Forum » Navijanje » msi pt880 cpu ratio zaklenjen?
msi pt880 cpu ratio zaklenjen?
alex32 ::
Imam plato msi pt880 ter P4 2,8 800FSB.
Ko sem hotu povišat "cpu frequency" iz 200 na kaj več mi je seveda dvignilo tudi "dram frequency" .
Potem sem hotel se "cpu ratio selection" spremenit vendar je ta zaklenjen in ga ne morem spremenit ...???
Zakaj to? ima kdo nasvet?
THX
Ko sem hotu povišat "cpu frequency" iz 200 na kaj več mi je seveda dvignilo tudi "dram frequency" .
Potem sem hotel se "cpu ratio selection" spremenit vendar je ta zaklenjen in ga ne morem spremenit ...???
Zakaj to? ima kdo nasvet?
THX
Dr_M ::
intelovi procesorji so zaklenjeni ze dobrih 6-7 let, ti pa tega se ne ves???
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Do zdej sem bil na AMD-jih ja :) ... sploh pa je bolj stvar plat ko pa samih procesorjev (amd nad 2800 recimo)
Zakaj je potem videt na na parih testih.jpg kaze mnozilnik(npr. 10X) na mestu tam, kje je pr meni napisano locked
Zakaj je potem videt na na parih testih.jpg kaze mnozilnik(npr. 10X) na mestu tam, kje je pr meni napisano locked
Dr_M ::
intel sicer daje v teste odklenjene oz inzinirske primerke (dubis ga, ce poznas koga pri intelu )
drugac pa so brezpogojno zaklenjeni in se jih ne da oklenit.
drugac pa so brezpogojno zaklenjeni in se jih ne da oklenit.
The reason why most of society hates conservatives and
ZaFo ::
Ti kr zvisuj FSB. Iz 200 pa lepo po 5MHz gor. To, da se ti ram navija je pa logično. Definicija vodila (FSB) je: Vodilo je večžilen vod, ki skrbi za pretok informacij med pomnilnikom (ram) in procesorjem. No to je kr iz glave.
Množilnik je pa pri intelih že dolgo zaklenjen. Tudi če bi ga lahko zvišal, ko ne bi bilo takšne razlike. Splača se ti zviševat FSB.
Množilnik je pa pri intelih že dolgo zaklenjen. Tudi če bi ga lahko zvišal, ko ne bi bilo takšne razlike. Splača se ti zviševat FSB.
Dr_M: Ja, ja fak, imaš prav ... zgleda, da sem res predolg zivel v vodah AMD-ja ...
Pa koj k...c dajo na test odklenjenega... to je enostavno zavajanje potrosnika ...
Torej mi ostane samo se ram timinge spremenit in kak Mhz pr FSB ...
Hvala za odgovore.
Pa koj k...c dajo na test odklenjenega... to je enostavno zavajanje potrosnika ...
Torej mi ostane samo se ram timinge spremenit in kak Mhz pr FSB ...
Hvala za odgovore.
ohter ::
Ti si čuden ticek ti. Zavajanje kupca..... kaj se pa nisi pozanimal! Pa sej Intel tud ne blesti ravno od iskrenosti. Amd je že kul stvarca.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Višanje frekvence RAMA na AM2+Oddelek: Navijanje | 1380 (1052) | Domobrancek |
» | DFI ultra-dOddelek: Navijanje | 1984 (1279) | gfighter |
» | Program za navijanje ramaOddelek: Navijanje | 1508 (1347) | mtosev |
» | Razočaran na računalnikom! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3677 (2823) | kajzer |
» | Kateri AMD procesor kupitiOddelek: Kaj kupiti | 1364 (1229) | boštjan |