Forum » Programiranje » Pomoč za izdelavo Podatkovne baze
Pomoč za izdelavo Podatkovne baze
sc5899 ::
Lep pozdrav!
Zanima me v katerem programu bi lahko napisal mysql bazo?!
Na internetu sem brskal vendar nisem našel nič uporabnega za kaki primer ali navodila za idelavo baze! Rabil bi kako razlago za izdelavo!
Kaj pa pravite na MS Acces 2003?
Nimam veliko izkušenj! Kako je potem to težko povezati z apliakcijo v C++?!
Mislim da s sql stavki najlažje.
A mi lahko kdo malo razloži te stvari
Hvala
Lp
Na internetu sem brskal vendar nisem našel nič uporabnega za kaki primer ali navodila za idelavo baze! Rabil bi kako razlago za izdelavo!
Kaj pa pravite na MS Acces 2003?
Nimam veliko izkušenj! Kako je potem to težko povezati z apliakcijo v C++?!
Mislim da s sql stavki najlažje.
A mi lahko kdo malo razloži te stvari
Hvala
Lp
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
svendej ::
Nekaj hitrih odgovorov:
poglej - MySql je program, ki ti omogoča delo z bazo podatkov. Program omogoča tudi izdelavo baze z vnašanjem SQL stavkov. Kako to narediš, ti piše v dokumentaciji, ki jo je navedel že Baja. Seveda obstajajo tudi vmesniki (npr. php vmesnih PhpMySQl administrator ali nekaj takega), ki ti to delo olajšajo in ti ni potrebno poznati vse ukaze.
Sicer je izdelava baze podatkov cela znanost in veliko debelih knjig je napisanih na ta račun. Za začetek ti vsekakor priporočam Micro$oft Access, vendar le toliko, da začneš spoznavati principe. Videl sem že veliko podjetij, ki imajo lastno bazo narejeno v Accessu in zadeve zelo lepo funkcionirajo, saj je delo v Windows okolju za navadne uporabnike prijazno. Težava nastane, ker je Access pri delu z večjimi bazami grozovito počasen, žal pa tudi nezanesljiv. Torej - dokler se misliš igrati in klikati, delaj z Accessom, če pa te zanima kaj več se poglabljal v razne MySQL, Postgree, Oracle, SAP, ....
O povezavah s C++ ne vem dosti (čeprav gotovo kaj obstaja), vem pa, da deluje v Javi in to tako v MySQL-u kot v Accessu. Če te bolj zanima, ti lahko pošljem kakšno demonstracijo delovanja povezav z bazo.
LP
poglej - MySql je program, ki ti omogoča delo z bazo podatkov. Program omogoča tudi izdelavo baze z vnašanjem SQL stavkov. Kako to narediš, ti piše v dokumentaciji, ki jo je navedel že Baja. Seveda obstajajo tudi vmesniki (npr. php vmesnih PhpMySQl administrator ali nekaj takega), ki ti to delo olajšajo in ti ni potrebno poznati vse ukaze.
Sicer je izdelava baze podatkov cela znanost in veliko debelih knjig je napisanih na ta račun. Za začetek ti vsekakor priporočam Micro$oft Access, vendar le toliko, da začneš spoznavati principe. Videl sem že veliko podjetij, ki imajo lastno bazo narejeno v Accessu in zadeve zelo lepo funkcionirajo, saj je delo v Windows okolju za navadne uporabnike prijazno. Težava nastane, ker je Access pri delu z večjimi bazami grozovito počasen, žal pa tudi nezanesljiv. Torej - dokler se misliš igrati in klikati, delaj z Accessom, če pa te zanima kaj več se poglabljal v razne MySQL, Postgree, Oracle, SAP, ....
O povezavah s C++ ne vem dosti (čeprav gotovo kaj obstaja), vem pa, da deluje v Javi in to tako v MySQL-u kot v Accessu. Če te bolj zanima, ti lahko pošljem kakšno demonstracijo delovanja povezav z bazo.
LP
sc5899 ::
Svendej:
ful bi mi pomagal ja! pošljki kaki primer!
Mi smo na faksu zdaj delali z oraclom vendar si nevem namestit programske opreme.
alex1983@email.si
A imaš kaka navodila za MS Acces?!
Hvala ti še enkart!
Ko bi vsi tak resno odgovarjali!
ful bi mi pomagal ja! pošljki kaki primer!
Mi smo na faksu zdaj delali z oraclom vendar si nevem namestit programske opreme.
alex1983@email.si
A imaš kaka navodila za MS Acces?!
Hvala ti še enkart!
Ko bi vsi tak resno odgovarjali!
snow ::
Enkrat je tudi mene zanimala c++ in mysql povezava... naletel na mysql++.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spletna videotekaOddelek: Programiranje | 3891 (3081) | nuclear |
» | Delphi ali c++?Oddelek: Programiranje | 3069 (2626) | mspiller |
» | Katero orodje za programiranje?Oddelek: Programiranje | 2286 (1818) | M.B. |
» | kako do mysql v win2k z IIS?Oddelek: Programiranje | 1695 (1552) | webblod |
» | v sqlOddelek: Programska oprema | 1346 (1277) | Yohan del Sud |