Forum » Omrežja in internet » Geslo za dostop do interneta
Geslo za dostop do interneta
brzy ::
Imam ADSL in otroke, ki brskajo po netu. Kako lahko nastavim, da bojo Winsi zmeraj ko bo kdo hotel na internet oz. odprl IE vprašal za geslo !!????
Po vpisu pravega gesla potem lahko srfaš po internetu.
Hvala!
Po vpisu pravega gesla potem lahko srfaš po internetu.
Hvala!
Kaboom ::
kaj ti nikoli ne vneseš gesla ko hočeš da se računalnik poveže na internet? vem da obstaja funkcija da si adsl dialer zapomni geslo - ampak zakaj potem ti ne veš da obstaja če ga uporabljaš. v nastavitvah izklopi to funkcijo pa bo točno to kar si ti želiš.
če pa te bo pekla vest ker otroci ne morejo na cartoonnetwork ali pa kake druge otroške, poučne strani pa raje inštaliraj kak parental control program ki nadzira in cezurira neprimerne stvari.
če pa te bo pekla vest ker otroci ne morejo na cartoonnetwork ali pa kake druge otroške, poučne strani pa raje inštaliraj kak parental control program ki nadzira in cezurira neprimerne stvari.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
CaqKa ::
ali pa recimo v histori pogledaš na katere strani ti froc zahaja in neprimerne dodaš v browserjev popup filter ako ga uporabljaš.
Microsoft ::
brzy, to da bi mel otrok doma ADSL pa onemogocen dostop do neta se men zdi skrajno bedno za otroka. Pismo, internet je OGROMNA baza podatkov.
Drgac bi ti jst priporocal, da si das gor recimo Norton Internet Security. S tem bos med drugim omejil dostop do xxx strani in podobno.
by Miha
Drgac bi ti jst priporocal, da si das gor recimo Norton Internet Security. S tem bos med drugim omejil dostop do xxx strani in podobno.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
Matri[X] ::
Če uporabljaš XPje, je to lahko narediti. Kot prvo, znebi se Internet Explorerja, namesti recimo Mozillo Firefox in jo nastavi za privzeti spletni brskalnik. Potem kot administrator (tvoje uporabniško ime) spremeni NTFS dovoljenja do mape, kjer imaš nameščeno mozillo tako, da ima samo neki tretji user dostop do nje (recimo ti - priporočljivo je imeti več uporabniških imen na računalniku v tem primeru). Potem pa na namizju otrok (pod njihovim uporabniškim imenom) narediš bližnjico do Mozille in v nastavitvah bližnice nastaviš, da se požene kot drug uporabnik. Ko bo otrok pognal bližnjico, se mu bo na zaslonu okno, kjer bo mogel vpisati uporabniško ime in geslo za dostop do spletnega brskalnika (mozille firefox).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matri[X] ()
Microsoft ::
Sam jst kle neki ne stekam.
Zakaj bi sploh sel delat bliznjico, ce pa on hoce met tak, da otrok ne bi imel dostopa do neta? A ni bols, da sploh bliznce ne nardi?
Pa kje tisto nastavis, da se ob kliku na bliznjico zazene program "v imenu" nekega userja? Jst (Win2k) mam tak, da kliknem na Security od bliznjice, pa potem tam dolocam, kake pravice ima kater uporabnik. Samo da bi pa se kaj drugega lahko nastavlja, pa nisem nasel.
by Miha
Zakaj bi sploh sel delat bliznjico, ce pa on hoce met tak, da otrok ne bi imel dostopa do neta? A ni bols, da sploh bliznce ne nardi?
Pa kje tisto nastavis, da se ob kliku na bliznjico zazene program "v imenu" nekega userja? Jst (Win2k) mam tak, da kliknem na Security od bliznjice, pa potem tam dolocam, kake pravice ima kater uporabnik. Samo da bi pa se kaj drugega lahko nastavlja, pa nisem nasel.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
Nisem 100% da win2k to imajo. Poglej; XPji imajo Shortcut > Advanced > Kjukica pred Run with different credentials. Da se ti pa zapomne username in password je pa potrebno napisat command line ukaz runas. Za uporabno tega ukaza slediš navodilom. Drugače pa do zgoraj omenjenega okna za vpis username in passworda lahko tudi prideš, če preprosto z desnim gumbom klikneš na exe oz. bližnjico in izbereš Run as...
Drugače sem pa jaz razumel, da on želi, da otroci uporabljajo računalnik, vendar brskajo po internetu le, kadar jim on to dovoli in vtipka geslo.
vander ::
v firewallu (npr. zonealarm) prepoveš internet explorerju dostop do interneta,nastavitve zašćitiš z geslom (prav tako v firewallu),ko pa sam želiš povezavo, pa to nastavitev spremeniš.
Če uporabljaš XPje, je to lahko narediti. Kot prvo, znebi se Internet Explorerja, namesti recimo Mozillo Firefox in jo nastavi za privzeti spletni brskalnik. Potem kot administrator (tvoje uporabniško ime) spremeni NTFS dovoljenja do mape, kjer imaš nameščeno mozillo tako, da ima samo neki tretji user dostop do nje (recimo ti - priporočljivo je imeti več uporabniških imen na računalniku v tem primeru). Potem pa na namizju otrok (pod njihovim uporabniškim imenom) narediš bližnjico do Mozille in v nastavitvah bližnice nastaviš, da se požene kot drug uporabnik. Ko bo otrok pognal bližnjico, se mu bo na zaslonu okno, kjer bo mogel vpisati uporabniško ime in geslo za dostop do spletnega brskalnika (mozille firefox).
kaka šunjarska. to vse isto lahko narediš z IEjem.
zakaj bi se jebal z tem da se znebiš IEja če pa je lažje da mu v tistih dveh bljižnicah (na desktopu in v startmeniju, morebiti še v quicklaunchu) spremeniš runas.
ne delat reklame za mozillo če sploh ni potrebno.
poleg tega še je izrecno napisal da se naj zažene internet explorer.
brzy ::
Ne...ne bom dal gor Mozile !
Ne razumem ničesar, stvar mi ne dela in ne dela tako kot je treba. Probal sem tudi to kot je napisal Matri[X]
Ne razumem pa kako narediš sledeče :
Naj mi nekdo prosim napiše bilj natančno kako to naredim !!??
Vse lepo in prav ampak ko sem jaz na blžnico dal Run as potem lahko vseeno kliknem naj mi odpre "račun trenutnega uporabnika" in tako se lahko vse dela naprej tako kot prej !
Aha mogoče je tudi to napaka, ker sem prijavljen samo jaz in nimam nobenega drugega userja gor. Mogoče bi mogel ustvariti še kakšen nov user ????!!!
Prosim še za kakšno pojasnilo !?
Ne razumem ničesar, stvar mi ne dela in ne dela tako kot je treba. Probal sem tudi to kot je napisal Matri[X]
Shortcut > Advanced > Kjukica pred Run with different credentials
Ne razumem pa kako narediš sledeče :
Da se ti pa zapomne username in password je pa potrebno napisat command line ukaz runas. Za uporabno tega ukaza slediš navodilom. Drugače pa do zgoraj omenjenega okna za vpis username in passworda lahko tudi prideš, če preprosto z desnim gumbom klikneš na exe oz. bližnjico in izbereš Run as...
Naj mi nekdo prosim napiše bilj natančno kako to naredim !!??
Vse lepo in prav ampak ko sem jaz na blžnico dal Run as potem lahko vseeno kliknem naj mi odpre "račun trenutnega uporabnika" in tako se lahko vse dela naprej tako kot prej !
Aha mogoče je tudi to napaka, ker sem prijavljen samo jaz in nimam nobenega drugega userja gor. Mogoče bi mogel ustvariti še kakšen nov user ????!!!
Prosim še za kakšno pojasnilo !?
ustvari novega userja, kot primer bom delal z "nov_user"
nato idi na namizje, daj desni klik in daj da narediš novo bljižnico
tukaj kjer bi zdaj moral vpisat program ki ga zaganjaš vpiši naslednje:
%windir%\System32\runas.exe /user:nov_user "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"
v ime ikone vpiši "Internet Explorer"
ko je ikona nareta desno klikni nanjo in ji spremeni ikono, malo ti bo zamjavkal da v runas.exe ni ikon.. tam lepo poklikaj in idi dalje.. nekje vmes bo ikona za IE.
poklikaj.
sedaj bo treba stare ikone zamenjat z novimi:
ikone bi se naj nahajale v quick launchu, v start meniju.
Skopiraj to dobljeno ikono v
"C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs" >>> s tem daš novo ikono v start meni
ter še v "C:\Documents and Settings\All Users\Desktop" >>> s čimer jo pa še daš na namizje.
velja pa opozorilo da te po geslu "nov_user" uporabnika vpraša le takrat ko boš program zagnal z ikono.
če bo program zagnal outlook expres (z klikom na kak link) (lahko ga zažene tudi kater drugi program) se bo odprl IE brez vpisa gesla.
lahko pa se odpraviš v "C:\Program Files\Internet Explorer" ter "iexplore.exe" desno klikneš in nastaviš pravice (desni klik > propereties > security), tako, da ga lahko odpira samo "nov_user", administratorjem pa denyjaš dostop.
lp
aja uporabniku "nov_user" nastavi password.
nato idi na namizje, daj desni klik in daj da narediš novo bljižnico
tukaj kjer bi zdaj moral vpisat program ki ga zaganjaš vpiši naslednje:
%windir%\System32\runas.exe /user:nov_user "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"
v ime ikone vpiši "Internet Explorer"
ko je ikona nareta desno klikni nanjo in ji spremeni ikono, malo ti bo zamjavkal da v runas.exe ni ikon.. tam lepo poklikaj in idi dalje.. nekje vmes bo ikona za IE.
poklikaj.
sedaj bo treba stare ikone zamenjat z novimi:
ikone bi se naj nahajale v quick launchu, v start meniju.
Skopiraj to dobljeno ikono v
"C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs" >>> s tem daš novo ikono v start meni
ter še v "C:\Documents and Settings\All Users\Desktop" >>> s čimer jo pa še daš na namizje.
velja pa opozorilo da te po geslu "nov_user" uporabnika vpraša le takrat ko boš program zagnal z ikono.
če bo program zagnal outlook expres (z klikom na kak link) (lahko ga zažene tudi kater drugi program) se bo odprl IE brez vpisa gesla.
lahko pa se odpraviš v "C:\Program Files\Internet Explorer" ter "iexplore.exe" desno klikneš in nastaviš pravice (desni klik > propereties > security), tako, da ga lahko odpira samo "nov_user", administratorjem pa denyjaš dostop.
lp
aja uporabniku "nov_user" nastavi password.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Administratorske pravice uporabniku za eno igroOddelek: Operacijski sistemi | 2919 (2066) | Ribič |
» | Run as administrator + passwordOddelek: Operacijski sistemi | 1441 (1390) | Matri[X] |
» | ne morem dostopat do mreznega racunalnika.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2061 (1862) | Microsoft |
» | Mojstri še enkrat Crossover povezava - POMOČOddelek: Omrežja in internet | 1978 (1536) | MrStein |
» | Tipkovnica v w2kOddelek: Pomoč in nasveti | 988 (880) | andrej |