Forum » Programiranje » Access 2000 in Key violation
Access 2000 in Key violation
mp218 ::
Imam tabelo manjkajočih produktov, ki bi jih moral appendat v original tabelo.
Zdaj pa mi javi za 126 od 800 vrstic, da imam key violation. Zakaj? preveril sem, da ID niso isti.
(seveda ne smejo bit, ker če ne bi jih sploh ne smel vstavljat v bazo;)
ID pa je referenca produkta in je text ... A ima kdo kakšno idejo, kaj bi še bilo lahko narobe...A obstaja kakšna možnost, da bi teh 126 izločil iz tabele....
lp, M
Zdaj pa mi javi za 126 od 800 vrstic, da imam key violation. Zakaj? preveril sem, da ID niso isti.
(seveda ne smejo bit, ker če ne bi jih sploh ne smel vstavljat v bazo;)
ID pa je referenca produkta in je text ... A ima kdo kakšno idejo, kaj bi še bilo lahko narobe...A obstaja kakšna možnost, da bi teh 126 izločil iz tabele....
lp, M
Fim ::
Če dobiš tak error je potem sigurno nekaj na ključu. Preveri vse indexe na tabeli v katero apendaš recorde in odgovarjajoče podatke v tabeli iz katere jemlješ podatke, preveri kako imaš nastavljene še ostale lastnosti polj (allow null, ....)
Kaj pa še kakšna druga tabela v relaciji .....
Je pa tako (se mi zdi), da se ta napaka izpiše v obliki (Yes, No, Cancel) in z Yes lahko nadaljuješ z operacijo. Append se bo končal a bodo dodani samo recordi kateri niso v konfliktu. po tem z drugim query-jem lahko enostavno izločiš recorde kateri se niso dodali in točno pregledaš podatke in ugotoviš kje tiči napaka oz. napačen podatek.
Kaj pa še kakšna druga tabela v relaciji .....
Je pa tako (se mi zdi), da se ta napaka izpiše v obliki (Yes, No, Cancel) in z Yes lahko nadaljuješ z operacijo. Append se bo končal a bodo dodani samo recordi kateri niso v konfliktu. po tem z drugim query-jem lahko enostavno izločiš recorde kateri se niso dodali in točno pregledaš podatke in ugotoviš kje tiči napaka oz. napačen podatek.
V bistvu sem kreiral začasno tabelo manjkajočih produktov "tblManjkajoci".
new table - > design view -> potem se pa kopiral polja iz design viewa tabela katere strukturo sem hotel imeti > torej sem predvideval, da bo popolnoma ista struktura.
Sem tud preverjal ali je vse isto. za not null pa ne vem, če sem kje opazil...Bom še enkrat pogledal...relacij pa tabela nima...
v to začasno tabelo sem dodal manjkajoče produkte iz tabele, ki ni imela popolnoma iste strukture... Ampak ni delal problemov, zato sem sklepal, da je OK.
Detajle pa bom raziskal popoldne...ko bom imel bazo pred sabo...
new table - > design view -> potem se pa kopiral polja iz design viewa tabela katere strukturo sem hotel imeti > torej sem predvideval, da bo popolnoma ista struktura.
Sem tud preverjal ali je vse isto. za not null pa ne vem, če sem kje opazil...Bom še enkrat pogledal...relacij pa tabela nima...
v to začasno tabelo sem dodal manjkajoče produkte iz tabele, ki ni imela popolnoma iste strukture... Ampak ni delal problemov, zato sem sklepal, da je OK.
Detajle pa bom raziskal popoldne...ko bom imel bazo pred sabo...
Fim ::
Mogoče imaš na tekstnem polju v tabeli Allow Null = No v polje pa ne zapisuješ podatka. Vsa tekstna polja (razen PK) nastavi na Allow Null = yes in poskusi ponovno.
relacije(1:1) so bile problem...samo zarad tistih silnih replikacij nisem imel dostopa (oz sem še kasneje odkril kje dejansko je master design...)
Tko, da sem pobrisal relacije, ker jih itak nisem rabil in sem vse podatke shranil v eno tabelo...
Relacije, ja...
Hvala!
Tko, da sem pobrisal relacije, ker jih itak nisem rabil in sem vse podatke shranil v eno tabelo...
Relacije, ja...
Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [VB] datagridviewOddelek: Programiranje | 1948 (1331) | korenje3 |
» | Malce zahtevnejši SQL stavek včasih narobe SELECT-aOddelek: Izdelava spletišč | 2152 (1821) | Brilko |
» | Ms access neke vrste auto numberOddelek: Programiranje | 1538 (1331) | Fim |
» | Kako do podatka v queryu iz VisualBasicScripta (VBA) v accessu?Oddelek: Programiranje | 2169 (2054) | Fim |
» | MySQL združevanje tabel..Oddelek: Programiranje | 1718 (1533) | Nemenej |