Forum » Pomoč in nasveti » XP-ji nocejo videt banalnih filetov
XP-ji nocejo videt banalnih filetov
laik ::
Imam res cuden problem z mojimi cudovitimi XP-ji. Ko sem nekega lepega dne hotel zagnati nek program, se mi je izpisalo sporocilo da manjka file "sounds.txt". Dejansko tega fileta res ni bilo v svojem direktoriju, zato sem ga prenesel iz drugega racunalnika, vendar ga nikakor ni hotel skopirati tja ne kamorkoli drugam.
Tudi ce sem poskusil narediti nov dokument v notepadu, ga nato ni hotel preimenovati v sound.txt ali sounds.txt, niti soun.txt.
Nato sem zagnal MS-DOS in ta je lepo normalno videl ta file.
Za salo sem poskusil preimenovati neko sliko v sound.jpg vendar je ta takoj zatem izginila. PRavtako sound.zip, sound.arj, na koncu sem dal sound v iskanje in ni nasel NICESAR, niti folderjev SOUND.
PS: pred nevi sem bil menda okuzen s sasserjem (lsass.exe, ugasanje sistema po 60 sec), vendar sem ga (domnevno) odstranil z Win Updatesi.
Ima to kako vezo s tem problemom?
Kaksen namig vsaj kaj bi sploh lahko bilo narobe?
Hvala lepa za pomoc!
Tudi ce sem poskusil narediti nov dokument v notepadu, ga nato ni hotel preimenovati v sound.txt ali sounds.txt, niti soun.txt.
Nato sem zagnal MS-DOS in ta je lepo normalno videl ta file.
Za salo sem poskusil preimenovati neko sliko v sound.jpg vendar je ta takoj zatem izginila. PRavtako sound.zip, sound.arj, na koncu sem dal sound v iskanje in ni nasel NICESAR, niti folderjev SOUND.
PS: pred nevi sem bil menda okuzen s sasserjem (lsass.exe, ugasanje sistema po 60 sec), vendar sem ga (domnevno) odstranil z Win Updatesi.
Ima to kako vezo s tem problemom?
Kaksen namig vsaj kaj bi sploh lahko bilo narobe?
Hvala lepa za pomoc!
ali3n ::
temeljito spucaj računalo (antivirus, adaware, spyboot, register)....
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
laik ::
O tem problemu skoraj vsak dan odkrijem kaj novega in zabavnega.
Npr ce je v direktoriju file soun.txt (ki ga explorer seveda ne vidi) in zelim nato cel direktorij izbrisati, mi napise "can't delete, directory is not empty"
No, druga stvar pa je, da ce grem uporabim Start--> Run in tam napisem c:\sound.txt ga normalno odpre.
Ocitno gre za neko napako v windows explorerju in niti ne nujno za sistemsko napako v windows XP-jih. Uporabljam WIn XP Proefessional Version 2002, ki so bili ze predhodno instalirani ob nakupu racunalnika.
Nainstaliran imam tudi NOD32, Spysweeper, Spybot, AdAware. NOD32 obcasno sporoci o Sasserju E, vendar ga uspesno ustavi.
Mi morda lahko kdo pomaga z nasvetom?
Npr ce je v direktoriju file soun.txt (ki ga explorer seveda ne vidi) in zelim nato cel direktorij izbrisati, mi napise "can't delete, directory is not empty"
No, druga stvar pa je, da ce grem uporabim Start--> Run in tam napisem c:\sound.txt ga normalno odpre.
Ocitno gre za neko napako v windows explorerju in niti ne nujno za sistemsko napako v windows XP-jih. Uporabljam WIn XP Proefessional Version 2002, ki so bili ze predhodno instalirani ob nakupu racunalnika.
Nainstaliran imam tudi NOD32, Spysweeper, Spybot, AdAware. NOD32 obcasno sporoci o Sasserju E, vendar ga uspesno ustavi.
Mi morda lahko kdo pomaga z nasvetom?
AngelOfDeath ::
Verjetno imaš comp še vedno okužen z virusem ki se je skril v system restore.
Izklopi system restore in poskeniraj celi comp za virusi spyware itd. (seveda z najnovejšimi definicijami)
Izklopi system restore in poskeniraj celi comp za virusi spyware itd. (seveda z najnovejšimi definicijami)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave ob namestitvi in odpiranju določenih programovOddelek: Pomoč in nasveti | 1470 (1374) | Duhec |
» | lsass.exe - errorOddelek: Operacijski sistemi | 1447 (1296) | seatleon |
» | Windows XP home edition in VirusOddelek: Operacijski sistemi | 1835 (1223) | Mare2 |
» | Ms blast ali zakaj se mi sistem ugaša po eni minuti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 40465 (15447) | brainiac20 |
» | Notepad (.txt) se noče odpret .. kaj je razlog ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1316 (1128) | zvitorepec |