Forum » Pomoč in nasveti » Tezave z goniliniki za Nvdia Geforce2 MX400 - Win XP
Tezave z goniliniki za Nvdia Geforce2 MX400 - Win XP
glen ::
Imam nepremostljive tezave z gonilinikom za graficno kartico Nvidia GeForce2 MX 400 na moji Win XP raculaniku (P4, 1,7 GHz, 512 Mb RAM, LCD monitor 60 Hz)
Ko sem hotel nadgraditi gonilnike z 44.03 na 56.72 mi je racunalnik ob ponovnem zagovnu zmrznil in sedaj dobim dobim "blue dump screen" ob vsakem zagonu racunalnika. Pomaga edino ce v "safe modu" odstranim gonilnike in ob ponovnem zagonu preprecim plug and play instalacijo Nvidia gonilnikov..
Nekajkrat pred tem sem se lahko povrnil uspesno gonilnike 44.03, zdaj pa se te ne vec. Gonilnike sem poskusil nastavti ze vsaj 20 x, uporabil pa sem tudi vse meni znane "cistilce" Nvidia gonilnikov (NVCleanup, NVdestroyer, na roke sem scistil tudi Nvidia registry key.).
Kakorkoli ze sedaj mi graficna kartica deluje samo z genericnimi VGA goniliniki
gonilnike sem menjal ker sem pred casom sem opazil v nekaterih igrah, da mi graficna kartica obcasno kazala izredno popaceno sliko.
Zanima me ali to mogoce nakazuje "hardwersko" okvaro graficne kartice?
Ali bi mogoce kdo vedel kaj se lahko poskusm poleg ponovnega instalacije samih Win XP?
Sicer sem poskusil na racunalnik naloziti tudi Slotech Linux 2.0 iz CD-ROMa, kjer so vsi osnovni ze predlanlozeni programi delovali BP.
Pozdrav
Gregor
Ko sem hotel nadgraditi gonilnike z 44.03 na 56.72 mi je racunalnik ob ponovnem zagovnu zmrznil in sedaj dobim dobim "blue dump screen" ob vsakem zagonu racunalnika. Pomaga edino ce v "safe modu" odstranim gonilnike in ob ponovnem zagonu preprecim plug and play instalacijo Nvidia gonilnikov..
Nekajkrat pred tem sem se lahko povrnil uspesno gonilnike 44.03, zdaj pa se te ne vec. Gonilnike sem poskusil nastavti ze vsaj 20 x, uporabil pa sem tudi vse meni znane "cistilce" Nvidia gonilnikov (NVCleanup, NVdestroyer, na roke sem scistil tudi Nvidia registry key.).
Kakorkoli ze sedaj mi graficna kartica deluje samo z genericnimi VGA goniliniki
gonilnike sem menjal ker sem pred casom sem opazil v nekaterih igrah, da mi graficna kartica obcasno kazala izredno popaceno sliko.
Zanima me ali to mogoce nakazuje "hardwersko" okvaro graficne kartice?
Ali bi mogoce kdo vedel kaj se lahko poskusm poleg ponovnega instalacije samih Win XP?
Sicer sem poskusil na racunalnik naloziti tudi Slotech Linux 2.0 iz CD-ROMa, kjer so vsi osnovni ze predlanlozeni programi delovali BP.
Pozdrav
Gregor
glen ::
IRQ imam nastavljeno da jih doloci samodejno BIOS, sicer ima graficna kartica nastavljen IRQ 5. Nobenih konflictov ni vidnih v device statusu.
sicer sem pogledal se malo po BIOs-u in opazil da se mih od 3 ventilatorjev vrti samo ventilator CPU? Ali je to normalno? Ohisje imam midi tower ATX.
Vseeno hvala za pomoc.
sicer sem pogledal se malo po BIOs-u in opazil da se mih od 3 ventilatorjev vrti samo ventilator CPU? Ali je to normalno? Ohisje imam midi tower ATX.
Vseeno hvala za pomoc.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Geforce Ti4200 - čudni problemiOddelek: Strojna oprema | 1141 (882) | Dead_Eye |
» | a bo treba grafo zamenat?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1389 (976) | Scorpia |
» | Hardware mod fx5950 ultraOddelek: Navijanje | 2673 (2224) | lopov |
» | novejši gonilniki za gf ti 4200 vivoOddelek: Zvok in slika | 1066 (947) | pingo76 |
» | GF4 Ti & zelo slabi rezultatiOddelek: Pomoč in nasveti | 1590 (1175) | Cuoresportivo |