» »

WLAN

WLAN

ShowDown ::

evo danes sem kupil WLAN router in pcmcia kartico. Na škatlici piše 500m dometa samo meni takega dometa nima. Se da na kak način malo povečat signal? Problem je strop. Ko grem v zgornje nadstropje mi prekine povezavo. Ker je ADSL v v spodnjem desnem kotu hiše, moja soba pa v zgornjem levem kotu hiše imam zdaj majhen problem. Kake ideje?

bmandelj ::

na skatli pise domet DO 500m kar je mogoce v idealnih pogojih, drugace je odvisno od razdalje, ovir, ipd.
malo poglej koliko imas sten v hisi med routerjem in tam kjer zgubis link (gledas direktno povezavo - signal ne zna okrog cez vrata)
pa se to pcmcia kartice malo slabse lovijo

LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri

To vem.HVALA;(

Jaz potrebujem nasvete.....anybody?

bmandelj ::

mocnejsa antena
rahko naredis recimo omnidirectional anteno
http://www.geocities.com/lincomatic/col...
meni je pomagalo ali pa da router postavis drugje drugace ni sans

LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri

more še bit neka možnost. Še nekaj:
antrena more bit s špicem tja usmerjena ko je pač tisti prostor ali je pomembno da je v zrak usmerjena?:D

Enega profija bi potreboval da bi mi pomagal. Nekdo ki to res obvlada:D

no......:8)

rfmw ::

najbolje bo, da priklopiš čim večje antene (velikost >10 cm), ki so narejene prav za ta frekvenčni pas, torej 2.4-2.5 GHz, na obe strani.

Kako anteno usmeriti/postaviti/orientirati pri takih pogojih, kot jih imaš (brez vidljivosti in z veliko odboji), moraš eksperimentalno določiti. Namreč, zvezo boš imel v vsakem slučaju preko odbojev, tako da moraš izmed množice odbojev najti najugodnejšega...

Jasno, odboji so v radijski zvezi ponavadi škodljivi, tako da ne računaj na polnih 11/22/54 Mbps:D
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

mainman ::

poglej na:

http://www.wlan-sat.com

Na forumu samo vprašaj za anteno in ti bodo svetovali. Lahko pa tudi kupiš že izdelane antene.

problem sem predhodno rešil. kabel sem potegnil do prvega okna in na polico dal routera. Zdaj je vmes je en zid in signal je good/very good. Sicer pa bi me zelo zanimal nakup antene ker zdaj imam čez cel hodnik pod preprogo položen UTP kabl. Najlepša vam hvala!!!!!:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

home made wifi antena

Oddelek: Omrežja in internet
207790 (7359) Wisor
»

kako izboljšati domet routerja

Oddelek: Omrežja in internet
4011932 (9786) Pyr0Beast
»