Forum » Hlajenje in modifikacije » predelan napajalnik
predelan napajalnik
Zzzzzzz ::
Živjo
Torej, zanima me, kako se (če se) da ATX napajalnik "prepričat", da se npr. računalnik, če mu zmanjka elektrike, sam prižge oz. da vklop računalnika ne bi bil odvisen od stiska gumba za vklop, ampak od prisotnosti električne napetosti v vtičnici, na katero je priklopljen. Ker to bo kot en majhen serverček pa se mi zdi neumno ga it vklapljat po vsakem izpadu elektrike...
thx
Torej, zanima me, kako se (če se) da ATX napajalnik "prepričat", da se npr. računalnik, če mu zmanjka elektrike, sam prižge oz. da vklop računalnika ne bi bil odvisen od stiska gumba za vklop, ampak od prisotnosti električne napetosti v vtičnici, na katero je priklopljen. Ker to bo kot en majhen serverček pa se mi zdi neumno ga it vklapljat po vsakem izpadu elektrike...
thx
Wad@ ::
Meni se je enkrat kar sam užigal..pa ne vem zakaj. ko sem na novo dal cpu je blo ok.
aja, če nimaš u biosu se bi morda dalo kar z jumperjem na plati, kjer drugače daš tipkalo(tam ko imamo priklopljeno 'stikalo' za vklop compa).Lle da nism prepričan saj ponavadi imamo tipkalo, jumper pa bi bil stikalo
aja, če nimaš u biosu se bi morda dalo kar z jumperjem na plati, kjer drugače daš tipkalo(tam ko imamo priklopljeno 'stikalo' za vklop compa).Lle da nism prepričan saj ponavadi imamo tipkalo, jumper pa bi bil stikalo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15261 (5012) | acookook |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Strojna oprema | 2521 (2276) | zinedine |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17909 (14032) | G_mAn |
» | Zagon PC-ja preko podaljška!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2253 (1839) | Pyr0Beast |
» | računalnik se sam zaganja!Oddelek: Strojna oprema | 2440 (1896) | Juventus |