» »

Zaposlimo programerje!

Zaposlimo programerje!

joses ::

Zaposlimo izkušene programerje.
Potrebna znanja: PHP, HTML, CSS, MYSQL, POSTGRESQL

Kontakt: info@profano.com

pivmik ::

Če je to vaša spletna stran potem nočem imet opravka s to firmo :)
-IIS server(M$), če se ne motim
-ASP strani (M$)
-Popolnoma Flash stran
-Ima krnek javascript in VBScript
-V Operi strani sploh ne odpre
-Stran se niti slučajno ne validira
-profano.asp sploh nima !DOCTYPE izjave

Upam, da zaposlujete, da vas kdo kej nauči ali vam naredi tako kot je treba.
Stran/strežnik profano.com je pravkar postal nedosegljiv (IIS?), strani si ne morem več ogledovat.
A vi ste webdesign firma?
LP, Gregor GRE^

Ziga Dolhar ::

univoxga.si morda?
https://dolhar.si/

Tody ::

hitr vzem službo boš bil bog tm :) če noben drug nima pojma :D

hash ::

PicNiK: Ahaha...lahko pokazes kaksno svojo umetnino? :D

joses ::

PicNiK: Predlagam da se na info@profano.com dogovoriš za sestanek.

dr_gee ::

Zdaj že oni tebe prosijo :)).
Why my mouse doesnt work in DOS?

joses ::

.... bolj v smislu, da damo možnost, da pokažeš kaj znaš :)

jype ::

Kaksne pogoje dela pa imate (ne zanimam se za sluzbo, samo za pogoje dela :)?

joses ::

Pogoji so super, prilagodljivi :) ... po tem ko vidimo kaj znaš ... zgoraj je mejl

pivmik ::

Ziggga:
Ja, sem pozabil navest naslov do njihove strani :P
www.profano.com to sem jaz mislil.

joses:
Imam šolo, delam pri eni drugi fimi na easy, hočem imet več časa za živet, za se še kaj naučit in ne samo delat. Denar pa mi ne manjka (na da bi ga imel veliko, ampak ne potrebujem/potrošim ga veliko). Razen če ne ponujate miljonskih plač :D .

hash:
Trenutno delam php portal za smešnice, pa nekaj za Konzole Slovenija.
Stari projekti so pa pač stari, stara tehnologija staro znanje(že v zadnih mesecih sem se naučil ogromno), tako da dejansko nimam kaj za pokazat.
Pa ne gledat strani v mojem naslovu ker uno so narejene z DW. Naredil sem jih za testirane, so samo strani, ki so polne reklam od katerih dobim procente od prodaje(commision). :P
LP, Gregor GRE^

TylerDurden ::

PicNiK: ne pametuj, profano je del future, ki je advertising agency, tudi strani so temu primerne. Če bi bila futura d.b. ali karkoli je že, firma mozoljastih računalničarjev, ki sicer vrhunsko programirajo a nimajo pojma o poslovnih odnosih (kar si pokazal s svojim odgovorom) ne bi sklepali veliko poslov. In še naprej, če podjetje išče nekoga da ji naredi spletne strani, odgovor v stilu: "za vas ne bom delal, ker imate zanič spletne strani" ni ravno na mestu. Žal mi je da si zanekrat samo "Do what they say" in ne "Say what will they do" tip človeka. Ni vse v programiranju in če boš obdržal takšen attitude se mi zelo smiliš glede na to, kaj te čaka v prihodnosti. Raje kar nehaj izdelovati spletne strani ker ne kažeš neke pretirane kreativnosti.
Let\'s make some soap ...

dr_gee ::

Če tukaj ne bi šlo za redno zaposlitev ampak zgolj za kako honorarno delo od doma bi se še kaj zanimal, ampak da bi se jaz peljal k vam v Ljubljano samo na sestanek tako pa ne. Redna zaposlitev ni za mlade ljudi, ki imajo še opravka s šolo in druge skrbi.
Pravtako pa nebi sodeloval pri grajenju spletnih rešitev s podjetjem ki niti svoje predstavitve ne more dobro urediti(no nevem če je res tisto kar je PicNiK napisal ker nisem šel preverjat) potem pa izdeluje projekte še za druge. Tale profano stranca je pa res totalno nepregledna - saj vem flash pač.

Joses: ti bi pa lahko malo bolj podrobno odgovoril na vprašanja(Kakšne pogoje dela mate? Pogoji so super, prilagodljivi.) ;(
Why my mouse doesnt work in DOS?

Jebiveter ::

Raje kar nehaj izdelovati spletne strani ker ne kažeš neke pretirane kreativnosti.


sory, ampak totalno zgresen komentar! :(
Kaj pa ves, kaj on dela pri firmi, kjer je zaposlen? Niso vse "web" strani v firmah namenjene predstavitvi podjetja na internetu, veliko jih ima zelo kompleksne intranetne strani, ki pa imajo drugacne zahteve.

In ja, dokler ima clovek neko znanje (sposobnosti), ki ga neko podjetje potrebuje, potem lahko dela "Will do what I say!" & "Won't work YOUR way!" Vse je odvisno za kaj ga podjetje rabi - za to da zdizajnira stran (graficno) ali za to, da postavi stran (programsko). Slednje je namrec zelo odvisno od zadev, na katerih se gradi. In ce nekdo ne zeli delati pod takimi pogoji - pac ne. :\
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

pivmik ::

Sploh nisem imel namena jih kontaktirat glede dela,
ne glede na to kakšna je ta njihova stran.

Zato je tudi uni "artefakt", zraven povedi, ker nisem mislil resno.
TO JE TA ARTEFAKT: :)

Če si se užalil ker tudi ti delaš take strani pa je to tvoj problem, ne se mi priti zjokat tukaj na forum.


Ampak če se grejo v advertising agenciji web-designerje, naj naredijo stvari vsaj približno dobre, zato je tu HTML 4.01 Transitional in ne strict. Ne vem kako jim uspe zakomplicirat stran na kateri je samo Flash. V bistvu to sploh to ni spletna stran ampak je Flash predstavitev. Drugače Flash predstavitve res naredijo vtis, še posebej na neznalcih in takoj hočejo imet tako predstavitev.
Tako kot tebe ne briga ozadje html strani tako mene ne briga ali je Profano del advertising agency ali pa del romskega cirkusa. Če se grejo spletne strani naj delajo spletne strani ne pa neke nedelujoče, nestandardne zmazke, ki lepo izgledajo.
Držanje se standardov je ena od njihovih nalog, to ni naloga njihovih strank, da jim bodo rekle da izdelana stran je lepa ampak se standardov ne drži.
Ni niti vse v izgledu.

Ampak glavna stvar interneta je njegova vsebina, lahka/enbostavna dostopnost do nje in ne fancy skakanje slikic in efektov po enkranu in piskanje iz zvočnikov. Za to imaš filme, reklame, slike, glasbo...
LP, Gregor GRE^

Ziga Dolhar ::

Izi, izi.

Podjetje, ki tu uglašuje, je združeni UnivoxGA in Profano: FWD.

UnivoxGA je v osnovi marketinška agencija, ena od njihovih [kasneje razvitih] dejavnosti je tudi design in izvedba spletnih strani. Spletna stran: http://www.univoxga.si/.

Profano je nastal pri Futuri in njihova ciljna publika je bila (po mojem razumevanju in poznavanju) malce drugačna: šlo je za dopolnitev "marketinške" Future DDB.

Iz tega izhaja tudi precej drugačna zasnova spletnih strani obeh ex-podjetij. Nikakor pa ne mislim zagovarjat Flash-only spletnih strani, in verjemi, v združenem podjetju jih je kar nekaj, ki flash v takšni uporabi mrzijo do amena :-).

Picnik: manjkajoč doctype je precej zoprna in lame zadeva, da. Ampak iz tehničnega vidika; to je mnogo lažje popravit kot zajebano zasnovo. Vseeno ti predlagam še obisk Univoxove strani z mnogimi referencami spletnih strani, med zadnjimi tudi OpenAd. [Da ima nekaj strani "mal" nesrečno html izvedbo, je tudi res.]

Zakaj je joses uporabil ravno "profano.com" email? Naključje. Glede na reakcije bi bilo morda bolje, da bi uporabil univoxovega ;-).
https://dolhar.si/

paštašuta ::

PicNik-ove spletne strani:

http://www2.arnes.si/~sodmsto1/index.html

http://www.agblab.com/ tukaj PicNik dela

pa še malo bom pobrskal... :D

paštašuta ::

Ziga Dolhar ::

Well, prva žal nima Doctypa. Res ne nekaj, na kar bi se obiskovalec ravno obesil >:D. [<-- artefakt, picnik :)]

Še to: ocenjevanja resnosti nekako ne moreš vršit na podlagi tehnologij, ki jih uporabljajo. IIS in ASP? Jojmene. Drugi goni Linux, Apaća in PHP. Pa zato ni kaj bolj l33t.
https://dolhar.si/

hash ::

No, PicNiK, ce se ti gres web-dizajnerja potem usaj dizajniraj na nivoju...strani ki jih je dal pastasuta sta milo receno smesni...sploh intro od AGB Lab :D

dr_gee ::

Ziggga: Tud če nima DOCTYPA vseeno dela v ta glavnih brskalnikih

hash: Me prav zanima kaj maš ti za pokazat .!?!
Why my mouse doesnt work in DOS?

hash ::

dr_gee: A jaz nekaj tezim brezveze neki firmi, ki ponuja delo in je ze naredila kar nekaj lepih, profesionalnih strani?

Ziga Dolhar ::

> Ziggga: Tud če nima DOCTYPA vseeno dela v ta glavnih brskalnikih

Saj pravim ... tehnično "lame" zadeva, ki se jo da popravit. A nič usodnega za obiskovalca. Ali, konec koncev, tudi ugled podjetja.


--
Stop flaming no.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

root987 ::

Hm. Ne vem no, saj je tip lepo napisu da ne gledat starih.

Stari projekti so pa pač stari, stara tehnologija staro znanje(že v zadnih mesecih sem se naučil ogromno), tako da dejansko nimam kaj za pokazat.
Pa ne gledat strani v mojem naslovu ker uno so narejene z DW. Naredil sem jih za testirane, so samo strani, ki so polne reklam od katerih dobim procente od prodaje(commision). :P


EDIT: @PicNiK: Nihče pa verjetno ne bo imel kaj proti če podaš kakšen link do svojih novejših strani. ;)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

TylerDurden ::

hotel sem samo povedat, naj programer ne kritizira designa, sicer pa sem tudi sam delal strani, na aktere sem neponosen in jih nikoli ne priznam, ampak hey! dober denar je dober denar. Pač nekateri hočejo retro look in so zanj pripravljeni dobro plačati. Eni delamo za denar (15.000 sit preko študenta za nek jeben page na geocities.com ni denar, da smo si na jasnem), eni pa zato, da so komentarji v kodi poravnani enako. :D
Let\'s make some soap ...

pivmik ::

paštašuta: Bravo, znaš uporabljat Google!
http://www2.arnes.si/~sodmsto1/index.ht...

Ziggga: Poglejte datum... štiri leta nazaj nazadnje updejtana, izdelana pa še kako leto prej.
Žal nimam več dostopa do arnesa, če ne bi to že par let nazaj izbrisal.
HTML 4 W3C standard pa so dokončali 24. Decembra 1999 praktično leta 2000. Takrat in še kako leto kasneje NOBEDEN ni poznal kakih standardov.


Inrto od AGBLab meni osebno tudi ni všeč, ampak so ga hoteli imet.
Naredil sem ga v bistvu, ker nisem imel kaj drugega za delat takrat, tako sem se šel kaj novega naučiti v flashu oz. malo experimentirat. Intro jim je bil všeč in so pač ga dali gor.


TylerDurden:
A zdej že design kritiziram? Jaz kritiziram izdelavo strani (tehnologijo izdelave).
Pa zakaj tudi designa ne bi, sej tudi jazst sem lahko obiskovalec. :)

Ve večjih firmah pa itak so designerji za design in html/css programerji za kodo. Kaj je dela/zna html programer pri profano.com pa mi ni jasno.
Pa sem že napisal, da stranka hoče "fancy look", naloga webdesignerja je pa še da zraven skrbi za dobro tehniloško izdelavo.
Trenutno pa se razni dobri umetniki grejo webdesign a nimajo pojma o HTML-ju.
Kot da bi zdej jaz znal kiruško natančno mahat s čopičem, risal pa bi smeti.
LP, Gregor GRE^

pivmik ::

No, PicNiK, ce se ti gres web-dizajnerja potem usaj dizajniraj na nivoju...strani ki jih je dal pastasuta sta milo receno smesni...sploh intro od AGB Lab

A zdej me primerjaš z ekipo mastno plačanih designerjev ki to delajo 8 ur na dan?

Za intro sem povedal zgoraj.

Glede AgbLab webdesigna...
AGBLab je podružnica korporacije AGB:
http://www.agb.com/
Poglejte design te strani, se vam zdi znan?
Ne, nisem ga ukradel.
AGB kot 50% lastnik AGBLab zahteva, da imajo njene podružnice podoben webdesign kot je njihov. Dobil sem prav knjigo in CD z vsem gradivom. Moral sem narediti podoben design. In mislim, da sem ga polepšal kolikor se je dalo.


A ima kdo še kaj? :)
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

Ziga Dolhar ::

PicNik: FWD, ne profano.

"HTML Programer" zna marsikaj. Predvsem pa je njegova naloga sprejem designa, izdelava slik in povezava v html dokument s pomočjo CSSa. Pri tem upošteva vidike (php) programerja in mu z designom vnaprej omogoči kar najlažjo implementacijo dinamicizma.

PHP Programer? Predvsem vgrajuje dinamične elemente. Če vidi napako v sliki ali html kodi, jo odpravi, če gre za malenkost. Če gre za konceptualen zajeb, to stori html programer.

Nikakor pa pozicija ne pomeni slepega izoliranja na eksplicitno določene naloge. Tega še prodajalke v samopostrežni trgovini ne počno.

Vsaj tam, kjer jaz delam, je tako.

Sicer pa je joses rekel -- oglasi se na sestanku in predstavili ti bodo delovni proces. Še najmanj, kar se na razgovoru ponavadi stori. [Če ti to ne ustreza -- pa nikar preveč predvidevat.]
https://dolhar.si/

NewLife ::

Res sami strokovnjaki. Poslovni bonton pa OTROCI le preberite.

Trubadur ::

NewLife both thumbs up...
Berite Thomasa!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SiOL-Tech

Oddelek: Slo-Tech
242399 (1747) AndrejS
»

Philipsov najhitrejši DVD zapisovalnik

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
142670 (2670) Byla
»

Kakovostne spletne strani !

Oddelek: Izdelava spletišč
162955 (2638) njok
»

Portali?!?

Oddelek: Izdelava spletišč
423071 (2221) gregy
»

Mozilla + Daniel + Lindows.com = Nvu

Oddelek: Novice / Brskalniki
92790 (2790) undefined

Več podobnih tem