» »

Mnenje o dveh enakih designih

Mnenje o dveh enakih designih

pivmik ::

Prosim, da mi nakdo potrdi očitno enakost teh dveh designov (le barve spremenjene):
Moja stran: http://picnik.cjb.net/
Stran KSi: http://www.konzole-slovenija.com/

KSi uredniku/kolegu/sosedu sem dal 100% dovoljenje za 100% kopiranje designa.
Prej se je (morda) celo skregal preko messengerja z menoj, da KSi stran ni enaka Moji strani s spremenjenimi barvami.
On pravi, da se je zgledoval po Jokerjevi strani (www.joker.si). Povejte ali je KSi bolj podobna Jokerju ali moji strani. V bistvu pa sem mu jaz takrat rekel, da sem se za mojo stran zgledoval po Jokerjevem designu(ampak niti slučano nima samo barv spremenjenih).
Verjetno je naredil enak design ne-nanašč in podzavestno, ker mi vestno trdi, da KSi NI enaka moji strani s spremenjemi barvami.

Tako da prosim za menje tretje osebe (čim več tretjih oseb).
LP, Gregor GRE^

webfreak ::

Res ne vem kaj bi rekel.

Zanima me ali si se zatipkal ali je res da si dal 100% dovoljenje za kopiranje designa. Kajti če je to res potem se nimaš kaj razburjati. Toda ker mislim da te je razburilo predvidevam da je ravno obratno.

Zasnova je malce drugačna (frames -> noframes), toda izgled pa je kar podoben. Sicer je videti nekaj razlik kot si že omenu so to barve in za moje pojme tudi širine tabel :\. Mislim da popolnoma ne moreš trditi, da je stran zelo podobna tvoji čeprav priznam, da ima VELIKO podobnosti. Toda dejstvo, da sta bila kolega oziroma se poznata lahko iz tega sklepam, da je on že veliko prej preden je začel izdelovati "svojo" stran vedel za tvojo stran. To mi malo bolj vleče na misel, da je idejno zasnovo dobil pri tebi.

Kakor veš so to teme, ki nobenemu designerju niso všeč. Kakor se spomnim je bilo že kar nekaj primerov ukradenih designov objavljenih na tem forumu. Toda "fake" avtorji kot sem opazil še vedno veselo trdijo, da so njihovi. No tukaj ne moremo pomagati lahko samo upamo, da jih bo srečala pamet in, da bodo končno spoznali, da je jemanje idej, zasnov ali pa celo kode nepošteno in krivično. Obstaja veliko strani, kjer se da z lahkoto naučiti vsaj osnov izdelave spletnih strani. Potem pa je potrebno samo uporabiti malo domišljije in odličen izdelek je tu (mogoče ne prvič toda s časom se da narediti čuda stvari). Poznam tudi veliko tujih primerov s podobnimi težavami. In žalostno je bilo gledati kako je firma ukradla design. Toda povem ti da je bila tista kraja tako očitna, da ni bilo mogoče reči kaj je kopija. Tudi barv niso zamenjali in oznak divov. To je še bolj žalostno. Celo sam sem že malce okusil kako to izgleda. Ko sem si končno naredil sicer ne dobro stran (sem se še učil) sem izdelal tudi nekaj gifov (sedaj jih uporabljam zelo zelo malo ker ne maram animacij). Do sedaj sem našel vsaj 5 strani z mojimi gifi (celo imen fajlov folk ni spremenil). ko sem nekomu celo skušal na lep način povedati, da bi lahko vsaj vprašal za dovoljnje preden je skopiral me je dobesedno (res dobesedno) poslal v tri p***** ******. >:D

Malce sem mogoče zašel iz teme in se za to opravičujem toda take stvari mi niso všeč!!Upam pa, da bosta s sosedom našla skupni jezik in se pobotala. Na vse zadnje je vsaj nekaj spremenil (razen če mozilla tako popači njegovo delo -> nekoliko ga kar je zelo dobro videti). Vse kar lahko rečem je:

FOLK SPAMETUJ SE IN NAREDI NEKAJ SAM NA KAR SI LAHKO PONOSEN IN RESNIŠNO ZASLUŽEN!!
To je samo skromno moje mnenje zanima pa tudi mnenja drugih obiskovalcev tega foruma.

Tody ::

Če mene vprašaš samo paniko zagnjaš... Meni strani sploh nista podobni... Mogoče je samo korenina ista... pač velik banner zgoraj in ob straneh tabele z neko hitro dostopno vsebino. To da je pri obeh meni na isti poziciji ni nič nenavadnega ker to je na dostih straneh. Potem pa so že razlike. Ti imaš nek special on ma povezave in tako dalje. Razen če misliš da si ustvaru to obliko banarja plus tabelc (pravokotnikov ) ob strani med vsebino potem modelko ni nič kradu. Kako je prišel do kode za ta portal je pa lahko druga zgodba... Poleg tega si p tudi kot sodelujoči omenjen na te strani....

root987 ::

Koda ni enaka, dizajn ni enak, vsebina ni enaka. Ne vem no, razen podobnega layouta menija, naslova, etc., mi strani niti ne delujeta kaj preveč podobno. In podoben layout sem videl že marsikje.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

zvitorepec ::

Po moje je tvoja stran TAKO |O originalna in ti lahko samo svetujem, da takoj vlozis softverski patent in potem tozis vse, ki imajo drugacne barve na svojih straneh >:D.
Malo sem zloben, ampak GET REAL!!!

Pa brez zamere :)

P.S.: Aja, pri opisu racunalnika si pozabil napisati svoje passworde, da bi olajsal html piratom delo.
HOWGH!

MA vi niste resni.
SAmo sprašujem ali je aali ni podobno, skoraj enako.
To ni ukraden design, nobenega ne obtožujem KRAJE.

root987:
Jaz sprašujem za design, ne kodo.
Poglej letnico moje strani 2001, takrat je bilo zelo malo takih strani narejenih na tak način.

Razen če misliš da si ustvaru to obliko banarja plus tabelc (pravokotnikov ) ob strani med vsebino potem modelko ni nič kradu.
JAZ NIKJER ne trdim da sem se izmislil ta design ampak samo da je KSI sumljivo podobna moji strani!!!

Kako je prišel do kode za ta portal je pa lahko druga zgodba... Poleg tega si p tudi kot sodelujoči omenjen na te strani....
Sej sem reku da sem da 100% dovoljenje za 100% kopiranje mojega designa. Peezda preberi CEL moj post!

webfreak:
Zanima me ali si se zatipkal ali je res da si dal 100% dovoljenje za kopiranje designa. Kajti če je to res potem se nimaš kaj razburjati.
Jaz se nič ne razbirjam ali pritožujem. SAmo mnenje tretje osebe hčem imet. Odgovori na novo spomenje vprašanje.
Zasnova je malce drugačna (frames -> noframes),
kaki frejmi?

Ok, bom reformilural vprašanje:
ALI JE DESIGN KSI STRANI ENAKA MOJI STRANI, LE DA IMA SPREMENJENE BARVE?
Možni odgovori:
-DA
-NE
LP, Gregor GRE^

rokpok ::

Ne
Rad bi bil pingvin.

para! ::

Ne.

Je podobno, ni pa enako.
Death before dishonor!

Ziga Dolhar ::

Da.
https://dolhar.si/

webfreak ::

Da

Sej sva rešla konflikt s sosedom/kolegom.
Včeraj je on imel slab dan, pa jaz sem mu še surovo povedal, da je on "po domače rečeno" samo spremenil barve. Danes pa je pač rekel da sta designa skoraj ista in da je imel včeraj slab dan.

Hvala za pomoč.

Pa malo reklame sem naredil za KSi :)
Zdej pa delam jaz nov design za KSi (z sosedovimi predlogi) in mislim da bo odličen.
LP, Gregor GRE^

zvitorepec ::

U jebenti, sem odkril 8-) se ene html pirate, ki so ti ukradli idejo. Zdej je pa res cajt, da najames odvetnika in sledis preroku B. Gatesu.

Amen!
HOWGH!

zvitorepec sej si {vstavi tukaj poljubno žaljivko}.
Design je krepko različen, če spremeniš barve si strani nista podobni.
Je pa res da so mi speezdli dvodvopičja ::
Vidim, da nimaš smisla/"posluha" za web design.
Dvomim da si sploh kdaj naredil malce resnejšo spletno stran/web desing.
LP, Gregor GRE^

Gandalfar ::

Dovolj bo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenske igračarske spletne strani

Oddelek: Igre
51242 (993) ahac
»

Mortal Kombat 9