Forum » Omrežja in internet » Port forwarding v omrežju (win xp
Port forwarding v omrežju (win xp
DaviX ::
Yo!
Imam en problem! Imam 2 pc s crossoverjem zvezana skupaj. Eden od njih je gateway za adsl. Na drugem pcju mi dela internet mega in vse, ampak ne morem imet serverjev, ker morajo biti porti na primarnem pcju rutani na ta drugi pc, js pa ne vem kje se to nastavi. (sem že probal pri mrežnih nastavitvah tam pri firewallu, pa ne dela)
Please help!
Imam en problem! Imam 2 pc s crossoverjem zvezana skupaj. Eden od njih je gateway za adsl. Na drugem pcju mi dela internet mega in vse, ampak ne morem imet serverjev, ker morajo biti porti na primarnem pcju rutani na ta drugi pc, js pa ne vem kje se to nastavi. (sem že probal pri mrežnih nastavitvah tam pri firewallu, pa ne dela)
Please help!
- polepsal: Gandalfar ()
Witboy ::
To sm se tut jst enkrat zajebavu... pa tut če firewall izklopis ne dela glih najboljš... in kot sm ugotovu se naj nebi dalo nič narediti, ker to je le tko za pač domačo uporabo, da lahko mal surfas pa irgrce igras... za kaj bolj zahtevnega bos pa kr router mogu kupit ;)
DaviX ::
hja sej sem že razmišljal o tem........ma.......si siguren da lahko iz obeh pcjev hkrati dial-upaš na internet (adsl)???
ADF ::
http://www.ssh.com/support/documentatio...
http://www.onlamp.com/pub/a/onlamp/exce...
Ta navodila so za UNIX, za windows boš moral uporabiti SSH server (npr. winsshd) in klient (npr. putty, SecureCRT).
Sicer ni tako komplicirano, ampak v primeru da še nisi imel opravka s tem, te čaka kar nekaj dela, preden boš vse konfiguriral.
Jaz na Windowsih tega še nisem počel, tako da niti ne vem, če uspešno deluje.
http://www.onlamp.com/pub/a/onlamp/exce...
Ta navodila so za UNIX, za windows boš moral uporabiti SSH server (npr. winsshd) in klient (npr. putty, SecureCRT).
Sicer ni tako komplicirano, ampak v primeru da še nisi imel opravka s tem, te čaka kar nekaj dela, preden boš vse konfiguriral.
Jaz na Windowsih tega še nisem počel, tako da niti ne vem, če uspešno deluje.
Sci-Fi ::
lahko bi vsaj navedel kaj za en operacijski sistem maš na kateri mašini. katera ima sheran connection. itd.
da se prav lepo tud na xp-jih porte forwardat.
In sicer:
odpreš propertise od povezave (recimo siol) -> advanced (tukaj moraš met omogoren ICS -Internet Connection Sharing)->Settings (No tukaj notri se dajo pa porti forwardat)
Pač dodaš nov servis mu nastaviš incomming in outgoing port pa še na ker ip znotraj omrežje naj forwarda in to je to.
Pa ne nucaš nodenih ssh serverjev al pa clientov
da se prav lepo tud na xp-jih porte forwardat.
In sicer:
odpreš propertise od povezave (recimo siol) -> advanced (tukaj moraš met omogoren ICS -Internet Connection Sharing)->Settings (No tukaj notri se dajo pa porti forwardat)
Pač dodaš nov servis mu nastaviš incomming in outgoing port pa še na ker ip znotraj omrežje naj forwarda in to je to.
Pa ne nucaš nodenih ssh serverjev al pa clientov
Sci-Fi is the best way to dream
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16748 (8287) | Gapi |
» | Po letu dni Conficker živahnejši kot kdajkoli (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 8492 (6483) | ABX |
» | Varnost openSSHOddelek: Omrežja in internet | 2536 (2114) | Volk| |
» | VNC+ varnost + dinamični IP. Kako ??Oddelek: Omrežja in internet | 4416 (3432) | flisko |
» | Postavljanje strežnika (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5043 (3992) | tx-z |