Forum » Loža » Bankomat...
Bankomat...
Daedalus ::
Danes sem sal dvignit 5k SIT na bankomat. Pac standardni postopek, kartico not, PIN, pol pa mu poves, kolko bi rad dvignil, pa se zadeva nekaj dolgo obotavlja... Nakar se sesuje, edino, kar sem se videl je bilo okno, znano iz winNT, da zapisuje podatke na disk pred restartom. WTF? Izpljune kartico, in se restarta. Denarja valda ni izpljuno, zato se stopil do sosednjega bankomata in po preverjanju stanja ugotovil, da se mi je tistih 5k vseeno odstelo z racuna. Zdaj me pa zanima, na koga se je potrebno obrniti, da reklamiram tole. Na banko, ki ima ta bankomat, ali na svojo? Nikol se mi se ni zgodilo kaj takega, tako da res ne vem, kaj naj. Pa se sobota je in so vse poslovalnice zaprte Ali obstaja kaksna univerzalna cifra za reklamacije?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
para! ::
Jaz sem enkrat, sicer že kar nekaj let nazaj, dvigoval denar za kino, vtipkam PIN izberem vsoto, sistem mi vsoto odšteje iz računa, denarja pa nikjer.
No, naslednji delovnik je banka očitno ugotovila napako in vrnila denar na moj račun. Pa nisem nikogar obvestil.
Tako da boš tudi ti po mojem dobil svoje nazaj, sicer pa ti svetujem da se obrneš na tisto poslovalnico, pod katero ta bankomat spada. Ponavadi je to bankomatu najbližja banka.
lp
No, naslednji delovnik je banka očitno ugotovila napako in vrnila denar na moj račun. Pa nisem nikogar obvestil.
Tako da boš tudi ti po mojem dobil svoje nazaj, sicer pa ti svetujem da se obrneš na tisto poslovalnico, pod katero ta bankomat spada. Ponavadi je to bankomatu najbližja banka.
lp
Death before dishonor!
Gandalfar ::
Jaz bi tezil semle:
Klicni center NLB
24 ur na dan: 01 477 20 00
oz. tam kjer imas racun odprt, ker lahko pomojem samo tvoja maticna banka pogleda kaj se je zgodilo s tvojim racunom. Kar ena tretja banka ima samo nalepko gor, da daje denar notr kaj vec pa pomojem ne.
Klicni center NLB
24 ur na dan: 01 477 20 00
oz. tam kjer imas racun odprt, ker lahko pomojem samo tvoja maticna banka pogleda kaj se je zgodilo s tvojim racunom. Kar ena tretja banka ima samo nalepko gor, da daje denar notr kaj vec pa pomojem ne.
Daedalus ::
Na klicni center NLB sem ze klical in mi je prijazen odzivnik povedal, da bo treba cakat 3 min, da pridem na vrsto. Pa mi nekako ni bilo, ker klicem z mobilnega telefona in bi znalo biti drago... Bom poskusil zvecer se enkrat. Drugace pa v ponedeljek na poslovalnico svoje banke v Lj. Upam, da bojo uredili tole...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
frudi ::
stopiš do najbližje enote svoje banke, izpolniš poseben obrazec (ja, prav obrazec imajo za tovrstne primere) in najpozneje čez par dni bodo popravili stanje na tvojem računu. skratka, ne se sekirat, denar boš sigurno dobil nazaj.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
smilyxx ::
Ja to se je enkrat tut mojim tastarim zgodil. Pač kartica notr, PIn, izbira vsote, vzame kartico ven, denarja pa od nikoder. Pol sta pač šla v banko in so se zmenili da nakažejo tisti dnar nazaj na račun. Da pa sta to dosegla je trajalo vsaj eno uro.
PS: To se je zgodilo na bankomatu v Radovljici, pred glavno banko.
Lp
PS: To se je zgodilo na bankomatu v Radovljici, pred glavno banko.
Lp
Save water.
drink beer.
drink beer.
Super Sonic ::
enako se je zgodilo moji punci (pa ne samo enkrat).
Nič ne moreš naredit. Tega denarja ne boš več vidu. Vsa s tamalo bla kr redna gosta v banki ( ni šlo za malo denarja; skupaj ji je na ta način "ušlo" že 45k), pa niso nč naredil. Napišeš pač neki na banki (en zahtevek), pol pa dajo oni to naprej pa bla, bla, bla, na konc pa ti povedo, da iz te moke ne bo kruha. Pa še znesek (enkrat ji je izginl 15, potem 20, pa še 10 jurjev) ni velik (tko so rekl tle na bežigrajski banki), tko da...
Ne vem, ampak jest se bankomatov izogibam.
je pa zdej še neki. So doma ugotovil, da je matki "zginil" dvakrat po 17.892 sit z računa. Na banki so rekl da ga je dvignla v tujini (nemčiji?). WTF?
Pa kot kaže tud iz tega ne bo nič.
Nič ne moreš naredit. Tega denarja ne boš več vidu. Vsa s tamalo bla kr redna gosta v banki ( ni šlo za malo denarja; skupaj ji je na ta način "ušlo" že 45k), pa niso nč naredil. Napišeš pač neki na banki (en zahtevek), pol pa dajo oni to naprej pa bla, bla, bla, na konc pa ti povedo, da iz te moke ne bo kruha. Pa še znesek (enkrat ji je izginl 15, potem 20, pa še 10 jurjev) ni velik (tko so rekl tle na bežigrajski banki), tko da...
Ne vem, ampak jest se bankomatov izogibam.
je pa zdej še neki. So doma ugotovil, da je matki "zginil" dvakrat po 17.892 sit z računa. Na banki so rekl da ga je dvignla v tujini (nemčiji?). WTF?
Pa kot kaže tud iz tega ne bo nič.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
para! ::
Kot sem že rekel, meni so sami od sebe vrnili denar.
Pa, kolikor vem, banka točno ve koliko denarja je v bankomatu ob določenem času, točno ve kdo in koliko je dvignil, itd. Tako, da jim ni ravno težko ugotoviti kje je napaka oziroma kdo denarja ni dobil.
lp
Pa, kolikor vem, banka točno ve koliko denarja je v bankomatu ob določenem času, točno ve kdo in koliko je dvignil, itd. Tako, da jim ni ravno težko ugotoviti kje je napaka oziroma kdo denarja ni dobil.
lp
Death before dishonor!
Phil ::
Heh sramota s temi bankomati. Jaz grem enkrat dvignit 30k sit. Vnesem pin kodo, zahtevam potrdilo pritisnem potrdi. Izpise se "novo stanje na vasem racunu je...." denarja pa nikjer . Itak takoj letim na pošto (račun na PBS) pa so rekli da je gotovo kakšna napaka in da $$$ ne bo odštelo z računa. Ga sicer res ni pa zato en teden nisem mogel dvigati z bankomata zaradi prekoračitve dnevnega limita. Zdaj je vse vredu samo se jih pa raje izogibam.
LP
LP
BigWhale ::
> Ga sicer res ni pa zato en teden nisem mogel dvigati z bankomata
> zaradi prekoračitve dnevnega limit
Dnevnega ali tedenskega limita? Ce je dnevni limit, potem kak dan ne mores dvigovat... ;)
> zaradi prekoračitve dnevnega limit
Dnevnega ali tedenskega limita? Ce je dnevni limit, potem kak dan ne mores dvigovat... ;)
Phil ::
Dvakrat sem šel še isti teden poskusit dvignit z bankomata. Pa se obakrat dobil obvestilo "vaš dnevni limit je prekoračen" . Ko se šel naslednjič je bilo OK. Za tedenskega pa sploh nisem vedel da obstaja.
LP
LP
Yohan del Sud ::
Za temi avtomati, tak kot za avtomati ZZZS stoji WinNT...
Čeprav imam dobre izkušnje z WinNT, je treba upoštevat, da je zadej le MS...
Čeprav imam dobre izkušnje z WinNT, je treba upoštevat, da je zadej le MS...
Zheegec ::
Na Kolodvorski v Lj lahko kdaj pa kdaj zjutraj opazujete desktop od WinNT na bankomatu
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
mare_ ::
Veste kaj se sprašujem odkar vem, da so windowsi zadej? A niso mogl vsega skupej malo lepše naredit? tisto modro ozadje...brr, ni mi preveč všeč
sinko999 ::
@ Yohan del Sud pri teh avtomatih za ZZZS je problem mehanika ne pa software
LP
LP
Ni? ni ve?no !
BigWhale ::
Gandalfar, ja, najprej so bili na OS/2 potem so pa zaceli migrirat na WinNT. Tako sem jaz nekje slisal/prebral...
GregiB ::
Meni se je to 2x naredilo. Obakrat sem dobil "dvig" vrnjen na račun naslednji dan. Mislim, da si bankomat vsako transakcijo beleži, tudi, če je bila uspešna ali ne, zatorej težko verjamem, da nekomu enostavno "vzamejo" denar... Mojemu kolegu se je celo zgodilo, da je bil tolk zmešan, da je vtipkal pin in kolk misli dvignat, ko pa mu je izpljunilo kartico, jo je enostavno ven potegnu, jo v denarnico spokal.... in šel... denar je pa kr iz bankomata visel. Čez nekaj časa, v kolikor ne potegneš denarja ven, ga bankomat nazaj požre.... Guess what, kolega je imel denar naslednji dan spet na računu...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!
Phoebus ::
Jaja nevem kaj zaena banka je tist k je pravu kolega gor da je njegovi bejbi požrl že 45k pa nič dnarja nazaj.
Meni je tudi že "požrl", ampak ne blo naslednji dan vse urejeno, še preden sem se odlvekel do banke. In glede na to, da je to najbolj normalna, logična, itd rešitev, priporočam bejbi od unga modela, naj zamenja banko. Ker to je krivda banke in ne bankomata, da nimajo poštimanega sistema.
Meni je tudi že "požrl", ampak ne blo naslednji dan vse urejeno, še preden sem se odlvekel do banke. In glede na to, da je to najbolj normalna, logična, itd rešitev, priporočam bejbi od unga modela, naj zamenja banko. Ker to je krivda banke in ne bankomata, da nimajo poštimanega sistema.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zloraba bančne kartice (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22309 (6553) | sprehajalec4 |
» | Bankomat limitOddelek: Loža | 18998 (6366) | Luk as |
» | Pohekani bankomati na štajerskem (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17541 (12604) | solatko |
» | Nateg*** me je bankomat - problem (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19695 (14690) | Invictus |
» | Dvig gotovine bo za komitente NLB po novem stal 80 SIT (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11581 (9310) | CaqKa |