» »

100% zastonj internet

100% zastonj internet

ferdo ::

ZAnima me, kdo od vas tukej, ki TO berete ima praktično internet zastonj?
-surfaš po netu, in za to ne plačuješ nič....

PS: zanima me tudi hitrost/zmogljivost vaše povezave.

LP

Dr_M ::

verjetno jih je kr precej....ko so v sluzbi ja :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

ferdo ::

OK,..

-KO ste doma "vaše stalno prebivališče" :D

JOKER ::

Blagor tistim, ki to res lahko. Saj če starši plačajo potem dejansko otrok srfa "zastonj" .:D
________________________________________________________
Ka te češ ....

ferdo ::

To ni to, in ti to dobro veš da to kar govoriš ni to:D

NE iskat vrzeli v mojem vprašanju, ker se ve...

-Nobenih namenskih plačil za internet... pa tut če jih plača G.Bush za vas...

Jasno?:\

PS, eni mate res cajt, da smetite.... ali pa moraš biti pravnik, da zastaviš tako vprašanje da se nekdo tako ne obesi na to...arugh;(( ..


JE pa res, da sem pomanjkljivo napisu vprašanje, kar pa eni izkoristite, da gre tema nekam drugam.. upam da je zdaj jasno za kaj se gre..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

JOKER ::

Ferdo, samo malo sem se pohecal , sorry .
________________________________________________________
Ka te češ ....

Brilko ::

Kaj a to misliš tist ko kličeš nekam pa te nazaj pokliče pa si free? No to majo ponekod v kakih večjih firmah, pa s elahka mal švercaš. Č ene pa vsaj namign ka misliš.

JOKER ::

Zastonj imajo predvsem kakšni univerzitetni učitelji in zaposleni na telekomu. Spomnim se pred leti, ko je internet začel delovat, ga je moj kolega (zaposlen na Telekomu) dobil zastonj. Je pa to kar nekaj časa nazaj. Kako pa je danes s to zadevo pa ne vem.
Za hitrost pa mislim, da niso omejeni, ampak imajo isto kot vsi ostali, ki plačajo.
Je treba malo pobrskat na Arnes ... itd.
________________________________________________________
Ka te češ ....

zlabo ::

Neki sem slišal, da je radioamaterski internet zastonj...
A je to res?

LP, zlabo

Dr_M ::

Neki sem slišal, da je radioamaterski internet zastonj...

ja, po tem ko das 200k+ sit za opremo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Sergio ::

Da se vrnemo on-topic: Za mojo pipico placa ocetu podjetje. Tako da je zastonj.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

ferdo ::

:D aha, takele sm čaku, kot si ti sergio.
To je pač ena od variant.

te stvari me zanimajo za to, ker imam priliko da ga jaz dobim, samo malo se moram zase potegnt.

trenutno mi ISP ponuja novo pogodbo, ker so prevzeli prejšnega ISPja.. Poiklicu sem jih pa/ker se pač ne strinjam z to novo pogodbo in so lepo rekli da mi bodo novo poslali>:D , vendar se tudi s tem ne strinjam, ker imajo na moji hiši oddajnik, in glede tega nimamo nobene pogodbe..

jaz z njimi moram met pogodbo "intrnet"
oni z mano je pa nočejo "oddajnik na strehi"

tako da si hočem izborit zastonj internet.
Po prejšnji pogodbi sem imel ugodnosti, vendar jih sploh nisem mogel izkoristit "omrežje še v izgradnji in za to slaba povezava"...

me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s tem je pomoč dobrodošla.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

BigWhale ::

Ce je oddajnik na tvoji strehi, potem imas neko izhodisce za pogajanje, samo pazi, da ne bodo rekli, eh, bomo dali oddajnik k sosedu na streho.

Lahko jim zaracunas najemnino za streho recimo, ki jih bo stala toliko kot tebe internet... Recimo...

V koncni fazi, ce ni nobene pogodbe in nicesar, je kar se tebe tice, tisti oddajnik tvoj. Poleg tega, pri prevzemih med podjetji, je podjetje, ki je izvedlo prevzem dolzno izpolnjevati pogodbene obveznosti prevzetega podjetja.

ferdo ::

ni soseda, ki bi bil za to zainteresiran.

Moja geografska točka je že del omrežja "deluje prekomene-sem znotraj omrežja", tako da bi morali izvesti recimo nekaj večjih sprememb v svojem omrežju, če se bi odločili za prekinitev o/mrežnega kolena.

Jutri jih imam namen poklicat, ni časa, da bi šel osebno na njihov sedež podjetja.

BigWhale ::

Prelozi, vzemi si cas, se splaca. Telefonski pogovor je precej neosebna zadeva. Poleg tega sogovornika ne mores srepo pogledati v oci, ga gledati izpod cela in dvigovati leve obrvi ob njegovih ponudbah.

;)

ferdo ::

Ja, kaj naj pol čakam..

Vem da je zdaj prejšna pogodba še v veljavi, dokler druge ne podpišem, vendar, tudi obsznosti ne morem plačevati, položnicm to se ne sekiram:) pa vseeno..po tel. sem se pogovarju z pristojno osebo za te stvari in sm reku, da položnic ne bom plaču, dokler ne podpišemo nove pogodbe, in ni nič reku, ne MU ne GU, ne vem kaj se grejo..:\

Jzt si za to ne mislim vzet Dopust, da se bom lahko z njimi vidu na 4 oči... to je največji problem"z njimi se vidit"... oni mi bodo sam pogosbe pošiljali, meni pa ne bodo odgovarjale..

Ales ::

Kaj se grejo? Sej njim vse dela, menda ne misliš, da bodo oni hiteli z urejanjem tega... Status quo jim ustreza, zdaj ša čakajo če lahko še kaj pridobijo...

V glavnem - pri neplačevanju položnic bodi previden, sploh če si ti v nekem naročniškem razmerju v pisni obliki, nimaš pa nič pisnega do njih. Raje položnice z nekim konkretnim razlogom uradno zavrni (poprejšnja ustna pogodba, ki naj bi jo spoštovali, itd.) po poprejšnjem pogovoru s kakim pravnikom (!)... telefonski klic ne pomeni nič.

V vsakem primeru... pogajanje je umetnost, proces... pogovor po telefonu je kvečjemu lahko uvod. Zamisli si točno, kaj bi rad dosegel, zamisli si kaj bo sogovornik želel doseči, skušaj vnaprej določiti, kaj bo za oba sprejemljiv kompromis in potem spelji pogovor čisto na koncu tja. Tako na kratko... Mah, saj v bistvu sem samo hotel reči, da se splača vzeti dan dopusta... iz tega se lahko izcimi tudi kaka pestra tožba, zato vzemi vse skupaj resno, skušaj pa tudi ostati v prijateljskih odnosih. En dan dopusta je še najmanj, kar ti bo tole vzelo... Raje ga porabi čimprej, preden se zaplete.

ferdo ::

meni so poslali novo pogodbo, ker je drugo podjetje prevzelo sedanje, štampiljka je pa še vedno ostala ista, tukaj tudi neki ni vse poštimano..

povedali so mi, da mi bodo poslali novo pogodbo, ker ta ni vredu sestavljena, ker je nečem podpisat, sm jih opozoru, da je pomankljiva glede na predhodno.

-čakam novo pogodbo... kaj zdaj:

ko dobim v roke novo pogodbo rečem da mi tudi ta ni všeč? ker bi rad zastonj intrnet? z razlogom ker nočejo pisno uredit zadeve z oddajnikom na strehi?
V končni fazi, grem lahko tudi po pravni nasvet, in to zadevo rešujem takoj preko odvetnika.. ..treba najdet odvetnika ki se spozna na to zadevo.. "pogodba je vezana na tehnične stvari" in če jih odvetnik ne pozna?..

JE pa ena pomanjklivost tega sistema, ki so ga izvedli:
Priključitev celotnega oddajnika in njegove periferije "omarica" v podstrešju je tako nestrokovno izvedena da je celo življensko nevarna!
Električne žice so tako slabo napeljane v dozi "v zidu" da je mogoč fizični stik z roko, in te lahko ubije... lahko poslikam zadevo, mam digitalca.
lahko jim par stvari namečem pred nos..

EjTi ::

Poklič štromarja, za iztakne en kabel iz oddajnika na strehi da bo stvar nehala delat. Pol bojo pa oni tebe klicali da bojo dobil dostop, al bojo pa pač zvezali preko sosedov. Če se boš odločil, moraš malo ocenit, kaj predvidevaš da bojo nardili.

Tody ::

jah sam ti ne smeš rečt da hočeš zastojn internet... ti rečeš uredu koliko je vaš ta pa ta paket ? No toliko je najemnina... Če ne pristanjejo pomotoma brcni b eno tistih žic >:D

Struzzo ::

Dejte se ze enkrat zavedat', da ni nic zastonj. Tudi tisti ocetov sluzbeni internet in mobitel nista zastonj. Zakaj pa mislite, da mu to firma placuje?
Zastonj interneta ni, pa pika.

ferdo ::

res?:\

Daedalus ::

Precej znana izjava, sam sem pozabil od koga: "There are no free sandwiches."

Ja ferdo, zastonj interneta ni. Vsaka uporaba povzroči nekje stroške (oprema, vzdrževanje), ki jih je treba plačat.

In če maš oddajnik na strehi, si nekaj vložil (plac na strehi + izpostavljenost sevanju oddajnika) in spet ni zastonj. Samo stroške si plačal na drugačen način, IMHO...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

overlord_tm ::

lea.hamradio.si

no to je tista zaston radioamaterska stvarca. oprema pa pomoje pride okol 100k pa mors bit radioamater.

je pa zaston (max hitrost 1Mb)

marS ::

he, morš bit radioamater oz. nardit radioamaterski izpit :D , ki stane tolko in tolko sitov.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Zheegec ::

Kje sem že slišal da imajo veliko free wireless dostopnih točk za net?! Oziroma neka država (v EU) ponuja zastonj wireless net preko svojega novega omrežja - celo na ST je bila novica se mi zdi!?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

T0RN4D0 ::

samo po telefonu se siolovci pa telekomoci kej zmenit je živ obup. No ja, pa sej k prideš na center je pa isto, pokličejo lepo pa ti dajo slušalko. ;((


En zaston net si pa le pribori. Druač pa zabirakidiri podstrejšje pa se mal špili s kabli >:D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

JOKER ::

Se strinjam s Struzzo-m ! Nič ni zastonj. Nekateri mislijo, da če imajo antene in takšne pa drugačne repetitorje na strehah, da bodo lahko določene firme, ki so lastnice teh anten "vrteli okrog prsta", kje pa. Najlažje je anteno prestavit, saj ne dela samo na Ferdovi strehi, mislim da bi tud na sosedovi ...itd. Tukaj se je treba malo zamislit. Normalno, da moraš dobit kaj jaz vem najemnino . Mislim pa da ste že v prvi pogodbi vse napisali in sta se obe strani strinjali, tako da sedaj ker je druga firma prevzela prvo nič ne vpliva na tvojo pogodbo, saj se je menjal samo lastnik. Tako da pamet v roke .....

P.S. Moj frend ima repetitor od Vege na strehi ! Mislite, da zato zastonj telefonira ?? Kje pa, dobi pa določeno najemnino .
________________________________________________________
Ka te češ ....

overlord_tm ::

>Kje sem že slišal da imajo veliko free wireless dostopnih točk za net?! Oziroma neka država (v EU) ponuja zastonj wireless net preko svojega novega omrežja - celo na ST je bila novica se mi zdi!?

a ni bla E-stonija?

T0RN4D0 ::

No ja, pol se pa zmen za 15k na mesc >:D PA si zrihti ADSL pa ti še pol ostane :)

Al pa če lahko en totalno hud paket pa bo. >:D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

zlabo ::

Vegova (SŠER) ima na podstrehi bazno postajo VEGE in so dobili mislim da 5 mio. SIT za 5 let. Je pa to zelooo malo, nikjer drugje v centru je niso pustil postaviti, ker so z meritvami ugotovil da preveč seva...
Tratar pa jo je za "male pare" pustil postavit na našo šolo;((

LP, zlabo

CaqKa ::

boste obsevani z znanjem veginih uporabnikov :)

HellRaiseR ::

zlabo mogoče bi pa mi vegovci zahtevali malo odškodnine :D

strictom ::

Ja ljubi bog izsiljuj jih, reči 15M povezave, če ne pač potrgi tiste kable pa škatlo pa jim vse zabriši v potok...

tak so nas v šoli učili
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oddajnik na strehi

Oddelek: Mobilne tehnologije
111480 (1151) Rott
»

Telemach terja fotra za nenaročeno storitev. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
556087 (4367) Yossarian
»

AMIS air Triple Play (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
19724799 (12518) c5n9
»

Postaviti wireless tocke po ljubljani in jih povezati skupaj - uporaba brezplacna

Oddelek: Omrežja in internet
383086 (2158) poweroff
»

volja wireless (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
555032 (3473) @ljash

Več podobnih tem