» »

Nastavitev resolucije grafike

Nastavitev resolucije grafike

Igor0 ::

Imam dva uporabnika na compu. Uporabljam Win XP. Vse kar je v compu uporabljata oba. Nastavil sem dva uporabniška računa in pri nastavitvi resolucije je nastopila težava. Eden od uporabnikov bi naj imel drugačno resolucijo grafike. Nikakor mi ne uspe nastaviti resolucije za vsakega posebej. pri loginu bi se morala spremeniti tudi resolucija, pa ostane takšna, kot je bila pri prejšnjem uporabniku. V helpu nisem našel nič. Če tega ni mogoče izvesti, pa rabim pomoč pri nastavitvi ikone na namizje enega samega uporabnika, ki bi s klikom spremenila resolucijo, pri naslednjem kliku pa bi jo vrnila nazaj.

Kakšne ideje ?

LP Igor

gkovac ::

Zakaj pa hočeš imet nižjo / večjo resolucijo pri enem oziroma drugem uporabniku? Če želiš recimo spremeniti izgled desktopa za nekega uporabnika (recimo da vidi malce slabše in hoče zato imeti nižjo resolucijo). To lahko rešiš z SHEMO v windowsih. Nastavitve najdeš v Control Panel -> Display -> Apperance.

Malce se poigraj in upam, da ti je to pomagal.
lp,

Igor0 ::

To sem naredil najprej, vendar je ponujena najnižja resolucija previsoka, zato je potrebno nastavljati v dodatnih možnostih. Pa tudi drugi uporabnik hoče biti uporabnik in ne nastavjalec okolja. Torej res je da slabše vidi in zato želi imeti manjšo resolucijo na klik, (in ne, kot pravi sam " nastavljal pa že ne bom - hočem na prijavo ali klik na namizju"), in to moram urediti. Ne želi namreč iskati po dodatnih nastavitvah ...

Ali je torej kakšna rešitev za ta problem ?

LP Igor

gkovac ::

hmmm... zanimivega uporabnika imaš na grbi ni kej :)

A ne obstaja nekje en programčič, ki ti nastavi resolucijo? Mislim, da celo laufa v trayu in po moje bi prav lahko naredil samo ikonco ki bi potem spremenila resolucijo na željeno "velikost"... malce prebrskaj po guglu in povej kaj si ugotovil.
lp,

beni ::

Google mi je ponudil 'Display Resolution Manager' in zadeva je rešila moje težave.

Bom večkrat moral po Googlu iskat, ne pa da težim po forumu s stvarmi, ki so že narejene in dostopne.

Hvala za namig

LP Igor

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bližnjica za spremembo resolucije

Oddelek: Pomoč in nasveti
5641 (553) Mare3
»

Nastavljanje ločljivosti monitorja

Oddelek: Pomoč in nasveti