Forum » Pomoč in nasveti » Dva računalnika in Internet
Dva računalnika in Internet
iBojan ::
Zanima ali je možno uporabljati internet dostop z dveh računalnikov naenkrat. Torej, enga imam jaz drugega brat v sosednji sobi in me sedaj zanima ali je možno,da sva oba naenkrat online preko dial-upa ? Oba računalnika imata modem, nimata pa nobene mrežne kartice, torej nista povezana v mrežo. Ali je rešitev mreža ali pa gre še kako drugače ?
lp, _GeS_
lp, _GeS_
sasox ::
Rešitev je mreža ja. Z modemom bi se dalo, če bi imel dva tel. priključka. Po moje edina varianta je, da kupiš 2 mrežni + crossover kabl, ter na enmu compu potem postaviš proxy ali pa še boljše NAT. Uporaben program za to je Sygate............
Administrator ::
Jest mam 2 pc-ja pa sta povezana z omreznimi pa program WinGate 4.1.1 tko da lako na obeh grem na net al pa na mirc.
WinGate 4.1.1
WinGate 4.1.1
asPeteR ::
Kupi mrežni, ter poveži rakunalnika z crossover kablom, toda če misliš dat iv mrežo še kakšen abak raje kupi navadne mrežne kable in HUB. Zelo preprosto lahko nastaviš ICS v win2k.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | G-kabel : 1 modem - dva računalnika - kako ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1201 (1051) | Pendexter |
» | LAN v Sloveniji ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5128 (4323) | PaJo |
» | Satelit v SLO ??Oddelek: Omrežja in internet | 2131 (1809) | Dami |
» | Povezovanje treh računalnikovOddelek: Strojna oprema | 1055 (860) | ns-miha |
» | win98 SE upgradeOddelek: Pomoč in nasveti | 1180 (1036) | ginekolog |