Forum » Operacijski sistemi » Kako ohraniti mrežni alias?
Kako ohraniti mrežni alias?
bastadu ::
Z ukazom net name krneki /add se lahko doda alias (v tem primeru krneki), preko katerega sem preko windows messenger servicea dosegljiv po mreži. Ampak ta alias velja do restarta mašine. Zanima me, kako bi ga lahko trajno zapisal? Vem, da bi lahko generiral *.bat skripto in bi se zagnala ob zagonu, ampak me zanima, če obstaja kakšna elegantnejša rešitev? Hvala!krneki
- spremenilo: bastadu ()
roscha ::
IP *tab* IME
tab= tabulator
Če bi znal malo z glavo mislit, bi že sam skužil. Notri imaš vpisan localhost....
Aja, ker si malo bolj trd videt. Fajl je BREZ končnice, pazi pri shranjevanju.
tab= tabulator
Če bi znal malo z glavo mislit, bi že sam skužil. Notri imaš vpisan localhost....
Aja, ker si malo bolj trd videt. Fajl je BREZ končnice, pazi pri shranjevanju.
bastadu ::
To ne deluje po celotni mreži, ampak samo preko lokalnega računalnika... Jaz bi rabil naštimat aliase, za katere pa v tej datoteki ni slišati...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Oracle] Osnovno povpraševanje problemOddelek: Programiranje | 1910 (1551) | zdravc |
» | XAMPP in virtual hostOddelek: Izdelava spletišč | 2169 (1987) | Veron |
» | Postfix in alias lokalnega uporabnikaOddelek: Omrežja in internet | 970 (873) | Self-Defence |
» | Kakšno prihodnost si lahko obetamo?Oddelek: Problemi človeštva | 1854 (1648) | Azrael |
» | Brskalnik! (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6666 (5406) | nere |