» »

Image hdd na DVD

Image hdd na DVD

reber ::

Ravno sem na novo inštaliral računalnik ki ga bodo uporabljali ostali družinski člani za igrice in dostop do interneta, ker moje nove mašine za traparije ne bom dovolil. Ker pa pričakujem da računalnik ne bo dolgo v nesesutem stanju, bo najbrž najbolj primerno narediti image diska. Ker vse ne bo šlo na en cd bi to naredil kar na dvd. Vem, da se image lahko naredi tudi na več cd ampak se mi zdi, da bo bolj priročno da bo vse na enem ploščku. Računalnik je star dobri dve leti in pol procesor je celeron 900, 256ram, 2x hdd eden je maxtor 80GB razdeljen na dve enaki particiji, primarno in podaljšano (pogon C in D ), drugi disk pa je ibm 40GB in je v enem kosu je pa samo podaljšana particija, ker bo uporabljen samo izključno za podatke in backup (pogon E). Torej image diska C po inštalaciji bi lahko naložil kar na E: ker bi bilo ob morebitni ponovni postavitvi sistema lažje prenesti iz diska na disk v dosu z zagonsko disketo. Operacijski sistem naložen na tem računalniku je WIN98SE.

Zanima me, če naredim image diska, in ga dam na dvd za vsak slučaj če se usuje še E: da je na varnem, ali lahko dvd-rom z gonilniki na zagonski disketi bere dvd, ker če bere samo cd, potem nimam kaj, mrežo vzpostaviti v dosu pa je tudi težavno, da bi image prenesel prek mreže.

Torej vprašanje je, ali lahko z zagonsko disketo zagnan računalnik bere dvd? računalnik sformatiran in prazen, da iz dvd naložim image diska.

ToniT ::

Odgovor je DA!

reber ::

No, zadevo sem stestiral, najprej sem naredil image diska, potem pa ta image prenesel prek mreže na drug računalnik, ga potem zapekel na dvd-rw, nato sem v prvem računalniku dal noter zagonsko disketo in ta dvd-rw in image spet prenesel na disk in ta image kasneje v windowsih preveril z ghost explorerjem, saj je bil image narejen z ghost-om. Vse OK. le kopiranje iz dvd-rw na hdd je šlo precej počasi. jasno, saj ta medij ne bere tako hitro kot navaden cd.
Kot sem videl, se da image prenesti iz drugega računalnika tudi prek mreže, ampak je verjetno precej komplicirano, tako da...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težave z zagonom računalnika po kloniranju diskov

Oddelek: Pomoč in nasveti
474944 (3950) gruntfürmich
»

Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
537018 (5438) thebaloh
»

ZAGONSKI CD ali DVD , kako ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
62322 (2182) kockish
»

Image diska - norton ghost problem!!!

Oddelek: Programska oprema
51251 (1182) fahrenGONE
»

Postavitev sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
452281 (1652) BlackHole

Več podobnih tem