Forum » Programska oprema » Avtomatično kopiranje teksta v Wordu
Avtomatično kopiranje teksta v Wordu
madmitch ::
Problem je sledeč:
Imam obrazec v katerega morajo biti vnešeni določeni podatki. Nekaj vnosov je skozi tekst enakih. Kako bi naredil, da bi določeno besedo (ali tekst) vnesel le enkrat in bi se sama prenesla v ostala vnosna polja, ki bi jih določil?
Imam obrazec v katerega morajo biti vnešeni določeni podatki. Nekaj vnosov je skozi tekst enakih. Kako bi naredil, da bi določeno besedo (ali tekst) vnesel le enkrat in bi se sama prenesla v ostala vnosna polja, ki bi jih določil?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
Hair ::
Kolikor vem, je to v Wordu mogoče le če vstaviš Excel-ovo tabelo. Potem to sploh ni več problem.
Klikneš na celico kjer želiš avtomatski izpis, napišeš "=A1", kjer je A1 celica z besedilom, ki ga želiš, in je zadeva rešena.
Upam da sem se izrazil dovolj jasno.
Klikneš na celico kjer želiš avtomatski izpis, napišeš "=A1", kjer je A1 celica z besedilom, ki ga želiš, in je zadeva rešena.
Upam da sem se izrazil dovolj jasno.
madmitch ::
To že, samo v tem primeru tega ne morem uporabiti, ker moram delati s polji (field) kamor se vnašajo podatki. OK, recimo, da imam tri polja v katere vnesem tri različne podatke (polja so med tekstom). Skozi cel dokument se ta tri polja večkrat ponavljajo. Sedaj moram te podatke vnašati ročno, jaz pa bi rad, da mi jih, ko jih enkrat vnesem v prva tri polja, sam prepiše v ostala, ki sem jih določil.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madmitch ()
LotoZgubitek ::
V Wordu imaš možnost snemanja makra - posnami ga in zadeva rešena!
Ne,ne,ne...vode ne pijem jaz...rabi jo računalnik...
Vajenc ::
Vem, da je tema stara 5+ let, ampak meni bi takšna dupliciranja polj tudi prišla prav.
Torej, ali obstaja kakšen način, da se besedilo v enem polju avtomatsko kopira v točno določena druga polja v istem dokumentu? In če, kakšen je postopek ... Google me ne zastopi!
Torej, ali obstaja kakšen način, da se besedilo v enem polju avtomatsko kopira v točno določena druga polja v istem dokumentu? In če, kakšen je postopek ... Google me ne zastopi!
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
tlozej ::
Malo preklikaj in razišči:
--> vstavljanje --> sklic --> navzkrižno sklicevanje
... čeprav nisem siguren, da je to tisto kar potrebuješ
LP
--> vstavljanje --> sklic --> navzkrižno sklicevanje
... čeprav nisem siguren, da je to tisto kar potrebuješ
LP
schtr4jh ::
izmisliš si tri različne besede. Primer:
$ime$, $priimek$ in $naslov$ ... te tri nato vstaviš v dokument kamor pašejo ... in nato $ime$ replacaš z "Janez", $priimek$ s "Kranjski", $naslov$ pa z "Bogu za nogo =)" ... Hint: Ctrl + H
$ime$, $priimek$ in $naslov$ ... te tri nato vstaviš v dokument kamor pašejo ... in nato $ime$ replacaš z "Janez", $priimek$ s "Kranjski", $naslov$ pa z "Bogu za nogo =)" ... Hint: Ctrl + H
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel 2010 Iskanje v svrstici in stolpcu?Oddelek: Programska oprema | 777 (717) | HDvideo |
» | Dokument z polji za vstavljanje texta ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 755 (640) | Tomson |
» | Pomoč v exceluOddelek: Programska oprema | 2464 (2079) | bosces |
» | Office (word & excel) POMOČ !!Oddelek: Programska oprema | 1493 (1324) | Isotropic |
» | Pršenje podatkov v WorduOddelek: Programiranje | 1473 (1367) | schwarzvald |