Forum » Zvok in slika » Videomontaza doma
Videomontaza doma
mzupin ::
Nekaj let sem montiral videoposnetke po raznih TV-jih in studiih a se nikoli nisem resno poglobil v strojno opremo na kateri sem delal. Sedaj bi rad montiral doma, pa me zanima, kaksno opremo oz. program mi lahko priporocite.
Delal sem najvec na FASTU - Liquid silver, ki zahteva precej Eurov in ne pride v postev.
LP
Delal sem najvec na FASTU - Liquid silver, ki zahteva precej Eurov in ne pride v postev.
LP
IceIceBaby ::
Veliko je odvisno od tvojih potreb in proračuna. Proji dosti uporabljajo Mace, tako, da tukaj nimaš kaj zgrešit. Jaz osebno bi nabavu eMaca 1.25 in zraven en velik hiter firewire disk in seveda Final Cut Express (poceni in zelo zmogljiv program). Procesorske moči res ni toliko kot na kakšnih P4 sistemih, ampak po izkušnjah zadeva dela dosti boljše kot povprečen PC za podoben denar.
Na PCju imam pa izkušnje s Pinnacle studio 8 in premierom. Pinnacle je dokaj enostaven in primeren za začetnike, ampak mu manjka precej pomembnih funkcij. Poleg tega se mi je velikokrat sesul ali zablokiral med renderiranjem. V premiere se pa nikoli nisem preveč poglabljal, ker se mi zdi dokaj kompliciran.
Na PCju imam pa izkušnje s Pinnacle studio 8 in premierom. Pinnacle je dokaj enostaven in primeren za začetnike, ampak mu manjka precej pomembnih funkcij. Poleg tega se mi je velikokrat sesul ali zablokiral med renderiranjem. V premiere se pa nikoli nisem preveč poglabljal, ker se mi zdi dokaj kompliciran.
mzupin ::
O Macu sem slisal da so cool samo cena je precejsnja pa se meni je cist nepoznan. Se nikoli nisem delal na Macu tko da o njem niti nisem razmisljal. Pinnacle pa je itak tko tko. Je kupu FASTA in NI ne vem kaj glede na ceno. Pa tud se sesuje ceprav je bla masina kar na nivoju. No, predvsem cena je visoka in vsi dodatki.
Jest bi rabu tako stvar -zato PC- da je kompatibilna in da lahko dobim cim vec programov.
LP
Jest bi rabu tako stvar -zato PC- da je kompatibilna in da lahko dobim cim vec programov.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [uradna tema] Pinnacle (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 20194 (7740) | dire |
» | TV tunerji (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7440 (5507) | Tiash |
» | TV Kartica / TunerOddelek: Kaj kupiti | 1990 (1584) | dizel |
» | ::DV obdelava::Oddelek: Sedem umetnosti | 1190 (1040) | Pithlit |
» | TV karticaOddelek: Zvok in slika | 1168 (843) | slavc |