshopu naj razmisli o malo vec RAMa (1GB vsaj), ker se to pri Photoshopu pri obdelavi veliko velikih slik zelo pozna.
IMHO
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
In kaj bi bila bistvena prednost teh matrox kartic v primerjavi z neko Radeon 9800 (SE), ki jo dobiš že za kar v redu denar?
Jebiveter ::
Predvsem kvaliteta slike in pravilnost barv. Poglej kaksen test... Sicer, to je zelo tezko opisat ali ocenit, ker mores videt.
Sicer pa ni potrebno, da vzame ravno najdrazjo z Triple-head fukcijo in stuff. Sej ima Matrox tudi cenejse.
Sicer pa ni potrebno, da vzame ravno najdrazjo z Triple-head fukcijo in stuff. Sej ima Matrox tudi cenejse.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
LapD ::
jap pomojm bi bla parhelia primerna za to..pa vsekakor 1 giga rama ker meni z 512 štekne včasih
OK, thx
Nekaj mu bom že sestavil skup - v najboljšem primeru gre v avstrijo mogoče iskat komplet --> digitalca & komp, pa pride mogoče kaj ceneje zadeva ...
Nekaj mu bom že sestavil skup - v najboljšem primeru gre v avstrijo mogoče iskat komplet --> digitalca & komp, pa pride mogoče kaj ceneje zadeva ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik za obdelavo fotografij (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14611 (6042) | DamijanD |
» | [naloga] Sestavljanje računalnika.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2075 (2075) | overlord_tm |
» | rač za cca. 1 mio sit (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4627 (3448) | mainman |
» | Primerjava!Oddelek: Zvok in slika | 1173 (994) | kurilko |
» | Racunalnik za digitalno obdelavoOddelek: Kaj kupiti | 2412 (2002) | 3LeR. |