» »

Prepis avtomobila

Prepis avtomobila

kleDo ::

Živjo!

Z mamo sva lani skupaj kupila avto, a ker sem bil jaz v času nakupa odsoten je avto pisan nanjo.
Sedaj pa bi rad, da bo avto ob registraciji prepisan name in me zanima kako to najlažje in najceneje izvesti.
Glede na to, da sem njen sin se da verjetno samo napisati darilno pogodbo in jo uveriti...

Ali ima kdo na tem področju izkušnje?

Tnx,
kleDo

MadMax ::

Čist navaden prepis naredi, pa je.
Prepis pri kakem (pre)prodajalcu stane 2 do 3 jurje, overovitev pri notarju pa je odvisna od vrednosti, kjer pa ni važno al gre za darilno ali kupoprodajno pogodbo.
Če se ti da zajebavat da boš (morda) kaj prihranil (max. tiste 3 jurčke)...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Nevron ::

Darilno pogodbo sklenes na upravni enoti (nisem siguren), potem pa jo overis pri notarju. Ker gre v tvojem primeru za prepis iz starsa na otroka, se ti absolutno splaca delat darilno pogodbo, saj v tem primeru ne placas nobenih davkov (to velja samo pri prenosu lastnistva iz starsev na otroke). Edini stroski, ki te bodo doleteli, je placilo notarja, kateri pa imajo fiksno tarifo za te zadeve (vcasih je blo to 5K SIT).
Ce delas prepis pri (pre)prodjalcih bos moral poleg posrednistva in notarja, placati se davek na vrednost avtomobila, ki se doloci po euro-tax tabelah.

MadMax ::

Freddy:
Notar je vezan na pogodbeni znesek.
Davkov pa ni vec, le tiste 2-3 jurje das preprodajalcu, da ti v bistvu napise pogodbo.

/edit:
sicer pa... a je tako težko vprašat na upravni, pa kakega (pre)prodajalca?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Registracija / prepis vozila s pooblastilom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5626127 (10142) johanblond
»

Nakazilo denarja od staršev

2515121 (10479) St235
»

Notar v lj?

61186 (439) kr3ten
»

Prepis hiše (strani: 1 2 )

7216051 (13740) GregiB
»

darilna pogodba za zemljišče (strani: 1 2 )

6719718 (16353) kloko

Več podobnih tem