Forum » Navijanje » 245Mhz zid?
245Mhz zid?
Moonman ::
Na 245Mhz fsb-ja je sistem še prime stabilen, na 246 pa že po nekaj minutah vrže napako. Procesor ni ovira, saj sem ga prej gnal na 257Mhz fsb-ja, s tem da sem takrat imel 5:4, sedaj pa poskušam 1:1. Rami so hyperx z BH-5 čipi. Gonim jih na 3.2V, zakasnitve so 2-2-2-5, PAT enabled. Plata je Asus P4C800E dlx.
Na severni čip plate pihlja stranski vent.
Kako preseči to bariero?
lp, Grega
Na severni čip plate pihlja stranski vent.
Kako preseči to bariero?
lp, Grega
OwcA ::
Poskusi z dvigom Vagp.
Lahko, da RAM-i enostavno ne zmorejo več (ako je temu tako, bi kakšne 3,4 V moralo zadoščati še za recimo nadaljnih 5 MHz).
Lahko, da RAM-i enostavno ne zmorejo več (ako je temu tako, bi kakšne 3,4 V moralo zadoščati še za recimo nadaljnih 5 MHz).
Otroška radovednost - gonilo napredka.
rkb2 ::
Probaj z memtest86, če ti pri 246 vrže napako je kriv ram. Mogoče lahko timinge malo sprostiš npr. 2,3,3,5 - razen v prepustnosti rama se v performansah ne bo poznalo skoraj nič, še posebno če lahko zvišaš FSB za 5 ali več Mhz.
MemTest bo zaječal tudi, če spominskemu kontrolerju kaj ni všeč (ravno zato se splača zvišati Vagp).
Sedaj sem probal z 3,3 V in zrelaksiranimi timingi, pa vrže samo bsod. Na koliko bi dvignil Vagp? Ko dam na 1.8V se sploh ne zbudi.
Sedaj grem na 3,4V, Vagp 1,7V in 2-2-2-5. Če pa še ne bo šlo, bom pustil čez noč, da naredi burn in za rame.
Kako sploh pripomore višanje Vagp?
lp, Grega
Sedaj grem na 3,4V, Vagp 1,7V in 2-2-2-5. Če pa še ne bo šlo, bom pustil čez noč, da naredi burn in za rame.
Kako sploh pripomore višanje Vagp?
lp, Grega
MCH uporablja isti napjalni sklop kot AGP, zato zviševanje napetosti slednjemu pripomore tudi k stabilnosti zelo navitega RAM-a.
Razumem.
Zdaj se je pojavil nov problem. Nikakor ne morem dvigniti voltaže ramov nad 3.28V.
Verjetno nima kake zaščite?
Zdaj se je pojavil nov problem. Nikakor ne morem dvigniti voltaže ramov nad 3.28V.
Verjetno nima kake zaščite?
Za kaj več moraš dvigniti še +3,3 V linijo napajalniku.
Hehe, spet sem dobil zaposlitev.
Kateri bios pa je najbolj priopročljiv?
Kaj bi bilo boljše poganjati sedaj; 245Mhz 1:1, ali 255Mhz 5:4 pri istih timingih?
Kateri bios pa je najbolj priopročljiv?
Kaj bi bilo boljše poganjati sedaj; 245Mhz 1:1, ali 255Mhz 5:4 pri istih timingih?
1:1
Najhitrejši BIOS je 1016, če imaš NW lahko, da bo šel proc dle z 1011.
Najhitrejši BIOS je 1016, če imaš NW lahko, da bo šel proc dle z 1011.
Memtest je stabilen do 236Mhz FSB z zakasnitvami 2-2-2-5.
Je pa zanimivo, da napetost pade iz 3.25 na 3.1V. Pri poganjanju Prime95 padca ni.
Je pa zanimivo, da napetost pade iz 3.25 na 3.1V. Pri poganjanju Prime95 padca ni.
JIM22 ::
OWCA a je mogoče,da tudi na Nforce2 platah kaj pomaga, ča dvigneš Vagp? Al to samo dela na Intelu?
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)
Odvisno od zasnove plošče. Asus je naprimer med "varčnejšimi" tudi pri AMD-jih, tako da tam to pomaga. Poskusi, zgubiti nimaš kaj.
JIM22 ::
Aja, jaz mam pa DFI. Dobr, bom sprobal.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Update:
Zdaj sem sprobal z eno palčko 256MB z BH-5 in dela pri 250Mhz. Pri Memtestu padca napetosti ni. Torej bo za pogon 1Gb rama pri 250 potrebno še precej več.
Zdaj sem sprobal z eno palčko 256MB z BH-5 in dela pri 250Mhz. Pri Memtestu padca napetosti ni. Torej bo za pogon 1Gb rama pri 250 potrebno še precej več.
@Moonman: to govori v prid moji teoriji o NB-ju kot omejujočem elementu.
Se pravi, da bo potreben še Vagp mod.
Do koliko je še "varno" dvigniti napetost? A lahko s tem škodujem grafični? V mojem primeru Radeon 9800Pro. Vem, da se je na starejših karticah z dvigom 3.3 linije povišala napetosti tudi na njej. A je temu še tako, ali pa imajo kartice že svoje regulatorje in se na dvig sploh ne "pritožujejo".
Kakšen trimer je priporočljiv za izvedbo tega moda? Na malvescorner predlaga 200k, a je že za Vdimm predlagal 50k, pa se 10k bolje obnese.
Do koliko je še "varno" dvigniti napetost? A lahko s tem škodujem grafični? V mojem primeru Radeon 9800Pro. Vem, da se je na starejših karticah z dvigom 3.3 linije povišala napetosti tudi na njej. A je temu še tako, ali pa imajo kartice že svoje regulatorje in se na dvig sploh ne "pritožujejo".
Kakšen trimer je priporočljiv za izvedbo tega moda? Na malvescorner predlaga 200k, a je že za Vdimm predlagal 50k, pa se 10k bolje obnese.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Moonman ()
MEDENA ::
No torej imaš
245*14 = 3430
Baraba! In ti bi rad več
245*14 = 3430
Baraba! In ti bi rad več
Zgodovina sprememb…
- polepsal: kuglvinkl ()
Hmmm, kot veš, nikoli ni dovolj Vedno te vleče, da bi izrisnil še več.
Procesor je z vodnim zmožen 260Mhz FSBja, vsak modul rama pa 253Mhz FSBja pri 2-2-2-5.
Zdaj pa čaranje....
Procesor je z vodnim zmožen 260Mhz FSBja, vsak modul rama pa 253Mhz FSBja pri 2-2-2-5.
Zdaj pa čaranje....
200k bo ravo prav. Grafična je bolj ali manj nedovzetna za nastavitev Vagp, ker ima tako svoje regulatorje napetosti, tako da je do 2 V razmeroma varno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | P4 2.4 C + Abit IC-7 MAX3 OC blemi...Oddelek: Navijanje | 1659 (1500) | Bug |
» | RAM Real Life Speed anketa - prošnja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 9142 (6581) | tiborrr |
» | Kingston KHX 3000 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 11121 (7922) | celada |
» | Katero plato in ram?Oddelek: Kaj kupiti | 1973 (1401) | MEDENA |
» | 333MHz rami preko 466Mhz FSB (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4295 (3519) | Alexius Heristalski |