Forum » Strojna oprema » Vgradnja trdega diska
Vgradnja trdega diska
gladius ::
Lp!
Pravkar sem si kupil nov disk pa bi prosil za par nasvetov glede vgradnje...trenutno imam v racunalniku dva diska - primary master (wd 10gb) in pa primary slave (fujitsu 2gb) - tega 2gb bi dal ven in bi dal noter novega (ibm 40gb) - zanima me ce lahko 2gb kr odklopim in priklopim novega - novega morem verjetno nastavit na slave - je to v redu ce je vecji disk na slave (ce je to sploh pomembno )...se lahko nov disk po vgradnji takoj uporablja ali ga je potrebno formatirat - mogoc se kej drugega? Moram biti pri vgradnji na kaj se posebej pozoren ?
Pa se neki glede datotecnih sistemov - nalozene mam Win XP - na C: (primary master, wd 10gb) imam NTFS - kaj je boljse za nov disk (ki bi ga vgradil) FAT ali NTFS? Hvala za odgovore!
Pravkar sem si kupil nov disk pa bi prosil za par nasvetov glede vgradnje...trenutno imam v racunalniku dva diska - primary master (wd 10gb) in pa primary slave (fujitsu 2gb) - tega 2gb bi dal ven in bi dal noter novega (ibm 40gb) - zanima me ce lahko 2gb kr odklopim in priklopim novega - novega morem verjetno nastavit na slave - je to v redu ce je vecji disk na slave (ce je to sploh pomembno )...se lahko nov disk po vgradnji takoj uporablja ali ga je potrebno formatirat - mogoc se kej drugega? Moram biti pri vgradnji na kaj se posebej pozoren ?
Pa se neki glede datotecnih sistemov - nalozene mam Win XP - na C: (primary master, wd 10gb) imam NTFS - kaj je boljse za nov disk (ki bi ga vgradil) FAT ali NTFS? Hvala za odgovore!
- spremenil: gladius ()
Zheegec ::
Niti ni važno če je master/slave, tako da ga daj kar na slave, ne komplicirat, itaq imaš OS na master.
Na disku moraš ustvariti particijo (particije) in jih formatirati (v NTFS itaq).
Na disku moraš ustvariti particijo (particije) in jih formatirati (v NTFS itaq).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
gladius ::
Aha torej ceprav nimam OS-a gor je bols da je NTFS - kako pa ga lahk formatiram v NTFS ?(se da v fdisku?) - ali rabim kaksen poseben program?
MEDENA ::
maš to opcijo tudi v WIN XP :
CONTROL PANEL
ADMINISTRATIVE TOOLS
COMPUTER MANAGEMENT
LEVO menu pod STORAGE imaš DISK MANAGEMENT ...označi željeno particijo ( naj bo prazna ) , desni klik - FORMAT tam maš pa NTFS
CONTROL PANEL
ADMINISTRATIVE TOOLS
COMPUTER MANAGEMENT
LEVO menu pod STORAGE imaš DISK MANAGEMENT ...označi željeno particijo ( naj bo prazna ) , desni klik - FORMAT tam maš pa NTFS
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne dojame da mam nov disk not kva je to?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1154 (927) | nornaigre |
» | disk- v biosu ga zazna v WIN XP ne???Oddelek: Pomoč in nasveti | 930 (850) | BlackHole |
» | Win XP boot problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1375 (1255) | junior |
» | V Windowsih ne vidim diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1076 (924) | perci |
» | DISK NE GRE NOTEROddelek: Pomoč in nasveti | 1203 (934) | TheHijacker |