» »

disk- v biosu ga zazna v WIN XP ne???

disk- v biosu ga zazna v WIN XP ne???

BlackHole ::

Kaj bi lahko bilo narobe? Disk, na katerem je sistem, dela v redu, sekundarnega pa ne zazna v Windowsih. Včeraj sem kupil nov ATA kabel (okrogel), ker mi je pri starem začelo javljat neki "no 80 conductor", vendar je disk še zaznalo v Windowsih, potem pa kar naenkrat ne več. Ko sem dal gor nov kabel, je stvar ista. Sistem se normalno zažene, vendar diska v raziskovalcu ne vidim, v "sistemskih napravah" pa ga vidim. Disk je star komaj mesec in je delal v redu do tega.

delfinus ::

Preizkusi disk v drugi masini. Jumper naj bo na Slave, glej da je na primary mastru na master. Glej, da je kabel pravilno obrnjen. Zdaj je ponavadi, da gre moder konektor na maticno, crna pa v diska. Ponavadi sta disk konektorja tudi bolj skupaj, conector na maticno pa je najbolj oddaljen. Ce je narobe obrnjen pride lahko pride do tistega no 80 connductor cable attached. SEm to dozivel sam. Za brezhibno delo je priporocljivo, da kabel ne presega dolzine 65cm. Ampak to ni pravilo, poznam primere, ko deluje tudi na 90cm cisto vredu na ATA100 ali ATA133. V glavnem preskusi v drugi masini in porocaj.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

strle12 ::

Probaj format v dosu morde se ti je disk sesedel!!

Probaj
Postati velik je veliko dejanje!!
Da si velik pa so le sanje!

BlackHole ::

Da dodam še nekaj informacij. Ko sem priklpaljal ta novi kabel (90 cm), sem ga tišal noter narobe obrnjenega (je.bem ti brzino!), tako da sem celo zlomil en pin oz. kontakt, vendar sem ga nesel na servis, kjer so mi ta pin zalotali nazaj. Je pa fora, da je tisti pin zdaj malo bolj noter od ostalih, ni v isti ravnini (za kakih 1.5mm), tako da ne vem če lahko to kaj vpliva.
Sem pa pogledal v Computer managment->Disk managment in tam vidim oba diska, s tem da pri tem nedelujočem piše "Unllocated". Torej, kot bi bil neformatiran. Jutri ga bom priklopil še na drug računalnik. Je pa ta disk bil pred tem razdeljen na dve particiji (velik je pa 160Gb) in je lepo delal.

Še kak predlog?

BlackHole ::

Pa še eno vprašanje. Kako naj pridem v DOS, če imam na disku WIN XP in NTFS particije. Ali bo znalo brat particije, če uporabim zagonski CD od WIN98?:8)

xenon74 ::

no DOS in XP, not at all.
Recovery Console preko XP-setup cedeja.

Saj si si že sam odgovoril. Lotanje je spremenilo lastnosti žile zato ti drugega diska ne zazna oz. zazna nepravilno. Zamenjaj kabel pa bo verjetno normalno delalo.

X74


aja no 80 conductor..... ti javlja če imaš na ATA66/100/133 controler priklopljen kakšen star 40 žilni kabel. Javlja ti tudi če imaš na 40- žilni kabel priklopljen samo CD-ROMa na secondary portu. Tud nov disk lahko priklopiš na star kabel delal bo vendar max na ATA33 = teor. 33MB/s.
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_display.php?teamid=30319

BlackHole ::

No zdaj sem disk priklopil na drug računalnik in je isto kot na mojem, bios ga zazna, tudi upravljalec naprav v WIn XP, vendar raziskovalec ga ne vidi. Zgleda, da bo treba formatirat. Kaj pravite? Kaj pa tole, ga foramtiram potem z kakim programom za reševanje podatkov potegnem nazaj kar se bo dalo. V bistvu ni bilo gor nič tako drastično pomembnega.

BlackHole ::

Sem se odločil, da bom najprej rešil podatke (z GetdataBack for NTFS), ker gre tudi če diska ne zazan popolnoma in potem formatiral in upal, da mi ga po formatiranju bo zaznalo.

BlackHole ::

Xenon74, preko recovery console mi XP-ji ne dovolijo zagnat datoteke Ghost.exe (kot da ne bi obstajala). Sem jo, preden sem šel v konzolo, skopiral v Windows mapo. Še kakšna ideja?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

secondary ide channel no 80 conductor install

Oddelek: Pomoč in nasveti
181460 (1268) Lizard
»

Kaj narediti ko prvic prikljucis disk

Oddelek: Strojna oprema
161183 (980) mihec87
»

Problem z IDE kablom, prenosom podatkov...

Oddelek: Pomoč in nasveti
91056 (977) Tilen
»

racunalnik ne dela - monitorja ne prizge, pinga ni

Oddelek: Pomoč in nasveti
15987 (852) Sahel
»

problem z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
141203 (987) mikrochip

Več podobnih tem