» »

psihokineza

psihokineza

n2lisjak ::

Ma kdo kaksne izkusnje s tem?

[glede na pomankanje kakršnih koli konkretni podpor prestavljam v oddelek bolj sproščene narave -OwcA]
nfox

PROTOTIP ::

ja jest, sam nočem o tem govort preveč. Naj ti povem le, da me je enkrat nek čuden občutek prevzel, da bo kladivo, ki sem ga nameraval pustiti na ograji izginilo. Bil sem sam doma, tudi drugače ni bilo nikogar drugega v bližini hiše, zato se mi je zdel ta občutek zelo nenavaden. Za vsak slučaj sem si potihoma ponavljal v mislih, da je kladivo na ograji (da ne bi pozabil, kje je) in ko sem prišel iz garaže do ograje, kladiva ni bilo tam. Našel sem ga v svoji sobi in nikogar ni bilo blizu naše hiše tisti dan. V to sem prepričan.

link_up ::

whatever :) mogoce te je pa luna nosila :D

Thomas ::

Bull.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

PROTOTIP ::

Ko bi vsaj blo "bull". Jest mislm resno. Nemogoče je mogoče. Srečni vi, ki vam ni blo treba najbrž nikol se ubadat s kakimi nepojasnjenimi stvarmi.

nicnevem ::

IMO je stvar podobna zelo resničnim sanjam, v katerih sanjaš o nekihi dogodkih za katere si zjutraj prepričan da so se tudi v resnici zgodili....pred nekaj časa sem sanjal da sem naredil neke seminarske naloge za programiranje ter jih tudi zagovoril,...še dobr da sem kmal pogruntal da jih v resnici še niti nisem začel delat ;)

Tebi se je pa verjetno "sanjalo" da si zagotovo in 1000% pustil kladivo na ograji....glede na to da si ga potem našel v sobi si se očitno motil ;) ....pač, človeku se marsikaj zgodi, ampak zato še ni treba verjet v neke čarovnije, pa naj bodo še tako privlačne da prav upaš in nazadnje še verjameš da obstajajo tudi izven tvoje domišljije. Sej js bi bil tud rad Gandalf, da ne boš mislu,...samo vesolje pač ni tako narejeno in bo očitno treba do Protokola počakat :D 8-)....

PROTOTIP ::

Tebi se je pa verjetno "sanjalo" da si zagotovo in 1000% pustil kladivo na ograji...


Ja pa verjetno se mi je sanja vsak dan tud to, kar vsak dan vidim, torej TV anteno, ki sem jo pribil na strešni tram, pa verjetno se sanja to tud vsakmu, ki jo vidi, pa verjetno tud tole kar zdele pišem se v resnice ne dogaja ampak imam le občutek da se dogaja, pa tud vaše poste ki jih berem niso vaši posti, ker verjetno se mi samo sanja...

Res bi blo bolje, da se v to debato ne bi spuščal, ker se ti ni še nič podobnega zgodilo. Sem pa že naletel na ljudi, ki so podobne nepojasnjene stvari doživeli in so bolj konstruktivne odgovore dajali.

Brane2 ::

Neo, wake up... >:D

Vanich ::

Hmmm, tale kladu mi je nekam znan, nekje sem že slišou za podoben primer..., aha se že spomnem:

"And there shall in that time be rumours of things going astray, and there will be a great confusion as to where things really are, and nobody will really know where lieth those little things with the sort of raffia work base, that has an attachment they will not be there. At this time a friend shall lose his friends's hammer and the young shall not know where lieth the things possessed by their fathers that their fathers put there only just the night before ..."
:D

Ni težko ugant od kod je ta skript.:D
Če pa gdo ne ve, mu pa nočem pomagat, ker je totalen ignorant.;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

PROTOTIP ::

Od kod je ta skript in kaj veš ti o telekinezi?:|

Thomas ::

Ma tole je prov impresivno. Posnamejo nek film, z neko čudno zgodbico, čez par desetletij je pa polno "glavnih ali stranskih junakov tega filma", ki razlagajo kinopredstavo kot lastno življensko štorijo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

PROTOTIP ::

Zgleda da živim v neki "zoni somraka" 8-O Čez neki časa ne bo nič nenavadnega, če bo kak radiator šel ven na sprehod, pa monitor v gostilno na pir :))

Thomas ::

Glede tega je Freud imel prav. Na svet človek projicira dogajanja v svoji glavi.

Velika modrost je to prepoznati, tudi kadar se možgani grdo poigravajo s tabo in jim to jasno pripisati, ne pa iskati v zunanjem svetu kakšnih čudežnih dogajanj.

Se mi zdi, da PROTOTIP to skoraj zmore v svojem zadnjem postu. Kar ni majhna stvar.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

link_up ::

moc uma je ogromna...samo ne pa kr tko, da se ti zdi...treba to razvijat...potem se ti sele pricenja dozdevat...

Thomas ::

Ja, ja. Mislim, da maš prav.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vanich ::

Aja, z mojim prvim odgovorom, ki je vsebovala del skripte iz filma "Life of Brian" sem se delal norca.
In to iz vseh psiho-kinezo-etc,etc-verujočih.
Tako kot so se Montyevci delal norca iz kvazi-prerokov, ki govorijo nebulozne bedarije (...At this time a friend shall lose his friends's hammer and the young shall not know where lieth the things possessed by their fathers that their fathers put there only just the night before ...)
Asociacija je bila pa "izgubljeno kladivo".
Zgleda da mam zlo zakompliciran smisu za humor.:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

n2lisjak ::

Ja, verjetno nočeš govoriti o tem, ker ni tako 100% ampak je veliko možnosti da se ti samo dozdeva.

Gelede izkušenj pa sem mislil bolj resnične npr. premikanje predmetov pred očmi.
P.S.:ima kdo takšne PK sposobnosti ?
nfox

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: n2lisjak ()

whatever ::

En moj kolega je trdil, da je premaknil pred par leti krožnik na mizi za centimeter ne da bi se ga dotaknil. Zraven je bla njegova mama, ki naj bi to videla in mi je reku naj kar njo vprašam če ne verjamem. Seveda mu nisem. Pomoje je bla miza mal nagnjena pa je krožnik zdrsel sam od sebe. Ga bom vprašu če je še zmeraj enakega mnenja.

BigWhale ::

Z dost mocnim prdcem lahko marsikaj premaknes na daljavo... ;>

PROTOTIP ::

A ni bilo pred leti pri nas, v Sloveniji, ena nenavadna in nepojasnjena zadeva v zvezi s predmeti, ki so iz hiše sami leteli, pa še po televiziji je bilo, tak da ne morš trdit, da se je dogajal le v glavi enega 8-O . Pa tud en nlp so enkrat posnel v bližini bivšega WTC v ameriki, imam še nekje ta posnetek na kompjuterju, na kazzi sem ga našel. Sej vem, da je posnetke možno priredit, ampak ne na tak stvaren način, po drugi strani, marsikaj nepojasnjenega sem že doživel v svojem ne preveč dolgem življenju, tak da ... Posnetek lohk torej na kazzi najdete (search - ufo newyork) in boste pol povedal, kaj si mislite. :(

nevone ::

Tiste vzorci v pšenici naj bi tudi nastajali na misteriozen način. Potem se pa izkaže da jih dela človek. Včasih res kakšnen dogodek izgleda precej čudno, vendar se je treba najprej potrudit poiskat kakšno realnejšo razlago. Razen, če so ti dogodki kvantne fluktuacije. Sicer ne verjamem, ampak razlaga bi to lahko bila, seveda če ni boljše. Verjetno pa kvantne fluktuacije niso tako pogoste.

o+ nevone

PROTOTIP ::

Seveda, vsako stvar ne morš jemat resno, ker potem lahko hitro nekdo začne manipulirat z nekimi torej prej omenjenimi krogi, da bi nase pritegnil pozornost.
Brez skrbi, tud jest si želim najti razlago na stvarni osnovi. Ta zadnja stvar, ki si jo želim, je da bi razmišljal v tej smeri, da je predmet oživel ali pa da ga je kak duh premaknil. Torej, želim priti do "znanstvene razlage". Pa vendar, glede na doživeto, do tega ne moram priti, kar se mi zdi ključni problem pri vsem tem. Vi si lahko razlagate po svoje, kakor si želite in ker me ne poznate, (al pa če me, pa vas boli k...:) bo vaša razlaga nekako temeljila brez čutne izkušnje in iščete razloge v filozofiji na način: Verjetno gre za nek običajen pojav ali pa še celo kaj pa če si ti je vse skupaj le sanjalo... Slednji odgovor sem nekako pričakoval od povprečne osebe, zato sem tudi napisal, da o tem nerad govorim, ker pač zadeve niso niti meni jasne, kaj šele tistmu ki o tem samo bere. Razlog, zakaj sem to omenil, ker je doživeto nekako povezano s temo.

Pa še neki; lohk sam samemu sebi čestitate, če se vam ne dogaja kej takega, torej, nepojasnjenega. Resno mislim in sploh ne zamerim, če nekdo misli, da se mi je vse skupi le sanjalo, kajti tud jest si močno želel v te besede verjet.

link_up ::

mistery :D ...buuuu :D

sam je fajn tema :)

DoberMan ::

Na astral society imaš par tk filmčkov, od psi koles do lebdečih svinčnikov.

Mene pa zanima kakšna je razlaga (zelo) pogostega vrtenja psi kolesa? Če rečemo da je veter ali kaj podobnega se to poruši ko čez kolo poveznemo stekleno skledo kolo pa še vedno uspešno vrtimo. A se potem zrak v skledi različno segreva in kroži pa to vpliva no kolo ali kaj? Pa še par stvari je s temi kolesi. Bolj ko vadiš prej se začne kolo (v relativno istih pogojih) vrtet. Zakaj? Sej ne more zrak kar naenkrat pa prej koržit kot je pred par tedni. In potem vsak dan še hitreje.
In na koncu lahko stojiš na drugi strani sobe in je kolo lepo pri miru potem pa rečeš ok gremo se skoncentriraš in se kolo zavrti. Men to ni čisto nič jasno. Razen če je to telekineza, potem je jasno.

p.s. men je ratal kolo sicer do sedaj komaj premaknit. Sam premaknil se ja pa ravno takrat ko sem jaz "vplival" na to, drugače je pa kar cele dneve pri miru. No ja

PROTOTIP ::

Razen če je to telekineza, potem je jasno


Telekineza - psihokineza, v čem je sploh razlika? Drugač pa, mislim, da je velka razlika, če veš, da si sam vplival na to da se je nekaj takega zgodilo. Hudir je, če se neki kar takega samo po sebi dogaja, neki kar je izven tebi znanih fizičnih zakonov. Meni je kvantna fluktacija bolj tuja stvar. Ne moram vedet niti kdaj niti zakaj se zgodi oziroma pravilno reagirat ob kvantni fluktaciji in to je največji problem.

Tudi dobre stvari, ki se zgodijo iz nepojasnjenih razlogov, povzročijo negativen odziv.:\

Tic ::

DoberMan: Lahko malo bolj pojasniš tvoje kolo? Hvala.
persona civitas ;>

Thomas ::

Veš kako je s temi psi kolesi?

Vrtijo se zaradi zračnih tokov, ki bastanejo zaradi neenakomernega gretja.

Znanstveno relevanten poskus, ki bi pokazal (ne)delovanje "psiho vpliva" je takle:

Dobiš random urnik čez naslednjih par ur, kdaj vplivaj in kdaj ne. Naredi se pa record za vsako sekundo, s kakšno hitrostjo se zadeva vrti.

Če imata potem oba data streama kakšno statistično relevantno korelacijo, potem vplivaš. Če ne, ne. Je samo poigravanje v stilu: "Na kaj te spominja tisti oblak? A ni ravno tak, kot zemljevid pokrajine Panjab v Indiji al kje je že?"
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DoberMan ::

Psi kolo je en kos papirja na šivanki ki se vrti..
evo linki :
psi stuff
how to build ..

DoberMan ::

Thomas sej to glede zračnih tokov je tud men logično.

Samo v sobi se kolo ne vrti. Delam kej na računalniku in ga lahko stalno opazujem. Je pri miru. Potem pa približam roko ... pa se vrti.
Možno je da s svojo telesno toploto povzročim dovolj velike temperaturne spremembe da se kolo zavrti. Saj namreč ni potrebna kakšna huda sila pa premik, trenje med "kolesom" in šivanko je minimalno.

To mi je vse logično. Ni mi pa čist logično kako ga nekateri (ne jaz) vrtijo če je pod kozarcem.
Pa ga baje vrtijo isto na komando.

nicnevem ::

bom kr tukaj nekaj vprašal, glede na to da že potekajo bolj misteriozne debate...buuuuuuuu :D

Dons sem mal bluzil po FRIju, ko enkrat prilezem do enga laboratorija v kleti - mislim da je bil za kognitivno modeliranje (karkol pač že je to),...kakorkol, na vratih ne bil naliman en fleten list na katerem je pisal nekaj o uporabi KIrlianove kamere - to naj bi blo eno na novo razvito čudo tehnike, ki lahko zaznava bioelektromagnetno sevanje, ki ga oddajajo živa bitja in na podlagi teh meritev lahko sklepamo na počutje nekega osebka (in še polno ostalih stvari).

Zanima me kaj si mislite o tem, ker meni se vse skup zdi kot da sploh ne paše na en resen faks, ampak bolj k kakšnemu Daniju.... mogoče sem pa le edini, ki še ni slišal za bioEM sevanje :\ ....v bistvu si niti približno ne predstavljam na kakšnem principu bi ta naprava delovala - mogoče mi bo kdo o vas pojasnil , al pa bi blo najbol da grem kr prfoksa (mislm da Kononenka) vprašat - samo če si me zapomne bom v naslednjih letnikih oplel ;)

Brane2 ::

Krilianova kamera ni novo cudo tehnologije. Stvar je znana celo vecnost, ne vem pa kaj naj bi dokazovala.

nicnevem ::

>Krilianova kamera ni novo cudo tehnologije.

Sej se je meni tud zdelo da sem za stvar že nekje slišal...fora pa je, da na tistem listu dobesedno piše, da je stvar na novo razvita :\

Z njo hočejo baje nekateri dokazovati avro...ne vem pa kaj ima ta reč delat na faksu, sej se menda ne grejo nekega vudumambojambota

PROTOTIP ::

Mene že dolg nadzorujejo s to napravo. Sam zmeri pridejo do napačnih podatkov :D :D :D :D

Thomas ::

Bul.

Mau snemajo v IR spektru, mau u vidnem, mau filme mečkajo ... to je vse.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

n2lisjak ::

Sicer nisem prepričan, da PK obstaja, ampak le iščem dokaze.
Sicer pa nekaj zmorem nekaj v telepatiji.
Pravzaprav midva z bratom. 100% Ni hec.

Kaj pa znani primer zavijanja žlice?
nfox

nicnevem ::

>Kaj pa znani primer zavijanja žlice?

...a si mal prevečkrat Matrix gledu...:D

IMO si to kake fancy optične prevare...

n2lisjak ::

To je starejše od matrixa

Thomas ::

To je Uri Geller. En zanimiv slepar, ki je kakor zvijal žlice. Matrix so pa zadevo poexplojtali. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

n2lisjak ::

Hvala lepa za pojasnilo.
:)
nfox


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Telekineza

Oddelek: Loža
368657 (8020) Gandalfar

RESNICA o homoseksualnosti

Oddelek: Problemi človeštva
81920 (1867) Gandalfar
»

Psionika

Oddelek: Loža
172078 (1654) BorisT
»

Poškodbe... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
518177 (6959) ;-)
»

Telekineza ali sranje :)? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
805970 (4740) gzibret

Več podobnih tem