» »

QuakeCon 2004 turnirji - razočaranje za wolf sceno

QuakeCon 2004 turnirji - razočaranje za wolf sceno

Matek ::

Na največjem gejmerskem dogodku leta se vsako leto odvijajo tudi turnirji z mamljivimi nagradami. Tekmuje se v najbolj popularnih IDjevih igrah, predvsem v legendarni Q3A. Za leto 2004 smo si glede na obljube organizatorjev lahko obetali klasične quake turnirje, pa tudi boj za denar v igri Wolfenstein: Enemy Territory. Pred nekaj dnevi pa je bila objavljena uradna napoved turnirjev, ki se bodo odvijali na prireditvi, ki je mnoge šokirala. Tekmovalo se bo v Q3A 1on1, Q3A ctf 4on4 in pa v Doomu 3. Poletni izid tretjega dela Doom serije je seveda zelo pozitivna stvar, vseeno pa je mnoge šokiralo to, da se bo igrala igra, ki je nihče ne bo poznal, namesto leto starega ETja. Tako je izostala edina timsko usmerjena igra, ki je v zadnjem času tudi ena najbolj popularnih. Razvijalci modov so se že enakj časa pripravljali za qcon in skrbeli za pravočasen izid verzij, tudi dosti klanov iz evrope (predvsem najverjetnejši zmagovalci ex-ex rewind -> ex mythology -> dignitas, pa tudi infensus, itd...) je že pakiralo kovčke, zdaj pa se je vse podrlo. Wolf scena se zgraža, mnogi obsojajo ID, da se preveč žene za denarjem in hoče zreklamirati doom, samo nekaj ur po objavi novice je svoj prihod odpovedalo preko 300 udeležencev, mnogi admini qcona so dali odpoved, tako da bodo prireditev vodili novi ljudje, itd.

Klik?
Mnenja?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
  • spremenil: Matek ()

Boki_ ::

Ajej, zgleda, da svet ne gleda za ugled ampak sam za dnar. Mislim da je QuakeCOn zgubil ugled. Če bo šlo tako naprej, bo še nest bolj obiskan.
I'm back

Deathlike M Tito ::

IT SUX!!!
do what i say not what ive done!

Ahiles ::

Se vid da ne pozane quakecona za tistih 300 ljudi k je odpovedal jih caka v vrsti 5k+

Exilian ::

kwa je točn narobe s tem da bodo tekmovanja iz doom3-ja.. se bo vsaj vidl kdo ma najhitrejše prste ne pa kdo je najbolj nadrkan mapo :)
It's not the opensource i hate.
It's the fanclub I cannot stand.

Vesoljc ::

poznavanje mape pa spet ni toliksen faktor... seveda je poznavanje hot spot-ov plus, ampak "skill" igralca mocno prevladuje imho...
sej ne spilamo arkade :)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

kihc ::

Kva se sekirate, doom bodo itak preložil, še zmeri so ga. :)
x

Matek ::

Ahiles, samo v prvih urah se je odjavilo 300+ igralcev, vseh skupaj jih je odpovedalo baje preko tisoc.

Res je, da so cakalne vrste ogromne in da na QuakeConu zagotovo ne bo praznega sedeza, ampak moras razumeti, da je to druga vrsta gamerjev. TO so ljudje, ki uživajo v timskih igrah, ki morajo veliko bolj komunicirati, sodelovati in imeti občutek za ekipo. Oni vidijo užitek v čisto drugih delih igre. Zdaj bo pač prišlo novih 1000 quakerjev, pa ne da imam slabo mnenje o njih, ampak so pač drugačna vrsta gamerjev.

Kar se tiče Dooma, seveda ga je treba spromovirati, mene niti najmanj ne moti, da bo na quakeconu, ampak ne v obliki uradnega turnirja. Seveda je važen skill igralcev, ampak matche bo gledalo ogromno ljudi. Če imaš neko igro, kjer so taktike že izdelane in se ve kaj je kje, kdo ztmaguje, kaj je pomembno in kaj ne, potem je zanimivo gledati, drugače pa gledaš hordo skillerjev, ki se fragajo na blef. In tako bo letos, seveda medijska pozornost bo, že zaradi pričakovanja same igre, ne bo pa tistega pravega tekmovalnega občutka igralcev, ker bo vse, kar bodo videli, novo. Predstavljajte si, da prvič gledate nogometno tekmo. Četudi bodo igrali najboljši igralci, se vam sprva sploh ne bo sanjalo, o čem gre.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Gandalfar ::

no so vsaj tim-playerje pocistili iz quacona. :>

Bo bolj hardcore scena ;)

Ahiles ::

Odpovedal so vecninoma "nadrkanci" ala pro igralci k drugega kot nabijajo x spil cel dan ne delajo drugega. In quakecon tudi brez tega eden spet najvecji doslej (vsako leto je vecji).

Quakecon je misljen bol kot lan za zabavo in ne kot en pro turnir (90%sestavla velik lan party par K folka) par 100 folka se je pa na turnirju pomerla.

Pa dlih skil se pokaze kdo je najbolsi ko dobi spil v roke k ga prvic vid in tisti k bo zmagal doom3 tistemu pripada krona. In ne nekomu k vsak milimeter mape pozna zato k vec casa v njej prezivi kot uzun.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ahiles ()

Matek ::

LOL Ahiles, skill niti slučajno ni vse, to si pa čisto narobe predpostavil. V igrah tipa wolfenstein je odgomen del igre timsko delo. ČE dobro poznaš mapo, če imaš dobro taktiko in dobro komunikacijo in če si uigran z ekipo, boš premagal tudi bolj skilled ekipo ki manj sodeluje.

Quakecon je misljen bol kot lan za zabavo in ne kot en pro turnir (90%sestavla velik lan party par K folka) par 100 folka se je pa na turnirju pomerla.

Ja, saj res, saj imaš prav, to je samo en večji lan party, itak so nagrade na turnirjih samo NEKAJ DESETTISOČ DOLARSKE FFS!!!! ;((. QuakeCon je en največjih svetovnih tekmovanj v quake igrah! Najboljši klani iz celega sveta potujejo tja da bi pobrali keš, ne bit smešn z malo večji lanparty
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Gandalfar ::

ampak ET ni quake ampak je timska igra in kot taka seveda ne spada na quakecon

Matek ::

Em, zakaj je bil potem RTCW na prejšnjih QuakeConih? Zakaj so potem na QuakeCon strani pod FAQ pisali, da bo na QuakeConu 2004 tudi ET, pa so ga umaknili zadnji trenutek?

Seveda je moje mnenje subjektivno, ampak ker pride Doom, ga hočejo spromovirat kolk se da, za to pa so morali nekaj žrtvovati. Seveda se ne da vzeti stran Quake3 turnirjev, ker potem QuakeCon izgubi pomen, zato je izpadel ET.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Gandalfar ::

Ocitno niso imeli boljsega kot RTCW.

Ja, letos so ga zrtvovali. Firma so in to je komercialen event. Res grozno kam gre ta svet.

Matek ::

Ne, niso imeli boljsega kot RTCW, ampak to ne pomeni, da je bil slab. Takrat je bil najbolj priljubljena ID igra. Letos bi lahko bilo enako z ETjem. OK, saj ne recem, s komercialnega vidika je zadeva popolnoma razumljiva, vseeno pa bi bil lahko brez te crne pike QuakeCon lepsi, Doom3 pa je itak ze tako grozno pricakovan, da ga ne bo nihce spregledal. Boljse IMO bi bilo, da bi pripravili kak urnir presenecenja z manjsimi nagradami, to bi bolj zazgalo. Najboljsa reklama je se vedno zavrnitev neke splosne komercialnosti in posluh za userje IMO.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

SoLoR ::

To da ni RTCWja niti ETja niti ni presenetljivo za moje pojme, kajti RTCW je prevec stara igra (in nazalost je dosti izumrla po lanskoletnem qconu), ET je pa zastonj igra za katero se se porizvajalci zgleda zavedajo da je zanic ;), btw upam da se zavedate, da bo jeseni ET skoraj na stopnji RTCWja... z drugimi besedami... dead game... :>

Matek ::

Ja, RTCW je itak prestar, ampak glede ETja me najbolj moti to, da so ga napovedovali, se pred slabim mescem sem bral napovedi na uradni strani in pod What games will be played at the tournaments? je bil vseskozi zraven tudi ET.

Drugace glede tega da bo ET propadel do jeseni :| , srcno upam, da se vsi, ki to napovedujejo, motijo, je pa res, da je takih pesimistov dosti. Kmalu pride ETTV ven (ki bi sicer v navezi s QuakeConom vec naredil, pa vendar), to bi znalo povecati popularnost. Bomo videli...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

fjodor ::

Solor ti ne zgubis prilike, da ne bi popljuval ET:) Ne vem zakaj se ti je tolk zameril (in ostalim insejnovcem).

Sicer pa ET, kot nekomercialen špil brez profesionalnega zaledja, ni imel kakšne svetle prihodnosti. Pa tud zadnje čase je čutit, da se ga je folk naveličal.

ET is dead, long live ET.

Dobro bi bilo če bi naredili mešanco med COD (realizem) in RTCW/ET (igralnost).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Quake Champions (Quake 5) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13917025 (7466) scipascapa
»

Enemy Territory: Quake Wars (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
505486 (3953) strictom
»

Izvorna koda Quake III v kratkem na voljo

Oddelek: Novice / Igre
415100 (3252) Tr0n
»

QuakeCon 2004

Oddelek: Novice / Igre
182404 (2404) zile
»

GeForce 6600

Oddelek: Novice / Grafične kartice
93844 (3844) Suli

Več podobnih tem