Forum » Pomoč in nasveti » Pomoč pri nastavitvi firewalla
Pomoč pri nastavitvi firewalla
Pimpa ::
Prosil bi za pomoč, ker imam premalo znanja, da bi rarešil težavo. Imam Windows 2000 profesional, pred kratkim sem testiral maslednje Firewall programe:8SIGNS FIREWALL, Panda_Antivirus_Platinum_v7, Sygate_Personal_Firewall_PRO_v5, Zone alarm pro in PC CELIN.
Vsakega od teh programov sem instaliral ga preizkusil in tudi deinstaliral kot je potrebno. Po teh testih pa sem opazil, da ne morem več na internet in tudi do mailov ne. No vse kaže, da se eden od teh programov ni deinstaliral kot bi moral in sedaj blokira port. Poskusil sem še enkrat vsakega posebej enkrat instalirati izklopiti firewall in ga ponovno deinstalirati, toda vse skupaj še kar naprej ne deluje.
Povezan sem z LAN preko strežnika z ADSL in vse karkoli pingam dobim pozitiven odgovor kot, da je vse ok. Le optično me ne sposti na internet (IE pravi, da ne more prikazati strani). Pri vsakem pinganju se ne izgubi noben paket in ping 193.2.1.66 je odziven čas Time 15ms.
Prosil bi, če kdo ve na kakšen način naj sprostim te porte, da bo ponovno delovalo tako kot mora, mu bom neskončno zadovoljen.
Vsakega od teh programov sem instaliral ga preizkusil in tudi deinstaliral kot je potrebno. Po teh testih pa sem opazil, da ne morem več na internet in tudi do mailov ne. No vse kaže, da se eden od teh programov ni deinstaliral kot bi moral in sedaj blokira port. Poskusil sem še enkrat vsakega posebej enkrat instalirati izklopiti firewall in ga ponovno deinstalirati, toda vse skupaj še kar naprej ne deluje.
Povezan sem z LAN preko strežnika z ADSL in vse karkoli pingam dobim pozitiven odgovor kot, da je vse ok. Le optično me ne sposti na internet (IE pravi, da ne more prikazati strani). Pri vsakem pinganju se ne izgubi noben paket in ping 193.2.1.66 je odziven čas Time 15ms.
Prosil bi, če kdo ve na kakšen način naj sprostim te porte, da bo ponovno delovalo tako kot mora, mu bom neskončno zadovoljen.
- spremenilo: bastadu ()
mkonci ::
Pri men je to delal Sygate Personal Firewall, pol sem ga pa še enkrat inštaliru pa je blo dobr.
Poglej v Task Maneger, če ti slučajno firewall laufa pa ga izklop, al pa v meniju start natipki MSCONFIG in tam ko se ti odpre, zadnje dve alineje mal prečekiri, če je kak firewall obklukan, pa ga odkluki!
Pa upam da bo pol bolš.
Poglej v Task Maneger, če ti slučajno firewall laufa pa ga izklop, al pa v meniju start natipki MSCONFIG in tam ko se ti odpre, zadnje dve alineje mal prečekiri, če je kak firewall obklukan, pa ga odkluki!
Pa upam da bo pol bolš.
Pimpa ::
Matej najlepše hvala za ponujeno pomoč toda kljub temu, da sem uporabil vse ponujeno, je še vedno vse po starem.
Kljub temu hvala.
Kljub temu hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Informacijska varnost | 132152 (21639) | Qushaak |
» | kateri firewall v sožitju z P2P??Oddelek: Programska oprema | 2162 (1630) | Jst |
» | So sledeci procesi wormi:Oddelek: Pomoč in nasveti | 1520 (1252) | alesrosina |
» | Kateri Firewall priporocate in zakaj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2591 (2062) | ferjan |
» | Firewall???Oddelek: Omrežja in internet | 1491 (1254) | andrej |