» »

XAMPP in virtual host

XAMPP in virtual host

madmitch ::

Evo takole. Ker imam in bom imel v nadaljnem mesecu čist preveč časa a moral bom biti za PCjem, sem se odločil čas zabit tako, da sem se začel igrati s strežnikom.

OK, sem totalen butl za to, zato prosim taki naj bodo tudi odgovori.

NA mašini so XP in na njih XAMPP. Imam statični IP in dve domeni peljani na ta IP.

Prvo vprašanje: kako naštelam, da bosta obe domeni špilali, vsaka s svojo stranjo. Jasno mi je, da se to naredi v vhost ampak kako meni ni jasno, vedno nekaj zamočim.

Prosim, res tako, kot sem napisal, odgovore za sinčka debilčka.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

680x0 ::

apache / conf / extra / httpd-vhpsts.conf

-VirtualHost *:80-
ServerAdmin john@doe.si
DocumentRoot D:\websites\domena1.si
ServerName domena1.si
ServerAlias *.domena1.si
-/VirtualHost-

ServerAdmin john@doe.si
DocumentRoot D:\websites\domena2.si
ServerName domena2.si
ServerAlias *.domena2.si
-/VirtualHost-

OK, to mam točno tako narejeno. V httpd naj ServerRoot pustim kot je, torej servername na localhost, documenteroot kot je in nato folderje za virtual domene v htdocs?

V httpd pustim al pride tu moj IP?
#Listen 12.34.56.78:80
Listen 80

EDIT: tole zgoraj smo osvojili, OK. Hvala lepa, napako sem delal v documentroot in popravil. Dalje.

Imam domeno "domena1.com"

Kako lahko naredim stran "poddomena.domena1.com". Ta stran naj bi ne imela veze z stranjo "domena1.com"
Aja, wildcard mam urejen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madmitch ()

Zgornji primer ti vse poddomene pointa v isti direktorij... Če pa hočeš zadeve ločit:

ServerAdmin john@doe.si
DocumentRoot D:\websites\domena1.si
ServerName domena1.si
ServerAlias domena1.si www.domena1.si
-/VirtualHost-

ServerAdmin john@doe.si
DocumentRoot D:\websites\poddomena.domena1.si
ServerName poddomena.domena1.si
ServerAlias poddomena.domena1.si www.poddomena.domena1.si
-/VirtualHost-

PS: Kar pa se tiče Listen in tvojega IPja - če imaš samo en IP, je najbolje uporabiti kar wildcard.

Evo, temu se reče odgovori za butlna, kot sem jaz.

Vse razumel, zaenkrat hvala, ob naslednji zokli se spet javim. :)

Naslednje vprašanje, kako skriti phpmyadmin in podobne reči (katere pa) pred zunanjim svetom?
Sedaj lahko dostopam do njih preko obeh domen in od koder koli, rad pa bi, da je vse, kar je potencialno zanimivega za zdolgočasene "hackerje" dostopno le z lokalne mašine ali vsaj lokalne mreže, ne pa od zunaj.

Zgodovina sprememb…

Če prav razumem imaš na kišti 2 IPja - notranji in zunanji?

Naredi virtual host, ki bo deloval le na notranji IP:

-VirtualHost 192.168.1.1:80-

Veron ::

bom tole temo izkoristil, ko je glih govora o XAMPP

Torej zanima me kako bi zadevo zavaroval pred zunanjimi, s tem, da bi bil http: preko 80 porta dosegljiv navzvan.
Rad bi nekako da je /xampp/ folder recimo dosegljiv samo iz localhost, oz. če je kaka druga bolša varjanta, da se zadeva zavaruje, da ni dosegljiva navzavan. Vseeno pa bi rad, da je spletna stran dosegljiva na spletu.

C=64, na pa si me izgubil. Zdaj pa ne razumem. Evo, mogoče je Veron bolje postavil vprašanje.

Daedalus ::

Rad bi nekako da je /xampp/ folder recimo dosegljiv samo iz localhost, oz. če je kaka druga bolša varjanta, da se zadeva zavaruje, da ni dosegljiva navzavan. Vseeno pa bi rad, da je spletna stran dosegljiva na spletu.

Jha, če na serverju furaš samo http server, pol definitivno folderji na disku niso dosegljivi "od zunaj." V bistvu niso dosegljivi od koderkoli... Lahko pa recimo ftp/ssh/whateverd bindaš na privatni ip. Al pa če maš pred serverjem firewall, odpreš/forwardaš samo port 80 na server, pa je mir.

Še prej pa si razčistiš par osnovnih na to temo, ker drugače se boš pač nekje drugje spotaknil.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

MM: Zanima me, ali imaš ta web strežnik lokalno, ali torej lahko do njega dostopaš tudi preko lokalnega IPja?

Drugače lahko dostop s samo enim IPjem prek .htaccess datoteke omejiš takole:

-limit GET-
satisfy any
order deny,allow
deny from all
allow from 192.168.1.
alow from 193.189.160.11
-/limit-

(namesto - vstavi trikotne oklepaje)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 680x0 ()

Ja, eno malo mašinco, ki se mi je valjala pod mizo, sem očistil in jo priklopil na mrežo, na njej so XP, xampp in e107, do nje lahko dostopam lokalno, ja. Na routerju je odprt samo port 80, samo še vedno lahko od zunaj pridem to mysqladmin strani, recimo.

FTP in HSS ne laufata.

Zgodovina sprememb…

Veron ::

to sem mislil, tale mapa /xampp/ ubistvu vsebuje potem vse linke, vključno do pbpmyadmin (ftp ni odprt port - tako da me to ne skrbi). Skrbi me dostop do mysql baze.

edit: C=64 hvala, sem zadevo rešil z .htaccess, nevem kako se tega nisem spomnil. 0:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inštalacija webserverja na linuxu

Oddelek: Omrežja in internet
9914 (672) sarma832
»

apache virtual host in name serverji

Oddelek: Izdelava spletišč