» »

Ne dojame da mam nov disk not kva je to?

Ne dojame da mam nov disk not kva je to?

nornaigre ::

Kupu sem dones nov disk 80GB 7200 Maxtor pa ne dojame da ga mam not ;((
ko dam dodajanje strojne preme pa dam spisek pa je na spisku Mam pa matično VIA KT-266A (VT8233ACD) Res nujno rabm!
;(

Romčy ::

Si ga formatiral ?

ne

Sami ::

Plata bi ga morala prepoznati, prej pa ga moraš NUJNO formatirati in ustvariti particije.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

imam še en disk not kako pa sam tega ta novga formatiram

To lahko narediš s CD-jem od Windowsev ali pa uporabiš kakšen program, kot je Partition Magic 8, če imaš Win 2000 ali XP pa priporočam NTFS File System.

Aja, pa še nekaj ali ti ga v BIOS-u prepozna?
Ker, če si ga priključil na isti IDE kot imaš drugi disk, mora biti novi disk Primary Slave, če si ga priklučil pa na drugi IDE, pa ga nastavi na Secondary Master ali Slave, če imaš od prej na tem IDE že kaj drugega.

ja vse kokr si rekel IDE je isti ta star disk je na primar ta nov pa na slave
bios mi ga spozna

Zgodovina sprememb…

K0K0 ::

Kolk časa pa si čaku v windovsih? Ker ponavad ga ne zazna kar takoj po zagonu. Drgač pa probi dat maxtorja na svoj kabel pa na master.

noče

Desk-Star ::

Jest sm mel isti problem z dvema diskoma.Ti tastar disk odklop pa sm tanovga prkluč.Potem pa dej boot seqvenc na CD in dej not cd od XP.In potem začni inštalacijo in tm boš mel za izbrt za formatirat in tm pač zbereš da ti ga sformatira v NTFS ko ti bo sformatiral počak da se ti restarta pol ga pa kr ugasni in tastarga nazaj prklop in to je to pol ti ga po prepoznal.Tko sm jest naredu :)

LP Darko
Disk moreš nujno sformatirat ker men ga je v biosu lepo prepoznal sm v winsih ga pa ni hotl k sm to naredu mi je delal.Sej pol k ti ga bo prepoznal ga lahko magar iz winsov šeenkrat sformatiraš.

Zgodovina sprememb…

sam a maš na ta stramu pol vse gor da se mi nebo kej je ** l poj da bom mogu pol še tastarga formatirat ker mam tok stavri gor da nebi blo dobr če jih ne bi blo več

jest10 ::

Ma v winsih imaš disk manager al neki takega- tja pejdi in tam formatiraj novi disk

K0K0 ::

Če te je strah da boš kej na tastarmu zjebu pol nared tko kot je reku desk-star pa vzem tastar disk vn pa sam tanovga prklop. In zdej pa res ne moreš več nč zajebat :D. Pol bo pa najlažje če si narediš zagonsko disketo jo porineš not in reštartaš comp. potem izbereš "zagon brez podpore za cdrom pogone" in ko se ti naloži sam še vpišeš: format c: (če nav hotu pa daš format d: ) potem ta neki vpraša če si zihr pa daš "Y" in to je to. Sam glej da boš odklopu tastar disk da ne boš po pomoti tastarga formatirov.
Če uporabljaš xp-je odsurfaj na tole stran in si poteg dol win 98 se zagonsko.

link_up ::

kaksn boot cd :)... lol ... disk manager pa je ane :)

S4 ::

Tudi jaz sem imel podobne probleme, z Maxtorjeve strani sem snel MAxblaster, vstavil boot disketo in sledil navodilom.

Sicer pa poglej mojo temo "ko ima hudič mlade...":)

Desk-Star ::

Jest sm mel take probleme z Maxtor 80 gb 7200 in WD 200 gb 7200 (ne sata) pa sm tko naredu k sm zgori napisu pa je blo vse dobr tud pood device maneger ga nism mogu sformatirat8-)

Ti če boš tastar disk izklopu nimaš kej zjebat :)

LP Dako

ma sam disk manager pa je čist u izi brez zveze kera butasta glava sm :):P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Reševanje podatkov

Oddelek: Strojna oprema
5909 (838) dustphoenix
»

sata disk (Hitachi 7k250), namestitev

453286 (2310) Blind
»

A je možno rešit podatke ko disk 'crkne'?

Oddelek: Pomoč in nasveti
251658 (1275) dr.J
»

ne vem kako se priklopi disk

171716 (1509) MrX
»

Problem z diskam?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6956 (898) Dead_Eye

Več podobnih tem