Forum » Strojna oprema » Geforce Ti4200 - čudni problemi
Geforce Ti4200 - čudni problemi
Dusan_83 ::
Kupil sem rabljeno Ti4200-8x AGP. Opazil sem, da se mi pojavljajo napake na sliki in sicer občasno se mi v XPjih poleg kurzorja za miško pojavlja še črn piksel. Prav tako se mi pri predvajanju filmov v mplayerju (win verzija) pojavljajo napake v podnapisih.
Zanimivo je to, da če v Control Panel > Display > Settings > Advanced > Troubleshoot Hardware Acceleraration pomaknem s Full na stopnjo niže zgoraj omenjenih napak ni, so pa napake pri predvajanju filmov - kakšen piksel v sliki manjka. Teh napak pri predvajanju prej ni bilo.
A je kaj narobe z mojo grafično ali so krivi gonilniki? Uporabljam Forceware gonilnike 84.26. Z novejšimi mi namreč računalnik zamrzne ob kakršnemkoli predvajanju video datotek (v kateremkoli predvajalniku).
Zanimivo je to, da če v Control Panel > Display > Settings > Advanced > Troubleshoot Hardware Acceleraration pomaknem s Full na stopnjo niže zgoraj omenjenih napak ni, so pa napake pri predvajanju filmov - kakšen piksel v sliki manjka. Teh napak pri predvajanju prej ni bilo.
A je kaj narobe z mojo grafično ali so krivi gonilniki? Uporabljam Forceware gonilnike 84.26. Z novejšimi mi namreč računalnik zamrzne ob kakršnemkoli predvajanju video datotek (v kateremkoli predvajalniku).
- spremenilo: Dusan_83 ()
stock ::
Ja sm raunokar mislu napisat da menji driverje te so zelo 'presodobni' za to grafo moras dat ene starejse gor ene 42.** se manj.. Probaj vec driverjeu... Sigurno pa bojo starejsi odpravl napako.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: stock ()
OK. Hvala za odgovor. Si bom vzel čas in stestiral več verzij driverjev. Upam le, da v mojem primeru ne gre za kakšno hardware-sko okvaro.
HyperGL ::
ma meni pa radeon VE (prva 7000-ka) povsod kjer je črno meče vn artefakte... pa ni navita ne nič...
in je res, da ko sem kupil računalnik in še nisem vedel, kaj to je gonilnik je blo vse kul, potem ko sem izvedel da vsake toliko pridejo novi gonilniki in sem jih nameščal vsake 2 meseca :)) se je pojavil ta "problem"... sicer me čisto nič ne moti... samo tko...
najverjetneje so res driverji krivi za tako obnašanje...
in je res, da ko sem kupil računalnik in še nisem vedel, kaj to je gonilnik je blo vse kul, potem ko sem izvedel da vsake toliko pridejo novi gonilniki in sem jih nameščal vsake 2 meseca :)) se je pojavil ta "problem"... sicer me čisto nič ne moti... samo tko...
najverjetneje so res driverji krivi za tako obnašanje...
dlicen ::
Kje pa se da te stare driverje še dobit? Na nvidia strani jih, kokr vem, ni. Ali pa obstaja kakšen arhiv?
Tu je arhiv driverjev:
http://www.nvidia.com/object/winxp-2k_archive.html
Jst se zal nisem uspel stestirati svoje graficne s temi starimi driverji, ker trenutno ni casa. Bom pa porocal, ko utegnem.
http://www.nvidia.com/object/winxp-2k_archive.html
Jst se zal nisem uspel stestirati svoje graficne s temi starimi driverji, ker trenutno ni casa. Bom pa porocal, ko utegnem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dusan_83 ()
Sem dal gor 44.03 driverje in ista zgodba. Sem pa prej seveda stare odstranil tudi z driver cleanerjem za nvidio. Artefakti se vedno pri kurzorju in potem pri gledanju filmov... Sicer pa ni problemov. Sem dal pa tudi nove driverje z viaarena. Chispet je KT400.
V linuxu mi z nvidiinimi driverji filme povsem v redu predvaja, se pa tudi pri kurzorju pojavlja obcasno crn piksel.
Predvidevam da je z graficno nekaj narobe. Sem zdaj dokoncno izgubil upanje, da so le driverji.
V linuxu mi z nvidiinimi driverji filme povsem v redu predvaja, se pa tudi pri kurzorju pojavlja obcasno crn piksel.
Predvidevam da je z graficno nekaj narobe. Sem zdaj dokoncno izgubil upanje, da so le driverji.
Sedaj sem ugotovil, da se graficna pregreva. Kisto sem odprl, vanjo usmeril sobni ventilator in problemov v Windowsih ni bilo. Kaj se bolj splaca: kupiti boljsi ventilator + hladilnik za grafiko ali kupiti drugo graficno kartico?
Razmisljal sem o hladilniku - TITAN VGA TTC-CSC82TB ATI-nVIDIA 11237, ki stane cca. 4 jurjev.
Po drugi strani me je strah, da bo potem spet vse isto. Moja sedanja graficna namrec nima reber na RAMih. Ce kupim se te, bom za hlajenje sedanje graficne zapravil cca. 6500 SIT.
Ce kupim novo AGP graficno, pa dobim Geforce 6200 s pasivnim hlajenjem ze za 11000 SIT.
Prosil bi za vase nasvete. A naj bolje "ohladim" sedanjo graficno kartico ali kupim novo?
Hvala za pomoc
Razmisljal sem o hladilniku - TITAN VGA TTC-CSC82TB ATI-nVIDIA 11237, ki stane cca. 4 jurjev.
Po drugi strani me je strah, da bo potem spet vse isto. Moja sedanja graficna namrec nima reber na RAMih. Ce kupim se te, bom za hlajenje sedanje graficne zapravil cca. 6500 SIT.
Ce kupim novo AGP graficno, pa dobim Geforce 6200 s pasivnim hlajenjem ze za 11000 SIT.
Prosil bi za vase nasvete. A naj bolje "ohladim" sedanjo graficno kartico ali kupim novo?
Hvala za pomoc
Dead_Eye ::
Titan hladilnik ne bo pomagal, če imaš v kišti previsoko temperaturo. Raje dodaj kak vent v ohišje da malo premeša zrak. Glede hladilnikov na RAM-ih, po izkušnjah naredijo več škode kot koristi, če vanje ne piha ventialtor.
The one and only
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zmrzovanje zaradi 8600 GT?Oddelek: Strojna oprema | 1394 (1140) | igor0203 |
» | Open GLOddelek: Pomoč in nasveti | 1099 (993) | Izi |
» | Zadnji drajveri za Riva TNTOddelek: Pomoč in nasveti | 947 (866) | mtosev |
» | Problem z Grafično Ti4200Oddelek: Strojna oprema | 968 (886) | Woor |
» | nVidia še enkrat na DDR-IIOddelek: Novice / Grafične kartice | 2545 (2545) | _Mortal_ |