Forum » Operacijski sistemi » Bližnjice v Linuxu (Mandrake) in root pravice
Bližnjice v Linuxu (Mandrake) in root pravice
celk ::
Lep pozdrav,
Novinec v Linuxu sprašuje kako se naredi bližnijca do programa, ki naj ga sistem požene z root pravicami (in seveda prej vpraša za su geslo).
Ta teden sem namestil Mandrake 10.0 in v "Start" meniju ni bližnijce za Komqueror v skrbniškem načinu (kot jo imajo npr Pingo, Redhat ali Suse distribucije), ki je zelo uporabna zadeva.
Skopiral bi bližnjico Home z namizja, ki sedaj izvede ukaz "kfmclient openProfile filemanagement" in modificiral kar je zapisano v narekovajih. Je to možno?
Hvala znalcem.
Novinec v Linuxu sprašuje kako se naredi bližnijca do programa, ki naj ga sistem požene z root pravicami (in seveda prej vpraša za su geslo).
Ta teden sem namestil Mandrake 10.0 in v "Start" meniju ni bližnijce za Komqueror v skrbniškem načinu (kot jo imajo npr Pingo, Redhat ali Suse distribucije), ki je zelo uporabna zadeva.
Skopiral bi bližnjico Home z namizja, ki sedaj izvede ukaz "kfmclient openProfile filemanagement" in modificiral kar je zapisano v narekovajih. Je to možno?
Hvala znalcem.
celk ::
Super, dela! Hvala!
Vpisal sem:
kdesu -c kfmclient openProfile filemanagement
in najprej vpraša, potem pa zažene!
Vpisal sem:
kdesu -c kfmclient openProfile filemanagement
in najprej vpraša, potem pa zažene!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu 8.10 - Intrepid IbexOddelek: Operacijski sistemi | 4804 (1800) | hojnikb |
» | Kubuntu in apt-getOddelek: Operacijski sistemi | 1651 (1444) | Gandalfar |
» | zaganjanje programa kot rootOddelek: Operacijski sistemi | 1123 (1019) | ql000 |
» | mandrake in root logonOddelek: Operacijski sistemi | 899 (816) | sidney |
» | linux installOddelek: Operacijski sistemi | 1711 (1294) | CCfly |