Forum » Strojna oprema » Mini DV, firewire, USB, DV..wtf?:)pomoč newbie pri digitalnih kamerah
Mini DV, firewire, USB, DV..wtf?:)pomoč newbie pri digitalnih kamerah
||_^_|| ::
Na razpolago imam sharpov model digitalne MiniDV kamerce. Uporablja SD kartico (za slikice) in MiniDV kasete. Na riti ma USB, DV in AV priključke. Zdej me pa zanima kako najlažje in najmanj boleče spraviti recimo 60 min. videa iz kasete na računalnik? Preko USBja lahko če prav razumem prenesem samo posnete slikce iz kartice (precej brezveze). AV je analogni izhod za TV, VCR, itd. Kaj pa DV? Za to ni bilo priloženih nobenih kablov. Ma kdo kej več izkušenj s tem? kaj rabim?
Timmah ::
ja z USB lahko prenasas sam slike za DV pa nucas firewire kartico in pa kabl, pa seveda ustrezn program za zajemanje DV. sicer se da z windows movie makerjm a sam uporabljam
power director http://www.gocyberlink.com/english/prod... ki je za moje potrebe cist uredu, zajema mi tut sliko iz TV tunerja.
drgac se pa se ksn program najde
power director http://www.gocyberlink.com/english/prod... ki je za moje potrebe cist uredu, zajema mi tut sliko iz TV tunerja.
drgac se pa se ksn program najde
donde esta francesca
marS ::
USB maš več : usb1, usb 1.1 in usb 2.0 ki je primeren za prenos videa, samo moraš imet pa podporo za usb 2.0 na kameri in na računalniku.
Sicer se pa za DV največ uporablja FireWire povezava za kar nucaš PCI Firewire kartico in pa kak program za zajem, eden boljših je Adobe Premiere, ma je plačljiv,
skozi analogni izhod VHS, SVHS pa so posnetki malo manj kakovostni, zajameš jih v PCja lahko s kako TV kartico.
Sicer se pa za DV največ uporablja FireWire povezava za kar nucaš PCI Firewire kartico in pa kak program za zajem, eden boljših je Adobe Premiere, ma je plačljiv,
skozi analogni izhod VHS, SVHS pa so posnetki malo manj kakovostni, zajameš jih v PCja lahko s kako TV kartico.
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
Caligula ::
Za video se uporablja izkljucno firewire.
Rabis firewire kartico (ce nima podpore za firewire ze tvoja maticna plosca na racunalniku.
1.Kartica stane 5.000 SIT
2.Kaberl je 1.300 SIT v Harveyu
3. Rabis progam tipa Pinnacle Studio ali pa zastonj Moviemaker 2, ki je odlicen in preprost ko pasulj.
Rabis firewire kartico (ce nima podpore za firewire ze tvoja maticna plosca na racunalniku.
1.Kartica stane 5.000 SIT
2.Kaberl je 1.300 SIT v Harveyu
3. Rabis progam tipa Pinnacle Studio ali pa zastonj Moviemaker 2, ki je odlicen in preprost ko pasulj.
||_^_|| ::
Debest same dobre novice! tenks!:)
firewire mam na compu, sepravi rabim sam še kabl pa programčič:) dankešon!
p.s. se mi je zdel da bo firewire sam sm bil zmeden k v navodilih piše samo DV nikjer pa ne omenja firewire, no zdej sm najdu da nekje čist na mejhn piše da je to IEEE1394 kar seveda ustreza ognjeni žici
firewire mam na compu, sepravi rabim sam še kabl pa programčič:) dankešon!
p.s. se mi je zdel da bo firewire sam sm bil zmeden k v navodilih piše samo DV nikjer pa ne omenja firewire, no zdej sm najdu da nekje čist na mejhn piše da je to IEEE1394 kar seveda ustreza ognjeni žici
Caligula ::
Pol pa najbols da vzames Pinnacle studio, v original velikosti (cca 20 giga na uro) lepo porezes,... pol pa z TMPG encoderjem in templati, ki jih dobis na DC++... za KDVDje in KVCDje naredis KDVDje. Spravs tud do 5 ur zlo solidnega videa pol na en DVD pa se DVD komponente ga berejo kot navaden DVD (standalone komponente tudi)...
Cr00k ::
ce si bos pa lase susil, pa lohka fjrwajr kr na fen prklucs, pa bo iz fena bolj topl pihal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako stare kasete digitalizirati? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16707 (10875) | BorutK-73 |
» | iz kamere na PCOddelek: Programska oprema | 6219 (5184) | Tomay |
» | iz mini kasete v kameri,na računalnik kako?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3745 (3592) | sloxl8 |
» | Mini DV kamera Panasonic NV-GS11 - osebno mnenje (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6971 (5364) | pivmik |
» | Povezava digitalne kamere in računalnikaOddelek: Strojna oprema | 1433 (1281) | mrbungle |