» »

Ali tanka kdo kurilno olje v vašega dizla?

Ali tanka kdo kurilno olje v vašega dizla?

Tero ::

Mogoče ve kdo kaka je kazen pa to?:8)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Double_J ::

Morš dat notr še neki, kar pretenta hitri test.:D
Dve šivanki...

strle12 ::

Ja zaplenijo ti avto !!!
Postati velik je veliko dejanje!!
Da si velik pa so le sanje!

Caligula ::

Sam kontrole pa dozvis kvecjem na kakem mejnem prehodu pa se to zdej ne vec...
Je pa dobr ce mas skos kak racun s Petrola s sabo k ni star vec k en teden k pol ziher ne grejo gledat tud, ce te ustavjo.

Skratka ce kak kolega tanka mu reces, da ti racune daje,.. od dizla..

Beje je to tko. To stari macki pravjo.

Bannockburn. ::

Nekje sem prebral, da ima en fant dejanski vod do rezervoarja speljan skozi prtljažnik, cev, ki pa je serijsko vgrajena, je na eni strani zavarjena, v njej pa je dizelsko gorivo, medtem ko se on v resnici vozi na kurilno olje.

Ideja ni slaba, dokler ti ne najdejo še ene cevi za gorivo v prtljažniku. :D

Vikking ::

Na kratek rok se sliši čudovito poceni, na dolgi rok.... vpraši mehanik majstre koliko stane BOSCH-eva pumpa za tvojga dizlaša!

V-i-p ::

ah daj no. Cviček mogoče res malo zapaca na doooolge roke, načeloma pa ti pobarvana roba nič ne škodi. In ja, kontrole osebnih avtomobilov znotraj države so zelo redke, so pa in če v parih letih naletiš na eno in če te celo ustavijo, pač plačaš tistih 100 in nekaj tisočakov. Pač vzet moraš v zakup, da te lahko dobijo, samo voziš se pa fino poceni. Na leto se da prišparat tudi 250 in več tisočakov, to pa je že spodobna dvojka (golf ;). In pri teh norih cenah bencina je cviček pregrešno poceni :) Ni pa iti čez mejo, ta zeleni radi pogledajo vinček ;))
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Double_J ::

Ja pa a lohk greš lepo na Petrol in natankaš na avtomatu za kurilno olje?

Kej morijo?:D
Dve šivanki...

V-i-p ::

Ne, oziroma zelo zelo redko. Je pa fino iti na kakšno Agipovo črpalko kjer imajo cviček kar poleg dizla in ko prideš na blagajno (prvič) lepo rečeš: u božjo mater, zmotil sem se, ko pa sta obe ročki črni, pa ti bo lepo rekel nazaj: ni blema, saj se marsikdo "zmoti" ;))).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Vikking ::

v-i-p: ja bilo bi lepo da bi kej zapacal (mazalo) a dela prav nasprotno! če maš golf 2 se ti res ni treba bati, ker je avto robustno narejen! Ampak kar se tiče pa novejših... je pa druga pesem! Avto ne bo začel nagajat jutri ali po jutrišnem, se pa igraš z dragim delom v avtu ki ni ravno poceni! Že malo "defektna" nafta, naredi svoje! le poglej si časopis par dni nazaj gaj se je zgodilo v Lenadavi (mislim da na INA črpalki)! Pa kaj je šlo na avtomobilu! Črpalka! ki stane več kot spodoben golf 2 za 250 tisočakov!

dodam link novice!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

K0K0 ::

Kontrole so v zadnjem času kar pogoste tudi v notranjosti slovenije in ne samo na mejnih prehodih. Pr ns na dolenskem so ble v zadnjem letu 3x nazadnje pred 1,5 meseca. Pa na rudniku (ljubljana) so bli pa pol leta nazaj 2x. Tko da jest mislim da je mal riskirano (vsaj pr ns). kazen za fizično osebo pa mislim da je od 100-400k sit kakor pač sodnika piči. Je pa res da je pocen za cca 3,5k maš povnga golfa :D sam jest zdej rajš kar nafto tankam.

Matjazy ::

V stare dizle lahko tankaš kurilca.. V nove pa ni priporočljivo, ker se po parih keslcih rado kaj zabije... Skratka, z novimi avti se ni za špilat.
Kontrol je tudi precej.. čedalje več. Kazen pa je odvisna od vrednosti avtomobila.

Caligula ::

Ja kak kombi pa tovornjak se pregleda. avtov pa ptakticno ne.

Pa nasploh tisti,k mate novejse dizle nasploh na Petrolu nimate kej iskat. Petrol ma svinjarijo.
Samo Agip.

Se kolega motorist prav, da sam na Agipu tanka in da clo vec kilometrov vedno nardi z njihovim bencinom, ker je bolj kvaliteten.

AGIP ma visje standarde. Petrolov dizel je pa sploh porazen.

K0K0 ::

Caligula tud osebne gledajo pr ns so vse golfe ustavl pa pregledal tko da se na to zanašat.

Matjazy ::

Caligula: Gledajo osebne avte, zakaj jih ne bi?? Zadnje čase precej pogosto opažam zelen kombi od carine, ki ustavlja dizle. Pred nekaj časa so ustavili tudi mojega kolega z golfom I. K sreči je imel nafto...

Caligula ::

Ja, na carini glavnem.

Pa Golf mogoce se posebi sumljiv zgleda ja.
Jz v LJ pa nasploh kamorkol sm sou se nism dozivu razen da sm vidu za kombi na carini.

V 8ih letih nic drugega.

Dr_M ::

recimo na kurilca eni dizli sploh ne delajo...
za HDi motorje vem da ne delajo na kurilca, ker je en kolega od fotra (ki dela na servisu) sprobu zadevo in avto sploh ni hotu vec uzgat.
za TDi pa nevem...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

link_up ::

hdi motorji imajo senzor za barvo...:) ne dela...

drugace pa ... ah dejte no, dizli laufajo na OLJE, torej lohk not nalijes olje iz piksne rib pa bo delal...priblizno no :)..

ampak a se vam ne smili masina?:O

Caligula ::

No ja, skoraj nic ni slabse od Petrolovega dizla. Se sardine v rastlinskem olju z limono so boljs. Tiste z zelenjavo so pa nekak na nivou Petrol dizla :D

||_^_|| ::

Odkar ni vec severne in zahodne meje so kontrole poostrene v vsej drzavi. Vzorci se pa jemljejo po novem ponavadi iz cevke pred filtrom goriva tko da tisti "okol speljan" tank ni vec ucinkovit. Kazni pa mislm da so kar precejsne.

p.s. golf I dela tud na tiskarsko barvo>:D

DoberMan ::

Če tankaš na petrolovi (ali kateri koli drugi) črpalki dizel ali kurilca ni razlike. Kurilc je samo pobarvan dizel. In če imajo slab dizel potem je tud kurilc slab (ampak ne še slabši). Razen če tisto "pacanje" pumpe povzroči ravno ta barva.

In tudi novi dizli (renojev) lepo tečejo na kakršno koli olje. Mi je ravno včeraj pri novi laguni neki pri turbini sfukal in je avto laufu na lastno olje. Pa kako je laufu, gas do konca, zadi pa taka dimna zavesa da je blo joj. Se mu je čist sfukal in se sploh ni hotu ugasnt, smo ga mogli "na silo" (ročno, v drugo pa hitr sklopko spustit). Pa lih iz servisa je pršu. :(

kajzer ::

Baje je en kolega tanku kurilca v svoj avto, pa mu je trgovec kr ugasnu pumpo (da ni več teklo), pa se je pol razpizdu, da je lahk do konca natanku!? :\ :D

yimi ::

Mah...Star diesel laufa na vse. Lahk tud Rastlinsko olje naliješ not, če nimaš nobene črpalke bliz :D, pa tut na olje iz konzerve bi šel, če bi bil brez vode in bi ga mal prečistu.

Kurilno olje je pa itaq običajni diesel, v katerga vržejo flaško barve in se prodaja kot kurilno olje.

Kako poteka kontrola, če maš res diesel not? Ka ti pogleda barvo pri motorju al vzame vzorc pa ma kak tester....?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: yimi ()

||_^_|| ::

DoberMan: za tele tanove lagune bi jst temu klincevemu renaultu zaprl tovarno. Prekleti cigani francoski. Nej delajo vino pa sir ne pa avtov (ker jih ne znajo).

ali3n ::

se podpišem pod črticamoža (2.2 dci - v 30k km je bla 6x na servisu...) :|
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Gapi ::

OK a kdo kej ve kako je pa z predelanim kuhinjskim oljem v takih primerih?
No person is rich enough,to buy back his past.

||_^_|| ::

ali3n: fotr ma tut 2,2 dCi 150km. Katastrofa od avta. Pri 50000km je blo treba menjat polosovino, volan (usnjen, sportn(?!)) se je zacel luscit, na vratih se pozna od komolca, pokrovcek na menjalniku je stran padu (tm k so brzine narisane), na sedezu je na sedalnem delu odpadu tist "gumbek" na sredini tko da je zdej lukna. Huda kvaliteta ni kej. Avto je letnik 2002. Z masino je zaenkt se vse ok, ksenon pa navigacija & klima tut se delajo, sam vprasanje kok casa se:)

Gapi: mislis biodizl? Baje da se v prekmurju to na veliko uporablja in mislm da ni neke zakonske podlage za pregon.

Vikking ::

med dizlom in kurilnim oljem ni razlike razen da je pobarvan!!!! a se tisti ki to pravi zaveda da prvo pove razliko potem jo pa zanika!!!

Vem le za en stvar ki ji ne škodi ne kurilc, ne bencin ne surova nafta, ne šnops,,! TANK !!!

link_up ::

ja...tank laufa direkt na olive, soncnince, buce,...lohk tud prasca kr not narezes :D

Caligula ::

:D

Klemenn ::

Se kolega motorist prav, da sam na Agipu tanka in da clo vec kilometrov vedno nardi z njihovim bencinom, ker je bolj kvaliteten.

ma dej no...pa k folk, a res verjamete vse kar slište? a veš kolk dejavnikov bi mogu izničit, da bi ugovotu da z gorivom ene firme narediš več kot z gorivom druge firme?

poleg pa...a mislte da se to voz cisterno pa po cisterno?

ajoooooooooo

to pripele tanker - taka velika ladja polna goriva - pa ponavad prpele kr velik...tut za druge firme...tak da je velika možnost, da je gorivo ene fime dokaj podobno oz enako drugi firmi..ker je pač istega IZVORA!

glede nafte pa kurilca...zakaj bi kurilc hitreje uniču motor? al to itaq do sem pride neobarvano, pol se pa kurilc obarva, za nafto pa nisem sigurn, men se zdi da se ne barva

res pa je, da je teh kontrol veeeeeliko napram 2,3 letoma..

pa da jemljejo nafto/kurilno iz benzin filtra in ne iz tanka, ravno zaradi unih razlogov gor

tak da ne bi paranoični...

aja, pa če ne nardite dnevno 200km..pejte si računat, pa boste vidl če vas bencinar dražje pride, oz kolk kilometrov rabte da se vam začne v pozitivno premikat..pa upoštevajte še moč bencinarja..

that.

:)

Klemenn ::

pa glede unga k je v časopisih, pa k nekdo govori o slabem gorivu....

to niti več ali manj ni petrol kriv oz katerokoli drugo podjetje...

večinoma to počnejo prevozniki, ki poceni kupijo kakšno gorivo...kakšne smeti al pa prešvercano...pa zamenjajo za good diesel al pa vsaj zmešajo...

pa se da tak kar lepo veeelik zaslužt..

dokler nici v cajtungah :D

Caligula ::

Tist kolega z motorjem je zadevo seveda meril. Liter bencina in enaka voznja. Tam se je pac ze malo poznalo. In nasploh so t probavali na vec nacinov in konsenz med motoristi je, da je AGIP boljsi.
Nasploh ma pa AGIP visje standarde. Tud pr dizlu za pozimi za najnizje temperature,..

Cr00k ::

>glede nafte pa kurilca...zakaj bi kurilc hitreje uniču motor? al to itaq do sem pride neobarvano, pol se pa kurilc obarva, za nafto pa nisem sigurn, men se zdi da se ne barva

hehe... a vi lde sploh veste kolk je mocna/gosta ta barva???? (pa se formulo tok skrivajo, da vsi tisti FarbRemoverji, k se prodajajo nimajo za burek..)

Torej naredite preizkus... vzemite 2 deci kurilca... potem pa 200 litrski sod z nafte-dizlom... pa zlijte tistih 2 deci v sod...

potem pa mal presejkite sod, al pa pocakte 20 min da se barva zmesa?

Rezultat? : vseh 200litrov dizla je pobarvanih, in s prostim ocesom se sploh ne zazna razlika barve cistega kurilca in barve kurilca iz soda...!!!

In tocno ta barva unici motor...
To je isto, kot bi juho cedil z istim(neopranim) cedilnikom 1 let...kolk bi po enem letu precedil juhe?? Moj odgovor nevelik...

Vikking ::

malo višje je bilo govora o biogorivu: na tejle strani imate prav lep članek o tem!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

Cr00k ::

||_^_||: sej ni tolk hudo...

Moj fotr je na bmw-ju mogu marca VSE 4 GUME s FELTNAM zamenat...

...pizda pa na eni sploh ni blo kapce za na ventilck...in to RDECE:)

Aja pa ubesek za kljuce je tud zamenu...

Tear_DR0P ::

Vozim reno devet star ko svet (no ene 20 let pa že ma), je dizel in se že dolgo vozi na mešanico med raznimi olji, pa še vedno deluje. Za vse tiste ko ste mnenja, da se avto od kurilca pokvari, al pa da so sam golfi dobri :)
Kazni so drakonske, kar je tudi prav, kaj pa nam je treba svinjat okolje. Odvzamejo ti vozilo pa kazen gre od 100k+ tko kot so že napisal.
Kar se varčnosti tiče: vsak dan prevozim okrog 200 do 250 km, nikol ne plačam cestnine, kr mam za dnar od avtoceste lahko 2 polna tanka kurilca al pa 1 tank nafte.Crkuje mi nč kej ne - stra pa robustn avto. Razdalja od Celja do Ljubljane (Šiška) in kontra se prevozi v času med 50 minut (160 po avtocesti) do ena ura in petnajst (Upoštevajoč omejitve in počasne tovornjake na trojanah).
Avto ti lahko pregledajo kjerkoli in kadarkoi. Odkar smo v EU dela carina kontrole kjerkoli po SLO. Kurilc ma tud zelo značiln vonj (predstavlite si kak bi smrdel okol bajt če bi mel isti vonj kot nafta), tak da te lahko hitr najdejo.
Je pa dejstvo tud da jst v avto nikol ne tankam kurilca, vedno nafto. Avto posojam drugim in je vedno do vrha natankan, pač ne prašam kaj so tankal. Pa še moj ni tak da mi ga ne morjo vzet, ampak ga lahko vrnejo lastniku (fotru) :).
Če pa tankaš kurilca na benz štacionu, se pa na kameri zabeleži tvoja registrska in pošlje na najbližjo policijsko postajo (tak nekok so dobl enga sorodnika mojga). Tam se hrani, dokler je ne potrebujejo :) Tudi slika avta dovolj pove, za tiste ki tankate z ukradenimi tablcami :)

Hvala vsem ki se jim je dalo brati moj esej. In ne bodite jezni če tankate kurilca in ste pol kaznovani!
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Tear_DR0P ::

Popravek: "in kontra" ne velja za podatek o času
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Caligula ::

No ja, avta ne odvzamejo prvic. Prvic te samo stisnejo onicajno, ce nimas zgodovine pri njih 0:) V drugo pa je ze drugace ponavadi. Sam ne se igrat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nafta : kurilno olje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5110141 (2033) fikus_
»

Avto na olje

Oddelek: Na cesti
425447 (4509) stara mama
»

Kraja Kurilca - pomoč

Oddelek: Loža
213707 (2177) Pšenični
»

Nafta na OMVju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6025238 (23388) ;-)
»

mercedes cdi in kurilno olje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26552939 (45564) T0RN4D0

Več podobnih tem